'İktidarı, İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza vermeye çağırıyoruz' | HABER YORUMLARI
Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyonu: 'İktidarı İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza vermeye; Danıştay'ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak, hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz.'
İstanbul sözleşmesi geri gelsinde adamların kadınları namuslaru gitti onuda sizmi geri getireceksiniz ölenler öldürülenler ne olacak evi terk edip başka sevgililer ile sarmaş dolaş kadınları ne yapacağız bir cümlede onlar için söylseniz
Kadın aldatılmaktan muzdarip fakat zinanın suç olmasını istemez. Kadın cinayetlere tepkili fakat kısasa karşı. Kadın tacize tacizcilere isyan ediyor fakat setre halvete karşı. Böyle özgürlük( mevcut yasalar) böyle netice veriyor.
Sözleşme gelse ne olacak ki bence kadinlari eğitin erkek çocuklarına hazreti Muhammedin hiçbirinin esine tokat atmadığını bir musluman erkek onu ornek alması gerektiğini kadine. erkek herkes islami yasantiya dönmeli ve cinayetin buyuk günah olduğunu öğretmeli topluma. İstanbul sözleşmesi. Sadece canavari canavarlastiran fuhuşa serbestlik getiren lgbt yi getiren bir sozlesmedir firansiz kanunu Hristiyanlık ulkesinde yürürlüğe koysunlar turk toplumunun başına ne geldiyse o sözleşmeden geldi keske vakit biriyle gitseydi o pislik onu katledemezdi .
Her kadın cinayetten sonra İSTANBUL SÖZLEŞMESİni hatırlatan HUKUK SİSTEMİ kendini inkar ediyor. Ne yani? Öldürülen erkek olunca kadına daha mı az ceza veriyorsunuz? Bu ülkenin HUKUKu suçluyu koruyan bir YAPIda olduğu için kamuoyunda ses getiren her vaka için hakim savcılar öncekinin tersi kararla kamuoyu baskısına boyun eğerek karar verirler. Halbuki hakim savcı aynı, kanun aynı... Değişen şey KAMUOYU OLUŞTURMA GÜCÜdür. Siz siz olun kameralardan uzak yerde dayak yemeyin. Ya da dayak atıyorsanız kameralardan uzak yerlerde dayak atın. Çünkü HUKUK 'gördüğüne inanıyor.'.
Nisa suresi 34. Ayet ezelden beri İSTANBUL (Plakasının 34 oluşuna dikkatlerinizi çekiyorum.) bu .... kadın erkek eşitliği safsatasına cevap vermiştir.
Kadın- Erkek eşit değildir. İkisi de birbirine muhtaç; ikisi de birbiriyle DEĞERLENEN mükemmel yaratıklardır. Kış ile yaz; gece ile gündüz; kadın ile erkek EŞİT DEĞİLDİR. Her biri kendi yerinde KIYMETLİDİR.
Allah hepinizden daha iyiyi biliyor. Allah'ın dinini bir kenara bırakıp İsviçre medeni kanunları ile yön verilmiş zavallı toplumun hali ancak bu kadar olur. Alın o alçak canilerin iki tanesini taksim meydanında sallandırin bakalım bir daha kadın cinayeti kelimesini duyacak misiniz? Bir toplum düşünün ki eğitim sisteminde din yok, medeni hukukta din yok, ekonomik sisteminde din yok, kanununda din yok, ticaretinde din yok bu toplum nasıl huzur bulur? Yeter artık, bu insanlığa bu kadar zulüm yeter ... Siz mi daha iyi bilirsiniz yoksa Allah mi ???
Kadını ve erkeği birbirlerinin düşmanı yapın, aileyi dinamitleyin sonra da kalkın kadın cinayetleri diye her tarafta nara atın. Sadece son beş yılda evden uzaklaştırma cezası alan erkeklerin ne kadar kadın cinayeti işledikleri ortada. Batıya özenip kanunlarını ithal ettiniz.Ne zamana kadar Müslümana gavur elbisesi biçmeye devam edeceksiniz? Kimsenin kadın cinayetlerini tasvip etmesi doğru değildir. Gel gelelim bu kadınların da hiç bir suçları yokmuydu? Elbette şiddeti ve öldürülmeyi haketmediler. Canilere gelince Maalesef alıp cezaevlerinde besliyoruz . Vallahi benim kanıma dokunuyor .
Prof. Dr. Bahri Çakabay'ın 'Askı Sütürleri' kitabı çıktı
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahri Çakabay, ilk romanı Askı Sütürleri ile ameliyathane koridorlarından insan ruhunun derinliklerine uzanan, hafıza, dostluk ve yaşam üzerine kurulu çok katmanlı bir anlatıya imza attı.
04.08.2026
19:34
Tehdit algısı üzerine ameliyattan vazgeçti, şikâyetçi oldu
Bingöl'de yayıncılık yapan Tuncay Özdemir, Bingöl Devlet Hastanesi'nde geçireceği ameliyat öncesinde yaşanan bir diyalog nedeniyle ameliyatı yaptırmaktan vazgeçtiğini belirterek İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu.
04.08.2026
19:33
Apiturizm İçin İş Birliği Masaya Yatırıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, beraberindeki heyetle Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ederek yürütülen projeler ile Apiturizm Projesi kapsamında hayata geçirilebilecek iş birliklerini değerlendirdi.
04.08.2026
19:33
Bingöl'de Nadir Görülen Bal Porsuğu Ölü Bulundu
Bingöl'ün Dallıtepe Köyü Göl Mezrası'nda ölü halde bulunan bal porsuğu, bölgedeki yaban hayatının karşı karşıya olduğu riskleri bir kez daha gündeme taşıdı. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede canlı olarak görüldüğü belirtilen hayvanın bu yıl ölü bulunması üzüntüyle karşılandı.
CHP Bingöl İl Genel Meclis Üyeleri Burhan Becerikli, Akif Açıkyer ve Kemal Adıbelli, kırsal altyapı, ulaşım ve kamu hizmetlerine ilişkin yaptıkları ortak açıklamada, kent genelinde yatırımların yetersiz kaldığını savunarak İl Özel İdaresi'nin araç parkının güçlendirilmesi ve köylere yönelik hizmetlerin hızlandırılması çağrısında bulundu.
04.08.2026
19:30
Kızılay'dan Bingöllülere Kan Bağışı Çağrısı
Türk Kızılay'ın Kan Bağış Tırı, Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde 11 Ağustos'a kadar vatandaşlardan bağış kabul edecek. Yetkililer, azalan kan stoklarının güçlendirilmesi için gönüllü bağışçıların desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
04.08.2026
19:29
Bingöl'de Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
04.08.2026
19:26
Bingöl Umut Kervanı'ndan 1,3 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, temmuz ayında ihtiyaç sahibi aileler ile Gazze ve yurt dışındaki yardım faaliyetleri kapsamında toplam 1 milyon 333 bin 144 TL değerinde ayni ve nakdi destek sağladı.
03.08.2026
18:28
Doğada Önce Antrenman Sonra Temizlik Yaptılar
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü MuayThai sporcuları, Alibir Köyü mevkiindeki doğa antrenmanının ardından çevredeki cam şişe ve atıkları toplayarak hem spor yaptılar hem de çevre temizliğiyle örnek bir farkındalık çalışmasına imza attılar.
03.08.2026
18:26
Bingöl'de 4 aylık bebek uçak ambulansla Ankara'ya sevk edildi
Bingöl Devlet Hastanesi'nde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık şüphesiyle tedavi gören 4 aylık bebek, ileri tetkik ve tedavi amacıyla uçak ambulansla Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın