HDP: 'Yapılan zam kararına katılmıyoruz' | HABER YORUMLARI
HDP Bingöl Belediye Meclisi HDP Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, halk otobüsleriyle ilgili yapılan zam kararına istinaden açıklama yaparak: 'Yüzde 25'lik kısmını halka yansıtılmamasını önerimiz kabul edilmediğinden muhalefet şerhimizi düşüp yapılan zam kararına katılmadığımızı Bingöl kamuoyu bilgisine sunuyoruz.'
Kardeşim Belediye ona müdahale edemiyor buna müdahale edemiyor pekiyi belediyenin sınırları içerisinde değilmi otobüsleri denetleyen bir kurum yokmudur.
herşeye zam geldiği gibi ulaşıma da zam geldi ayrıca yapılan zam yine de çok değil bu insanlarda evlerine ekmek götürüyor herkes belediye arabası diyor belediye arabası olsa bedavaya mı taşıyacak başka illerde belediye araçları var onlar zam yapmadılar mı hiç mi gazete okumuyorsunuz çare belediye arabası değil çare iktidarın mazot üzerinde uyguladığı vergilerin kaldırılmasıdır mazot 14,3 tl bunun 10 liradan fazlası vergi olarak alınıyor rafineri çıkış fiyatlarına bakın ne demek istediğimi anlarsınız saygılarımla.
Halk otobüslerine yapılan zamlar halka eziyettir. HDPKK isimli parti ise bizzat terörizmi destekleyen ve terör örgütünün bizzat siyasi uzantısıdır. Terörizmi terkmedikçe Halkın beğenisini açıklamalarıyla asla kazanamazlar
@Misafir Kullanıcı madem 2 adımlık yol yürü arkadaşım neden biniyorsun? Bırakın bu klişe sözleri neresi 2 adımlık yol çevre illeri araştırın en uygunu yine bingöl mazot 14 liranın üzerinde herşey zamlı şoför ücretinden yedek parçaya kadar...su mu yakıyor bu adamlar. Not: minibüsüm yok ha şimdi birileri var falan der hazır cevap burada dursun.
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
15.01.2026
19:37
BÜ ile Arıcılar Birliği Arasında Önemli İş Birliği
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği arasında Bingöl balının kalite ve marka değerini artırmaya yönelik üç yıllık protokol imzalandı.
15.01.2026
18:49
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
15.01.2026
18:23
Emekli maaşı zammına zam geldi!
En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkaran madde, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bu ay emekli maaşları bu rakam üzerinden yatacak. En düşük emekli aylığına böylelikle yüzde 18,48 oranında zam yapılmış oldu. Şimdi gözler bayram ikramiyesine döndü.
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın