KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Kasım 2025 Cuma
°C

Yılbaşına kadar mühlet

Adrese kayıtlı olduğu yer farklı, oturduğu yer farklı olan vatandaşlara son uyarılar yapılıyor. İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, bundan yapılacak denetimlerde karşılaşacakları bu durumu cezasız geçmeyeceklerini söyledi.

Yılbaşına kadar mühlet
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:53
0
2465
1
AA aa

İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, yılbaşına kadar adreslerini güncelleştirmeyenler hakkında cezai işlem uygulayacaklarını belirtti. Verilecek cezalar da azımsanacak kadar da değil. 330 liradan başlayan cezalar, 660 liraya kadar çıkabiliyor. 

Genç'in nüfusu kayıtların çok üstünde
İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun kayıtların çok üstünde olduğuna da vurgu yaparak, bu konuda belediyeye de haksızlık yapıldığını ifade etti. Belediyenin nüfusa göre aldığı ödeneklere vurgu yapan Gönençer, ilçenin gerçek nüfusunun 25 binin üstünde olduğunu ancak hala kayıtlı nüfusun 20 bin bile olmadığını ifade etti.

Muhtarlara da uyarı var
Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdi.

Adres kayıt siteminde, yanlış bilgi verenlere 6 aydan, 4 yıla kadar hapis cezası, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenleri kapsayacak.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürü Uğur Gönençer, vatandaşın bu konuda dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu. İdari para cezaları hakkındaki bilgilerin 20 Mayıs 2009 tarihinden http://www.bingol.gov.tr/default.B1.aspx?content=1006 adresinden yayımlandığını hatırlatan Uğur Gönençer, 2010 yılı için nüfus olaylarını bildirmekle yükümlü olup, kanunda belirtilen süreler içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen şahıslara yasalar çerçevesinde ceza verileceğini vurguladı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ekoprin (@Misafir_413)
10 Kasım 2010 Çarşamba 22:42
Gencin gerçek nufusu 25 binin üzerinde olduğu tesbiti bence doğru bi tesbit.Kayıtlı nufüsun 20 binin altında olması ise ilginç.yanlış duzeltilmeli ve belediyeye de haksızlık yapılmamalıdır.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
28.11.2025
11:58
Bingöl`de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Bingöl'de dezavantajlı bireylere yangın ve afet farkındalık eğitimi verildi
Kömürboğa; 'Bingöl deprem bölgesi olduğu için AFAD farkındalık eğitimlerini de yoğun şekilde veriyoruz. Amacımız halkımızı muhtemel afet ve yangınlara karşı bilinçlendirmek' dedi.
28.11.2025
11:40
Ortak:
Ortak: 'Esnafı yok sayan bu karara sessiz kalmayacağız'
Genç'te banka taşınması krizi büyüyor! Genç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yüksel Ortak, kararı 'esnafı zora sokacak, ticari hayatı felce uğratacak bir adım' olarak nitelendirerek sert sözlerle eleştirdi.
28.11.2025
11:04
Bataryanın Gizli Düşmanı! Telefon Ömrünü 5 Yıl Azaltıyor
Bataryanın Gizli Düşmanı! Telefon Ömrünü 5 Yıl Azaltıyor
Milyonların her gece tekrarladığı bu basit şarj alışkanlığının, telefon bataryasını sessizce yıllarca tükettiği ortaya çıktı… Peki uzmanlara göre hangi saatler bataryayı en çok yıpratıyor?
28.11.2025
10:36
Hem benzin hem de motorine indirim
Hem benzin hem de motorine indirim
Benzinin litre fiyatında ortalama 63 kuruşluk, motorinde ise ortalama 2 lira 4 kuruşluk bir indirim gerçekleşti. Bingöl'de 62 Lirayı aşan motorin fiyatları ne kadara geriledi? İşte güncel fiyatlar…
27.11.2025
17:25
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Gönlüaçık, dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Terhisine 5 gün kala geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Piyade Onbaşı Yusuf Gönlüaçık, Bingöl'ün Genç İlçesinde düzenlenen törenin ardından göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın