'İktidarı, İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza vermeye çağırıyoruz' | HABER YORUMLARI
Bingöl Barosu Kadın Hakları Komisyonu: 'İktidarı İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar imza vermeye; Danıştay'ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak, hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi'nden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz.'
İstanbul sözleşmesi geri gelsinde adamların kadınları namuslaru gitti onuda sizmi geri getireceksiniz ölenler öldürülenler ne olacak evi terk edip başka sevgililer ile sarmaş dolaş kadınları ne yapacağız bir cümlede onlar için söylseniz
Kadın aldatılmaktan muzdarip fakat zinanın suç olmasını istemez. Kadın cinayetlere tepkili fakat kısasa karşı. Kadın tacize tacizcilere isyan ediyor fakat setre halvete karşı. Böyle özgürlük( mevcut yasalar) böyle netice veriyor.
Sözleşme gelse ne olacak ki bence kadinlari eğitin erkek çocuklarına hazreti Muhammedin hiçbirinin esine tokat atmadığını bir musluman erkek onu ornek alması gerektiğini kadine. erkek herkes islami yasantiya dönmeli ve cinayetin buyuk günah olduğunu öğretmeli topluma. İstanbul sözleşmesi. Sadece canavari canavarlastiran fuhuşa serbestlik getiren lgbt yi getiren bir sozlesmedir firansiz kanunu Hristiyanlık ulkesinde yürürlüğe koysunlar turk toplumunun başına ne geldiyse o sözleşmeden geldi keske vakit biriyle gitseydi o pislik onu katledemezdi .
Her kadın cinayetten sonra İSTANBUL SÖZLEŞMESİni hatırlatan HUKUK SİSTEMİ kendini inkar ediyor. Ne yani? Öldürülen erkek olunca kadına daha mı az ceza veriyorsunuz? Bu ülkenin HUKUKu suçluyu koruyan bir YAPIda olduğu için kamuoyunda ses getiren her vaka için hakim savcılar öncekinin tersi kararla kamuoyu baskısına boyun eğerek karar verirler. Halbuki hakim savcı aynı, kanun aynı... Değişen şey KAMUOYU OLUŞTURMA GÜCÜdür. Siz siz olun kameralardan uzak yerde dayak yemeyin. Ya da dayak atıyorsanız kameralardan uzak yerlerde dayak atın. Çünkü HUKUK 'gördüğüne inanıyor.'.
Nisa suresi 34. Ayet ezelden beri İSTANBUL (Plakasının 34 oluşuna dikkatlerinizi çekiyorum.) bu .... kadın erkek eşitliği safsatasına cevap vermiştir.
Kadın- Erkek eşit değildir. İkisi de birbirine muhtaç; ikisi de birbiriyle DEĞERLENEN mükemmel yaratıklardır. Kış ile yaz; gece ile gündüz; kadın ile erkek EŞİT DEĞİLDİR. Her biri kendi yerinde KIYMETLİDİR.
Allah hepinizden daha iyiyi biliyor. Allah'ın dinini bir kenara bırakıp İsviçre medeni kanunları ile yön verilmiş zavallı toplumun hali ancak bu kadar olur. Alın o alçak canilerin iki tanesini taksim meydanında sallandırin bakalım bir daha kadın cinayeti kelimesini duyacak misiniz? Bir toplum düşünün ki eğitim sisteminde din yok, medeni hukukta din yok, ekonomik sisteminde din yok, kanununda din yok, ticaretinde din yok bu toplum nasıl huzur bulur? Yeter artık, bu insanlığa bu kadar zulüm yeter ... Siz mi daha iyi bilirsiniz yoksa Allah mi ???
Kadını ve erkeği birbirlerinin düşmanı yapın, aileyi dinamitleyin sonra da kalkın kadın cinayetleri diye her tarafta nara atın. Sadece son beş yılda evden uzaklaştırma cezası alan erkeklerin ne kadar kadın cinayeti işledikleri ortada. Batıya özenip kanunlarını ithal ettiniz.Ne zamana kadar Müslümana gavur elbisesi biçmeye devam edeceksiniz? Kimsenin kadın cinayetlerini tasvip etmesi doğru değildir. Gel gelelim bu kadınların da hiç bir suçları yokmuydu? Elbette şiddeti ve öldürülmeyi haketmediler. Canilere gelince Maalesef alıp cezaevlerinde besliyoruz . Vallahi benim kanıma dokunuyor .
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
03.03.2026
03:36
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
03.03.2026
03:34
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları…
03.03.2026
03:33
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
03.03.2026
03:32
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:30
Bingöl'de 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Başlıyor
İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl Defterdarlığı iş birliğinde 5 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek. Başvurular 2–6 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
03.03.2026
03:30
Umut Kervanı'ndan Genç'te Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Genç İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, nakdi yardım ve çeşitli desteklerde bulundu. Yapılan yardımların toplam tutarı on binlerce lirayı buldu.
03.03.2026
03:28
Yeşilay Bingöl'de bağımlılıkla mücadele için yürüdü
1–7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Bingöl'de düzenlenen yürüyüşte konuşan Yeşilay Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bir haftayla sınırlı olmadığını belirterek gençlerin erken yaşta sağlıklı yaşam bilinciyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
03.03.2026
03:27
Bingöl'de kapalı köy yolları açılıyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy ve mezra yolları, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açılıyor.
02.03.2026
03:52
Bingöl Arıcılar Birliği Başkan Adayı Salcı Projelerini Açıkladı
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Adayı Bilal Salcı, Bingöl balının üretimden pazarlamaya kadar yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek projelerini kamuoyuyla paylaştı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın