KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Mart 2024 Cuma
15 °C Kısmen güneşli
Abdullah Bildik
Belirtilmemiş

'Yıllar önce bir Solhanspor vardı!'

04 TEMMUZ 2022 PAZARTESİ 10:57
13
14864
2
AA aa

Yıllar birbirini kovalar ve bir gün sporda başarıdan bahsedilince ‘Yıllar önce bir Solhan Spor vardı!' söylemine muhatap olanlarımız olacaktır, bugün sahip çıkılmaz ise takıma!

Solhan'ın veya Solhanlı gençlerin spor başarıları çokça gündeme gelmiş ve göğsümüzü kabartmıştır. Miniklerin/gençlerin/büyüklerin atletizm başarıları en çok gündeme gelen, badminton başarıları ve amatör ligde U14'e kadar bir çok kategoride futbol mücadeleleri süre gelmiş ve ayak tenisi Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü ve footvolley'de Dünya elemelerinde yedinci olma başarısı memleketimin gençlerinin bizlere kazanımı ve gurur tablomuzdur.

Genelde birçok başarı okul yıllarında elde edilir ve sonrasında gençlerimizin ellerinden tutan olmadığı için geçmiş başarılarını dile getirir dururuz ancak sürdürülebilirlik adına o koca başarıların esamesi okunmuyor.

Okul sporlarında voleybol dalında başarıları olan Solhan'da bir kulüp kurulup lig mücadelesi başlamıştı 9 yıl önce... Başarı artarak voleybolun en üst ligi olan Efeler Ligi'ne kadar yükselmiş ve 2 sezon da burada Bingöl adını, Solhan adını yaşatmıştı.

Yaşatmıştı çünkü artık Efeler Liginde bir takım yok.

Gelinen noktada Solhanspor'un birinci ligde bile olup olmaması meçhul.

Lige katılım ücreti ödenmemiş, mevcut başkanın bırakacağı söyleniyor ancak yeni yönetim için de kimsenin sorumluk alacağı ile ilgili bir bilgi yok.

Mevcut başkan bırakır ve yeni bir yönetim oluşmaz ise ‘Yıllar önce bir Solhan Spor vardı!' söylemine muhatap olacağız yıllar sonra...

Solhanspor için birçok duygu aktarılabilir;

Verilen emeklere yazık olmasın,

Takım isminin yaşatılması,

Solhan/Bingöl isminin ve memleketin tanıtımı,

Gençlerin spora kazandırılması veya geleceklerine katkı sunması,

Sporseverler için bir aktivite olması...

Her bir vatandaş farklı duygular içindedir.

Farklı kültürden insanların kaynaşması, farklı yöre insanların dostluklar kurması ve aynı yöre insanlarının omuz omuza olup aynı heyecanı, aynı üzüntüyü yaşaması gibi birçok anı biriktirildi; kısa da olsa bir tarih yazıldı Solhanspor ile...

Her bireyin farklı bir görüşü vardır takımın mücadeleye devam etmesi için şahsen geçmişte kulüpte denetim kurulunda görev yapmış, menejerlik ve basın sözcülüğü görevlerini de yürütmüş biri olarak şunları paylaşmak istiyorum:

Mütevazı bütçe ile tarihte yerini alan, büyük emek ve gayretler ile başarılar elde edip bugün kapanma ile karşı karşıya kalan takımın mütevazı bütçe ile yoluna devam etmesi mümkündür.

Efeler Ligi'ne çıkmaktan daha zoru orada kalmak olduğu malumdur.

Geçmiş, tecrübe olmalı ve yeni sürece emin adımlar ile girilmelidir.

Lige katılım işlemlerini gerçekleştirmeyen 8 takım olduğunu ve bunlardan birinin de Solhanspor olduğunu öğreniyoruz. Sürenin 7 Temmuz'a uzatıldığı da kıymetli bir bilgi.

Takımlardan kaçının katılacağını bilmiyoruz ama bu sayının yarısı da katılmaz ise 4 takımın katılmayacağı ve bu da voleybol camiasının küçüleceği ama mevcut kulüplerin sporcu seçme konusunda ciddi bir kazanım olacaktır.

Geçmiş yıllarda Solhanspor oyuncusu olup teknik ekip veya sporcu olarak hala voleybolda varlığını sürdürenler olduğu gibi lisansları ve başarıları ile üniversiteye yerleşenler de takımın artılarıdır.

Birinci ligde olan kulübün mütevazı bir bütçe ile takım kurup Solhan'da yetişen sporcuların da her yıl başarılı olanlardan 3-4'ünü takıma katarak kendi gençlerimiz ile takımımızı ayakta tutmak, kendi gençlerimize de mali katkının olmasına vesile olmak değerli bir kazanım olacaktır.

Gençlerimizden sporcu olarak takımda kalacakların yanında Beden Eğitimi/Spor yöneticiliği gibi alanlarda da önlerini açmak, gerekirse Bingöl ve Muş Üniversitelerinde öğrenimlerine destek verip hayatlarına dokunmak ve hayallerine ortak olmak gibi bir imkân var elimizde...

Bunun için öncelikle lige katılım hakkını korumalı ve yeni bir yönetim kurulmalıdır. Varsa yereldeki yatırımcılar yoksa ulusal bazdaki yatırımcılar ile irtibat sağlanıp takım isim hakkı ve ana sponsor görüşmeleri yapılıp kaynak teminine gidilmelidir. Bunun yanında diğer kıymetli destekler de sponsor olarak kabul edilip forma renklendirilebilir.

Geçmişte olduğu gibi bütün sorumluluğu bir/iki kişinin sırtına yükleyerek onların belini bükmek yerine imkânı olanların hem başarıyı sürdürmek, hem emekleri korumak, hem de gençlerimizin hayallerine ortak olmak için bu mücadele verilmelidir.

Yabancı oyuncu sevdasından vazgeçilmeli ve mütevazı bütçe ile başarı hedeflenmelidir. Birinci ligde varlığını sürdürmek için en mütevazı bütçe bile günümüzde ancak pay edilerek sağlanılabilir. Sorumluluğu birinin sırtına yükleyip maddi manevi olarak sıkıntıya sürükleyecek girişimlerden uzak durup Solhanlı gençlerimiz ve gençlerimizin hayalleri için imkânı olanların bir paydada buluşmasını diliyorum.

Kulübün kuruluşundan bugüne emek veren, katkı sunan, sevinci ve üzüntüyü paylaşan her bir ferde teşekkür ediyorum. Yeni dönemde de imkanlar dahilinde katkı sunarak emeklerin zayi olmaması, gençlerimizin anılarına ortak olup geleceklerine dokunmak için mücadelenin ortağı olmalarını diliyorum.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94319)
29 Temmuz 2022 Cuma 05:14
Bay Ziya nerede takımı ne hallere düşürdü şimdi çıkmış vekil olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93801)
06 Temmuz 2022 Çarşamba 08:36
Ziyaya değinmeye korkmuş halkın takımını ilçeden olmayan birine siyasi rant malzemesi olarak sunanları da yazsaydınız ya yazar çizerlik cesaret gerekir
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın