Gazetecilerin Torba Tasarı'ya ilişkin sorularını yanıtlayan Yılmaz, bir çok alanda düzenleme içeren bu yasanın, işletmelerin ödeme kolaylığı elde etmesini ve vatandaşların rahatlamasını sağlayan düzenlemeler içerdiğini bildirdi.
Yılmaz, şunları söyledi: ''Tabi, burada bir af söz konusu değil. Geçmişte ödenmemiş birtakım cezalar ve borçların enflasyon oranıyla yapılandırılması ve taksitlendirilmesiyle ödeme kolaylığı getiren bir düzenleme. Dolayısıyla borçlarını, vergilerini ödeyen vatandaşlarımızı cezalandıran bir mahiyette değil ama bir şekilde sıkıntı yaşamış, ödeme yapamamış, bu yüzden yüksek ceza ve faizlerle karşılaşmış vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi rahatlatan bir düzenleme. Özellikle kriz sonrası dönemde daha da bir rahatlama sağlayacağını düşünüyoruz. Mecliste epey müzakere edildi, alt ve üst komisyonlarda çalışmalar bitti. Önümüzdeki hafta meclis tatilde, ondan sonraki hafta Genel Kurul'da ele alınacak. Yasalaştığı zaman insanımızda ekonomik açıdan rahatlama sağlayacak. Kamuda bize de ilave gelirler sağlamış olacak. Gerek merkezi idare, gerekse belediyelerimiz bundan payını alacak. Tahsilat imkanı artacak. Buradan gelecek gelirle de yine insanımıza hizmet edeceğiz. Biz buradan gelecek gelirleri bütçeye yazmadık. Ne kadar gelir elde edeceğimiz belli olmadığı için, son halini meclis verecek ve bu nedenle kapsamı tam olarak net olmadığı için bütçede yer vermedik. Yasa çıktıktan sonra da kısmen borçlarımızı azaltmada, kısmen sosyal harcamalarda ve kamu yatırımlarında kullanacağız. Bunlar bir seferlik elde edilen gelirler. Harcama olarak da tek seferlik harcamalara tahsis etmek de daha anlamlı. İnşallah, bu sayede kamu yatırımlarına ek ödenek tahsis etmemiz mümkün olabilecek.''
Türkiye'nin artık iddialı bir ülke olduğunu ve 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yaşında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini ifade eden Yılmaz, bunun için sadece Ankara'da çalışmanın yeterli olmadığını, ülkenin her yerinde topyekün kalkınma seferberliği başlatılması gerektiğini belirtti.
Kalkınmanın gerçekleştirilmesi için kalkınma ajanslarının hayata geçirildiğini anımsatan Yılmaz, kısa sürede yapılanmalarını tamamlayan kalkınma ajanslarının, önce yerel potansiyelleri tespit edeceğini ve daha sonra bunları kalkınmaya dönüştüreceğini dile getirdi.