Edinilen bilgiye göre Çarşamba gece sancıları artan Gülay Korkutata, eşi ve yakınları tarafından Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasta, hastanede erken doğum yaptı. 7 aylık olan bebek, hastanede Yeni Doğan Bakım Ünitesi ve solunum cihazı olmadığı için Elazığ Üniversitesi Fırat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Erken doğmakla hayat çilesi başlayan 7 aylık bebek, Fırat Tıp Merkezi'nde yer olmadığı için Özel Harput Hastanesi'ne yönlendirildi. Yer olmadığı için kabul edilmeyen bebeğin yakınları, devreye girerek Diyarbakır Dicle Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yer soruldu. Buradan da olumsuz yanıt alan bebeğin yakınları, Ankara'daki akrabalarını da devreye sokarak bebeğe yer arandı. Diyarbakır Çocuk Hastanesi'nde Yeni Doğan Ünitesi olduğunu öğrenen hasta yakınları, bu sefer buraya yönlendirildi. Hastaneden önce ‘yer yok' yanıtı alan hasta yakınları, Ankara'daki yakınlarının araya girmesiyle 7 aylık bebek 16 saat sonra solunum cihazı olan Diyarbakır Çocuk Hastanesi'ne yatırıldı. Burada iki gün tedavi altında tutulan bebek dün hayatını kaybetti.
Yeni Doğan Ünitesi kurulsun
Bebeklerine yer arayan baba Muhittin Korkutata, arama süresince bebeğin ambulansta bekletildiğini ve bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiğini ve bebeğin sakat olma riskinin olduğunu söyledi. Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne her gün onlarca doğumun gerçekleştiğini hatırlatan Korkutata, başka çocukların bu duruma düşmemesi Bingöl'e de Yeni Doğan Ünitesi kurulmasını istedi.
Yeni Doğan Bakım Ünitesinin işlevi
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, hayat kurtaran özelliğe sahip bulunuyor. Bu özelliğinin gereği olarak, yaşamı tehdit altında olan bebekler burada bakım altına alınıyor. Riskli bebekler grubunda, erken doğumla ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar yer alıyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan sorunlu bebeklerin yaşatılmasında Yoğun Bakım Ünitesi'nin önemli bir işlevi bulunuyor.