İnsan hayatında eğitim mi daha önemlidir yoksa karakter mi? Bu makalede karakterin daha belirleyici olduğu vurgulanmaktadır. Günümüz toplumlarında insanın karakterini belirleyen adalet, eşitlik, kardeşlik duyguları; evrensel değerlerin özümsenmesi ve bu esaslara göre dizayn edilmiş eğitimdir. Doğuştan gelen karakterin insan hayatını belirlediği anlayışı feodalite döneminden kalmış bir görüştür.
Vezir, padişahın sorusuna cevap vermiş: - 'Karakter önemlidir padişahım. Önünde bir fare gördüğünde her şeyi unutan bu kedi gibi, eline bir fırsat geçtiğinde çıkarının peşinde koşan, vatanını bile satan, eğitimli fakat karakteri bozuk insanlardan da Rabbim ülkemizi korusun!'
Bingolonline sitesine teşekkürler. Okuyucu yorumlarına alabildiğine yer verdiği için. Fakat hakaret ve kızgınlık içeren aşağıdaki yorumların nedenini anlayamadım. Makalede bunları gerektiren ne var acaba? Ben mi makalenin ana fikrini anlayamadım?
Maaşını vatandaşın ödediği vergilerden alan bir devlet adamı nasıl olurda dünyanın en zenginleri arasına girer? Bu servet kendisine kimden miras kaldı? Sarayının günlük harcamasıyla kaç fakir doyar? Bu konulardada yazacağın bir hikayen varmı?
Sana cevap olack kürtçe bir hikaye var, ama yzacak yerimiz yok. Kısca: Avcının biri avlanmak içn çift keklik alır. Kapıda eşi sorar, keklikler dişimi erkekmi. avcı erkek der. eşi, kuşda olsa eve senin dışına erkek giremez namheramdır, der. avcı bir anlam veremez ama hikayenin sonunda eşinin foyası ortaya çıkar. Bizde senin ortaya neden çamur attığını biliyoruz. Yolun sonu göründü .
Gerçekten enteresan bir millet olduk gözümüzün önündeki liyakatsızlığı,yolsuzluğu, adaletsizliği ve adaletsiz gelir dağılımını hukuk'un ve insan haklarının ikinci planda olduğunu göremeyip Kılınçdaroğlunun içindeki art niyeti görebilen insanlar olduk :)