KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2024 Pazar
°C

Din afyon mudur? Yoksa insanlığın vicdanı mıdır? | MAKALE YORUMLARI

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93425)
16 Haziran 2022 Perşembe 12:52
Her şey ihtiyaçtan doğar.Bugün eğer dünya insanları mutsuz ise bunun nedeni dinlerinde yeterli olmadığı gerçeği var..Yeni bir toplum tasarımı gerekli diye düşünüyorum...Her alanda..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93008)
07 Haziran 2022 Salı 00:19
inen vahiyleri hafızlar ezberlemiş, katipler parça parça yazmış, Kur'an sağlam ve orijinal olarak tespit edilmiş, ancak Peygamber zamanında iki kapak arasında kitap hâline getirilmemesi çok hikmetli olmuş, çünkü daha sonra Kur'an'ı tehlikede görme korkusu, müslümanları dine sahip çıkmaya itmiş, dört elden dine sahip çıkama bilinci oluşmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93069)
08 Haziran 2022 Çarşamba 04:56
@Misafir Kullanıcı ilginc bir tespit,... Objectif gözlemler sonucu en mantikli tespit söyle olabilir: Muhamed peygambere hala vahi geldiginden dolayi kitaplastirmayi ertelemistir. O halde henüz bütüne kavusmamis ilahi calisma demek daha mantikli olmuyormu? Osmaninda canina tak etmis son noktayi koyuverip son kitap ilan etmis.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93007)
07 Haziran 2022 Salı 00:10
Tarihsel bir kısım olayları dinin afyon olarak kullanılması yönünde yaptığınız değerlendirme, bilimsellikten uzaktır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92964)
06 Haziran 2022 Pazartesi 05:07
din afyondur ve tarih boyunca guc devsirmek icin bir arac olmustur. roma doneminde hristiyanlik kabul edilerek fakir halki daha iyi kontrol altina alacaklarina inanmislardi. islam ile vahsi arap colunde bir devrim yapildi. sonrasinda halifeler guc savasina girdi, hatta kiliclarina kuran sayfalari asilmak suretiyle din istismari yapildi. anadolu selcuklu dini afyon niyetine kullanan hashasiler tarafindan yikildi. fatih istanbul'u dinin afyon verici gucu ile fethetti (hatirla hadisleri). osmanli halifelik ile islam kavimlerini kontrol etti. feto din ile milyonlari kandirdi. devamini siz getirin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92906)
03 Haziran 2022 Cuma 02:13
Ona bakarsanız Muhamed peygamberinde kitabı yoktu. Osman tarafından derlenip toparlanıp kitap haline geldi. Osmanın derleyip topladıklarının güvenirliği ve orjinallığı tartışmalıdır. Ayriyetten Marksın islamiyete farklı bakacağını sanmıyordum.Marksın Tarihsel materyalizmi okumanızı öneririm.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92947)
05 Haziran 2022 Pazar 03:21
@Misafir Kullanıcı Muhamed peygamberden 10 yil sonra Osman halife oluyor. Halifelik döneminde kitaplastiriyor. Benim sorum: Neden Muhamed peygamberin kendisi kitaplastirmaya gereksinim duymadi? Neden kitaplastirmadi? Halbuki kagit m.ö 2000 yillarda bulunmustu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92915)
03 Haziran 2022 Cuma 14:48
@Misafir Kullanıcı Hz Osman Dönemi sahabilerin dönemidir, tabiin dönemi değildir. Kuran zaten hafızlarca ezberlenmişti, ayetler parça parça parşömenlere yazılmıştır. yani kaynak ilktir, duyulmuş geçmiş zamana ait değil, ya da asırlar sonra yazılmamıştır, Peygamber efendimiz s.a.w. in vefatından çok kısa bir süre sonra kitap haline getirilmiştir. daha önce sadece kitap halinde değildi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92900)
03 Haziran 2022 Cuma 00:08
Peygamberin elinde din:AKSİYON
Siyasal İslamcıların elinde din: AFYON.
İslam adına çağın anlayacağı bir dil geliştirmek
veya din yahut Allah adına yeni tasavvurlar oluşturmak zaten asırlardan beri yalpalayan müslümanların bütünüyle kendilerini kaybetmelerine sebep olacaktır.
Çözüm; öze dönüştür. Kur'an'a dönüştür. Sadece ve sadece Kur'an'ın anlattığı dini din edinmektir.
Şunu da artı ifade edeyim ki; yazılarınızı takip ediyorum.
Bu yazınızda biraz daha özgür, biraz daha temel çizgiye yakınlaştığınızı hissettim.
Tebrik ettim.
Takdir ettim.
Selametle...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92916)
03 Haziran 2022 Cuma 14:58
@Misafir Kullanıcı dinimiz aksiyon dini değildir, gerçekçidir, doğrudur, mantıklıdır, insan yaşamına en uygun inançtır. Çünkü din Allah'tandır. Aksiyon ise heyecan verici şeylerdir, bazen çılgınlıktır, mantıksızlıktır...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92877)
02 Haziran 2022 Perşembe 16:21
İnanmak elbette bireyseldir lakin bir kişi müslüman olmuşsa diğer birey ve topluma karşı olmazsa olmaz sorumlulukları da olur, ya da bir toplum müslümansa birey ve diğer toplumlara karşı görev ve sorumlulukları vardır. Dinimiz İslam bireylerin kalbine aklına hapsedilmiş pasif bir inanç değildir. Lütfen dinimiz İslamı diğer inaç ve ideolojilerle düşünce ve fikirlerle kültürel normlarla falan karıştırmayalım. mesela zekat vermek hem bireysel hem toplumsaldır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92875)
02 Haziran 2022 Perşembe 15:59
Her insan yargı gününde tek başına Rabbin karşısında duracak bundan dolayı her koyun kendi bacağından asılı. Bizim ile Rab arasında ilişkimiz kimseyi ilgilendirmez. Eski ahitte Rabbin tapınağında kutsal yer ve en kutsal yer diye iki yere ayrılırdı en kutsal yer Rabbe en yakın yerdi bizim ve Tanrı arasında en kutsal yer ise yüreğimiz Rab ile orada buluşuruz. İnanç kişiseldir. Rab insana inanma özgürlüğünü vermiştir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92876)
02 Haziran 2022 Perşembe 16:16
@Misafir Kullanıcı hangi anlamda inanç kişiseldir dediğinizi bilmiyorum lakin İslam dininde birey hem diğer bireylerden hem de toplumdan sorumludur aynı şekilde toplumun da birey üzerinde sorumlulukları vardır. mesela zekat vermek hem bireysel hem toplumsal bir eylemdir, insanlara iyiliği emretmek, kötlükten sakındırmak hem bireysel hem toplumsal bir görevdir. v.s. sağlıcakla..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92874)
02 Haziran 2022 Perşembe 15:59
Her insan yargı gününde tek başına Rabbin karşısında duracak bundan dolayı her koyun kendi bacağından asılı. Bizim ile Rab arasında ilişkimiz kimseyi ilgilendirmez. Eski ahitte Rabbin tapınağında kutsal yer ve en kutsal yer diye iki yere ayrılırdı en kutsal yer Rabbe en yakın yerdi bizim ve Tanrı arasında en kutsal yer ise yüreğimiz Rab ile orada buluşuruz. İnanç kişiseldir. Rab insana inanma özgürlüğünü vermiştir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92853)
02 Haziran 2022 Perşembe 09:32
Hocam! ağzınıza sağlık içimden geçeni yazdınız. Rabbim tüm Müslümanlara is lamı doğru okumayı ,anlamayı ve yaşamayı nasip etsin.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın