KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Nisan 2026 Salı
°C

Youtuber'lara yüzde 15 vergi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bir yıla yakın süreden beri üzerinde çalıştığı Vergi Reformu Paketi'yle ilgili son rötuşlar yapıldı. Paketin önümüzdeki hafta TBMM'ye gönderilmesi ve ilk yasalaştırılacak düzenleme olması planlanıyor.

Youtuber`lara yüzde 15 vergi geliyor
25 EYLÜL 2021 CUMARTESİ 12:05
0
2167
0
AA aa

Kamuoyuna daha çok Dijital Vergi Dairesi'ne ilişkin yeni yapılanma açısından yansıyan pakette ilginç düzenlemeler bulunuyor. Pakete ilişkin son toplantı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığı'nda düzenlendi. Paketin önümüzdeki hafta TBMM'ye gönderilmesi ve ilk yasalaştırılacak düzenleme olması planlanıyor.

SOSYAL MEDYADAN GELİRLERİ NASIL VERGİLENDİRİLECEK?

1- YouTuber'lar başta olmak üzere sanal ortamda para kazanan herkesten yüzde 15 vergi kesilecek.

2- Daha önce yapılan düzenlemeyle yayınlanan reklamlar nedeniyle vergi mükellefi haline gelen bu kişiler ayrıca vergilendirilecek.

3- Defter tutma zorunluluğu kaldırılacak.

4- Bu platformlarda ders verenler, Yemek programı yapanların belli bir izleyici sayısına ulaşanları izlenecek.

5- Google veya Youtube tarafından ödeme yapılanlardan, bu ödeminin vergisi alınacak. Bu yolla Google gibi platformlardan 3 milyar lira gelir elde edenler olduğu belirtiliyor.

DİJİTAL VERGİ DAİRESİ NASIL ÇALIŞACAK

Vergi reform paketinin en önemli ayağını Türkiye Dijital Vergi Dairesi oluşturuyor. Bazı bölümleri kamuoyuna yansıyan sistemin ayrıntıları netleşti.

Sistem şöyle: Elektronik defter ve elektronik belge uygulamalarına dahil edilecek mükellef grupları kademeli olarak artırılacak. Tüm mükellefleri kapsayacak şekilde 7/24 hizmet verebilen ‘Türkiye Dijital Vergi Dairesi' uygulaması hayata geçirilecek. Teknolojik yeniliklerden yararlanmaya devam edilecek, ‘Dijital Vergi Asistanı' sistemi oluşturulacak. Dijital Vergi Denetimi Sistemi geliştirilerek, vergi iade incelemeleri dahil olmak üzere inceleme süreleri kısaltılacak. Elektronik defterler dijital vergi dairesinde yer alacağı için, denetim ve incelemeler de dijital ortamda yapılacak. Maliye Bakanlığı dijital vergi dairesinin yazılımlarını hizmet alımı yaptırabilecek. Mükellef mahremiyeti için, bu tip yazılımları bakanlık adına kuran şirket çalışanları da devlet memurlarının taşıdığı sorumluluğu taşıyacak. Mükellef ve mükellef ile ilgili kişilerin vergi mahremiyeti kapsamındaki bilgi ve belgelerinin açıklanması veya kullanılması, söz konusu bilgisayar yazılımlarını bakanlık adına yapan şirket çalışanları açısından da vergi suçu sayılacak.

KARAVANLARA DA DÜZENLEME GELİYOR

Karavan turizminin geliştirilmesine dönük düzenlemeler pakette yer alacak. Pandemi döneminde kullanımında artış olan karavanlara yönelik vergilerde de düzenlemeye gidiliyor. Karavan turizmi gelirlerinin artması amacıyla kanunda değişiklik yapılacak. Karavana dönüştürülen araçlardan alınan vergiler düşürülecek. Karavana dönüştürülen araçlar Türkiye'de üretiliyorsa, vergisi ithal araçlara oranla düşük tutulacak.

Kaynak: Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.04.2026
08:30
HÜDA PAR`lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti:
HÜDA PAR'lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti: 'Belirsizlik Giderilmeli'
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl merkez Maden Sokak'ta esnafla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecindeki belirsizliklere dikkat çekti. Emiroğlu, somut adım atılmamasının hem ekonomik hem de güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.
21.04.2026
08:18
Güçden`den Tartar`a Kentsel Dönüşüm Tepkisi:
Güçden'den Tartar'a Kentsel Dönüşüm Tepkisi: 'Mesele Siyaset Değil, İnsan Hayatı'
Genç Belediye Meclis Üyesi Nurullah Güçden, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın açıklamalarına tepki göstererek, tartışmanın siyasi değil, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
21.04.2026
08:06
Arınç:
Arınç: 'Eğitim Bir Bekâ Meselesidir'
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bingöl Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştuğu konferansta eğitim politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, 'Hem acil hem orta ve uzun vadede eğitim konusunu tekrar ele almalıyız. Bu bir bekâ meselesidir' dedi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Arınç, adaleti kutup yıldızına benzeterek toplumun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geldiğini söyledi.
21.04.2026
08:04
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası', oynanan ilk maçlarla başladı. Açılış karşılaşmasında Kaymakamlık takımı sahadan galibiyetle ayrıldı.
21.04.2026
08:03
Na`t-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Na't-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve musiki dinletisi de düzenlendi.
21.04.2026
08:03
Karlıova`da nisan karı etkili oldu
Karlıova'da nisan karı etkili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi nisanda yağan karla yeniden beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın