KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2025 Cumartesi
°C

1 nolu sağlık ocağı'nda 24 saat hizmet

Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi arttırmak ve hizmetlere kolay ulaşılabilirliği sağlamak amacıyla bir dizi çalışma yürüten İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda 24 saat hizmet uygulaması başlatıyor.

1 nolu sağlık ocağı`nda 24 saat hizmet
04 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ 10:18
0
1312
0
AA aa
Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl, altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
“Acil servis değildir”
‘24 Saat Hizmet' uygulamasını ilk olarak Merkez 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda başlatacaklarını, uygulamanın da Şubat ayı sonunda başlayacağını aktaran Bingöl, doktor atamalarının ve nöbet sistemlerinin hazırlandığını, kısa sürede durumun netleşeceğini ifade etti.
Uygulamanın, “Sağlık Ocağı Acil Servise Dönüştürülüyor' şeklinde algılandığını, bunun da yanlış olduğunu söyleyen Bingöl: “Bu uygulama sadece poliklinik hizmetidir. Acil hastalar yine hastaneye gidecek. Grip, baş ve karın ağrısı ile buna benzer rahatsızlıkları olanlar sağlık ocağına giderek tedavi olacak, ilaç yazdıracak. Kanamalı hastalar yine acil servise gidecek. Ancak burada da ambulanslarımıza hazır bekletilecek” dedi.
“Yenişehir bir ek binadır”
Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Binası'ndaki acil servis hizmetlerinin durdurulacağı ve kapanacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Bingöl, ‘Yenişehir Devlet Hastanesi' diye bir kurumun bulunmadığını, buranın da hastanenin bir ek binası olduğunun altını çizdi.
Yenişehir Ek Binası'ndaki acil servis hizmetlerinin saat 16.00'a kadar devam edeceğini dile getiren Bingöl: “Saat 16.00'dan sonra poliklinik hizmetleri yine devam edecek. Burası acil servis değil, poliklinik hizmetleridir aslında. Maalesef halkımıza geçmişten buyana aktarılan yanlış bilgiler yüzünden, burası hâlâ acil servis olarak biliniyor. Bu nedenle acil hastalar buraya getiriliyor. Bizler yine doktor bulunduruyoruz. Fakat burada sadece pansuman ve diğer muayene işlemleri yapılacak. Kanamalı hastalar ve kalp krizi gibi önemli vakalar burada değil, devlet hastanesi acil servisinde tedavi edilecek. Çünkü bir hastanenin, sadece bir acil servisi bulunur. Acil hastaların devlet hastanesine, yani Düzağaç'a götürülmesi gerekiyor. Bizler yine her ihtimale karşı burada da ambulans bulunduracağız” diye konuştu.
“24 saat hizmet uygulaması yaygınlaştırılacak”
Şubat ayı sonuna kadar 1 Nolu Sağlık Ocağı'nın '24 saat hizmet' uygulamasına geçeceğini bir kez daha yineleyen Bingöl, yakında tarihte Uydukent Sağlık Ocağı'nın da bu kapsama alınacağını kaydetti.
Amaçlarının; hizmeti halkın ayağına götürmek olduğunu vurgulayan Bingöl: “Bakanlığımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık ocaklarındaki cihaz ve malzemeleri tamamladık. Sıra, doktor atamaları ve nöbet sistemini düzenlemeye geldi. Bunları da tamamlayıp hizmetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

 

 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2025
18:12
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli dersiniz Zazaca olsun
Seçmeli ders süreci 2025-2026 eğitim öğretim yılı için 17 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. İbrahim Dağılma; 'Bir okulda Zazaca dersinin verilebilmesi için en az 10 öğrencinin veya bir öğretmen ataması için bir okulda veya ilgili mücavir alanda 6 (altı) şubenin dersi seçmesi yeterlidir' dedi.
07.02.2025
19:32
Hesarek`e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Hesarek'e ruhsat engeli! Kapatıldı!
Bingöl'de Üniversite Termal Tesisinin ardından bir kapatma kararı da Hesarek Kayak Merkezi için verildi. Türkiye'deki birçok tesis için verilen karardan etkilenen Hesarek'te yatılı konaklama ile teleferik ve telesiyej sistemi kapatıldı. Kafeterya ve acemi pisti açık olacak.
07.02.2025
18:11
Bingöl`de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 77 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile 77 köy yolu ulaşıma kapandı.
07.02.2025
14:17
Bingöl`de ‘İŞKUR Gençlik Programı` sözleşmesi imzalandı
Bingöl'de 'İŞKUR Gençlik Programı' sözleşmesi imzalandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), devlet üniversiteleriyle birlikte öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve aynı zamanda öğrencilere bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla İŞKUR Gençlik Programı'nı başlattı. Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında iş birliği sözleşmesi imzalandı.
07.02.2025
13:59
Termal Tesis Konusu ‘Bürokratik Krize` mi dönüştürülüyor?
Termal Tesis Konusu 'Bürokratik Krize' mi dönüştürülüyor?
Hijyen noktasında eleştirilerin odağındaki Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisi'nin 15 gün süreyle kapatılması bürokratik krizi tetikledi. Üniversite kanadı bunu 'Rektörü yıpratma' olarak yansıtırken, kamuoyu ise kapatma kararı nedeniyle Valiyi takdir ve tebrik ediyor. Yorumlar ise karşılıklı suçlama ve savunma odaklı sürüyor! İşin aslı ne? Kim ne yapmak istiyor?
07.02.2025
12:32
Bingöl Üniversitesi`nden termal tesisleri için ‘sıkı tedbir` vurgusu!
Bingöl Üniversitesi'nden termal tesisleri için 'sıkı tedbir' vurgusu!
Tesisteki hijyen sorununa dair alınan yeni kararları duyuran Bingöl Üniversitesi, 'Bu tür durumların önlenmesine dair radikal tedbirler almış bulunuyor ve bu tedbirleri kararlılıkla devam ettireceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz' açıklamasında bulundu. Alınan tedbirler is şöyle sıralandı;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın