KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
23 °C Kısmen güneşli

Yılmaz: istanbul sınıf atlayacak”

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı Kanal İstanbul Projesiyle ilgili, 'Ben inanıyorum ki İstanbul sınıf atlayacak, sıçrayacak' dedi.

Yılmaz: istanbul sınıf atlayacak”
29 NİSAN 2011 CUMA 09:01
0
1945
6
AA aa

Projenin İstanbul'un finans merkezi haline getirilmesi hedefiyle de ilişkisi bulunduğunu dile getiren Yılmaz, eleştirilere yönelik de "Şunu kaçırıyorlar; şu anda bir tasarım var ama detaylı projelendirme için zamana ihtiyaç var. Başbakanımız da iki yıl içinde gerçekleştireceğiz dedi. Daha detaylı projelendirme çalışmasında tüm dediğiniz bu unsurlar elbette ki dikkate alınacak" dedi.

GAP Eylem Planı kapsamındaki gelişmeleri ve gerçekleşmeleri kamuoyuna anlatmak üzere düzenlenen gezi çerçevesinde Şanlıurfa'da ziyaret ve incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Yılmaz, gazetecilerin Kanal İstanbul Projesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
Yılmaz, projenin son derece önemli olduğunu belirterek, "Ben şöyle söylüyorum; hepimiz İstanbulluyuz. Benim kendi ilim Bingöl'ün nüfusuna yakın bir Bingöllü nüfus İstanbul'da yaşıyor. İstanbul, bir dünya şehri, küresel bir şehir, Türkiye'nin dünyadaki vitrini adeta. Artık İstanbul'un 21. yüzyıla yakışır bir şekilde sıçrama yapması gerekiyor" dedi.
Kentin çok önemli problemlerinin çözüldüğünü, önemli mesafeler alındığını dile getiren Yılmaz, son dönemde başlattıkları bir dizi proje ve dün açıklanan Kanal İstanbul Projesiyle birlikte İstanbul'un sınıf atlayacağına inandığını söyledi.
Boğazın altından raylı sistemle geçişi öngören Marmaray'ın devam ettiğini, karayoluyla geçişi öngören "lastikli geçiş" projesinin başlatıldığını, 3. boğaz köprüsü çalışmalarının sürdüğünü, metro sistemlerine desteğin de artarak devam edeceğini anlatan Yılmaz, tüm bunlar yanyana konulduğunda İstanbul'un "gerçekten sıçrayacağını" düşündüğünü kaydetti.
Yılmaz, şöyle konuştu: "Aslında Başbakanımız dün ilan ettiği projeyle birlikte 3. boğaz köprüsü de çok daha anlamlı, entegre bir hale geldi. Bu yeni projeyle birlikte İstanbul tabii çok daha farklı bir konuma kavuşacak. Mevcut boğazı bir defa aşırı yükten ve risklerden kurtarmış olacağız, boğaz çok daha rahatlayacak. İstanbul'un güzelliği çok daha açığa çıkmış olacak. Diğer taraftan yeni bir gelişme aksı elde edilecek ve orada önemli oranda kendini finanse eden bir proje gerçekleşmiş olacak. Trafik rahatlayacak vesaire. Bunların ötesinde İstanbul, bir taraftan da finans merkezi olarak belirlediğimiz bir şehir. Bu, bence onunla da çok ilişkili. Prestij projelerle, önemli altyapı projeleriyle birlikte finans merkezi olarak İstanbul, küresel şehir olarak İstanbul daha fazla ön plana çıkacak. "
Önemli olan vizyondur
Ekolojik denge başta olmak projeye yönelik çeşitli eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Yılmaz, şu değerlendirmeleri yaptı: "Bakın şunu kaçırıyorlar; şu anda bir tasarım var ama detaylı projelendirme için zamana ihtiyaç var. Başbakanımız da iki yıl içinde gerçekleştireceğiz dedi. Daha detaylı projelendirme çalışmasında tüm dediğiniz bu unsurlar elbette ki dikkate alınacak. Bu büyük bir projeyi analiz yapmadan gerçekleştirebilir misiniz, mutlaka detaylı analizler yapılacak ama önemli olan vizyondur, vizyonu bu modeli ortaya koymaktır. Bunu koyduktan sonra gerisi teknik çalışma, onlar, analizler bir şekilde yapılır. "
Yılmaz, konuya ilişkin başka soru üzerine, her alanda olduğu gibi ekolojik denge açısından da detaylı analizlerin yapılacağını, süreç içinde bunların açıklanacağını dile getirdi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zahit sarı (@Misafir_4321)
29 Nisan 2011 Cuma 21:37
istanbula 2. boğaz yapıyorsunuzda bingöle bir tane çapakçur köprüsünün yerine bir viyadük yapamıyorsunuz
YUSUF (@Misafir_4320)
29 Nisan 2011 Cuma 19:03
GAP-DAP-SAMSUN CEYHAN BORU HATTI PROJELERİ BİTTİ Mİ DE RUSYANIN PETROL YOLU ACILIYOR. HEM YAKLASIK 70 MİLYAR DOLAR BİZİM CEBİMİZDEN CIKACAK EXTRA HİÇBİR GETİRİ OLMAYACAK DESTEKLEYENLER SADECE PASTADAN PAY İSTEYECEK MÜTEAHHİT KESMİ COK KÖTÜ BİR PROJE. KILICDAROĞLUNA 600 LİRA İÇİN KAYNAK YOK DİYENLER 70 MİLYAR DOLAR KAYNAGI SIRF ÇILGINLIK ALTINDA HEBA EDİYORLAR...
alican (@Misafir_4315)
29 Nisan 2011 Cuma 15:54
bingölle ilgili söyleyeceğin tek şey yok:(
a.rahim gölge (@Misafir_4314)
29 Nisan 2011 Cuma 14:46
ya konuşmayayım diyorum ama illede teşvik ediyorsunuz.sayın vekillerim kimse sizden bingöl için çılgın bi proje falan beklemiyor.ş u bingöle elle tutulur gözle görülür bir hizmet yapın ALLAH aşkına.bi kaç insanı temizlik şirketlerine veya güvenlikçi olarak almak çözüm değil.insanımızın emek verip emeğiinin karşılığı alabileceği projeler lazım .kalıcı yani.şunu diyebilirsiniz üniversite açtık yok yollar yaptık havaalnı yapılıyor falan.bunların türkiyed yapılmadığı son şehirlerden biri bingöldü.yani son sözüm artık yapay olmayan işler lazım.
arko (@Misafir_4313)
29 Nisan 2011 Cuma 14:07
Bay Bakan, sınıf atlama ihtiyacı olan İstanbul değil, Bingöl'dür. İstanbul zaten sınıf atlamış. Senin Bingöl için böyle bir projen var mı? Sen onu söyle. Yoksa hala eşek sırtında su taşımaya devam mı?
murat (@Misafir_4303)
29 Nisan 2011 Cuma 10:27
siz bingöl miletvekili olduğunuzu unutmayın sayın bakan.bingöl acaba ne zaman sınıf atlayacak bizim için bu önemli istanbul atlayacağı kadar atlamış zaten.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın