KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2026 Perşembe
°C

Yılmaz, Vergi Usul Kanunu değişikliğini Değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: 'Dijitalleşmeyi artırırken bürokrasiyi azaltan Kanun Teklifimiz TBMM'de kabul edildi.'

Yılmaz, Vergi Usul Kanunu değişikliğini Değerlendirdi
15 EKİM 2021 CUMA 17:01
9
1725
0
AA aa

Vergi Usul Kanunu değişiklik teklifi TBMM'de kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Vergi Usul Kanunu değişikliği ile ilgili kendi twitter hesabından yaptığı değerlendirmede, “Dijitalleşmeyi artırırken bürokrasiyi azaltan Kanun Teklifimiz TBMM'de kabul edildi.” dedi.

Yılmaz, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Dün TBMM Genel Kurulunda çeşitli vergi kanunlarını içeren teklifte yapılan değişiklikler ile; Yerel basının ilan gelirlerini olumsuz etkileyebilecek hususlar giderildi Tarımsal desteklerden geçmişte alınan vergilerin iadesi imkanı getirildi Hayırlı olsun.”

“Vergiye uyumlu mükellefe kolaylık getiren 835 bin esnafa gelir vergisi muafiyeti sağlayan Tarımsal desteklemede vergi kesintisini kaldırılan Sosyal medya için vergi kolaylığı sunan Dijitalleşmeyi artırırken bürokrasiyi azaltan Kanun Teklifimiz TBMM'de kabul edildi.”

Teklife göre, basit usulle vergilendirilen mükellef kazançları gelir vergisinden muaf tutuluyor. ‘Küçük esnaf' diye tabir edilen 850 bin civarındaki mükellef yıllık beyanname vermeyecekler.

İnternet üzerinden sosyal içerik üreten kişilerin bu yolla elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden istisna tutuluyor.

Teklife göre, tarım sektörü ve çiftçilerin kamu kurum ve kuruluşlarından aldıkları destekler gelir vergisinden istisna tutulacak.

Fiziki ortamdan bağımsız olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek.

Gelir Vergi Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla, tahsil tarihinden itibaren hesaplanacak faizi ile ret ve iade edilecek.

3 bin 600 liradan fazla vergi veya vergi cezasına taalluk ettiği takdirde ilanın, Gelir İdaresi Başkanlığı veya ilgili idarenin resmi internet sitesinde de duyurulabilmesine imkân tanınıyor.

Fiziki ortamdan bağımsız olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
02:02
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
26.02.2026
02:01
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: '2026 Finansa Erişim Açısından Daha Olumlu Olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve faizlerin düşüş seyrine girdiğini belirterek, 2026 yılının finansmana erişim açısından daha olumlu bir dönem olacağını ifade etti.
26.02.2026
01:59
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
01:58
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl`de Yapılacak
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
01:57
Bingöl Üniversitesi`nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi'nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi, ileri analiz sistemiyle teknik kapasitesini artırdı. Yeni cihazla birlikte çok sayıda alanda yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek.
26.02.2026
01:57
BİGED`den Öğrencilere İftar Programı
BİGED'den Öğrencilere İftar Programı
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın