KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Yazar Serhad Bayram ile röportaj...

Araştırmacı Gazeteci Yazar Serhad Bayram'ın Hikâyeler (1) serisi çıktı. Toplamda 540 sayfadan oluşan 30 cilt olan çalışmanın ilk on cildi tüm seçkin kitapçılarda.

Yazar Serhad Bayram ile röportaj...
16 MAYIS 2022 PAZARTESİ 16:41
7
1616
0
AA aa

 “Yarım Elma”  yayınlarından çıkan çalışmada Kuranda adı zikredilen Peygamberlerin hayatları ve hayat mücadelesini konu ediniyor.

Yetişkinlerin de istifade edebileceği çalışma özellikle gençler ve çocukların anlayabileceği bir üslupla kaleme alınmış.

Geçtiğimiz ay kitap dünyasına bir eser daha doğdu. Çok laleteyn meselelerin haber edilmesine karşın öznel gelişmelerin habersiz bırakılmasına üzüldüğümüz için böyle bir eserin sessiz sedasız kalmasına göz yummadık.

Çapakçur Gazetesi olarak "Hikâyeler" adıyla piyasaya Yarım Elma yayınlarından çıkan eserin müellifiyle kısa bir röportaj yaptık.

 

Eserin müellifi Yazar Serhat Bayram ile kendisini ve eserleri yakından tanıma adına samimi bir röportajın olduğu derlememizi siz değerli okurlarla paylaşıyoruz.

 

-Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

- “Adım Serhad Bayram. Bingöl doğumluyum. Uzun yıllar gurbette kalmış olsam da şu an ve halen Bingöl'de ikamet ediyorum. Bir bilişim firmasında çalışıyorum”

- Mesleğiniz yazarlık değil yani.

- (Gülerek) “Estağfurullah.. Yazarlık büyük bir iddia olsa da bana göre yazarlık meslek değil ideal olmalıdır. İmamlık gibi. Siz ona meslek derseniz geçim kaynağınız olur. Hayrı hasenatı maişetinizle ödenir. Ama idealiniz olursa maişetiniz mazeretiniz olur.

Diğer anlamda soruyorsanız çeşitli dergi ve gazetelerde yazmışlığım var.”

-Bu ilk eseriniz mi?

- “Yayınlanmış olarak, evet.”

-Başka eserler de var yani?

- “Öylece yazılmış kenarda bekleyen var ama onları kitap yazmış olmak için yazmadım. Zamanında farklı konularda çalışma ve araştırmalarım olmuştu. Notlarımı bir araya getirince kitap mesabesinde bir envanter ortaya çıktı.”

-Bunları yayınlamayı düşünüyor musunuz ve içerikleri nelerdir?

- “Yayınlamayı düşünmüyorum, çünkü hem kendi özel araştırmalarımın bir tasnifi hem de bir ihtiyacı karşılayacağını düşünmüyorum.”

Peki, biraz da eser hakkında konuşalım…

- Bize kısaca çalışmanızdan bahseder misiniz?

-“Allah'ın yardım ve inayetiyle bu çalışmaya başladığımızda zor olan şeylerden biri bu konuda yapılmış birçok çalışma ve yazılmış çok eser olmasıydı. Kardeşlerimiz Peygamber Tarihi konulu bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu söylediklerinde ben şahsen bunu sıkıntısını yaşadım. Öyle ya çok kıymetli büyüklerimizin kalem dokundurduğu bir alanda eser ortaya kayacaksınız…

"Sıkıntı refaha (çözüme) kapıdır" meselince aklımıza Peygamberleri yalın bir anlatımdan ziyade sohbet ortamında anlatmak şeklinde bir fikir geldi.”

- Bu sorunu nasıl aştınız?

- “Dediğim gibi Peygamberleri sohbet ortamındaymış gibi anlattık. Bunun için de karakterler koyduk kitaba.

Bir Huseyn dedemiz var. Selahattin, Yusuf, Şüheda ve Hicret adındaki 4 torununa haftada bir sohbet edip Peygamberlerimizi anlatıyor.

Yaz geç monotonluğu olmasın diye ayrıca araya torunlardan gelen soru ve bu sorulara verilen cevapları yerleştirdik. Tabi Huseyn dede ve ailesinin günlük hayatları üzerinden günümüz nesillerine mesajlar olan pasajlar da yerleştirdik. Örneğin yalan konusu, sır saklama, ailevi mahremiyetler gibi…”

- Konu peygamberler iken kitaba giren bu pasajlar sırıtmış olamayacak mı?

- “İNŞALLAH hayır! Çünkü bir peygamberi anlatırken o kitapta işlenen güncel tema doğal bir üsluba taşındı. Yani verilmek istenen mesaj için aile içi bir senaryo yazıldı. Ama bunu yaparken de güncel ara mesajın hayatı anlatılan Peygamber hakkındaki bilgileri gölgede bırakmamasına da özen gösterdik.”

- Peki, neden böyle bir metodu seçtiniz?

- “Birincisi piyasada hiç de bakir olmayan bir konuda yazacaksınız. Hem de tarih boyunca binlerce çok kıymetli eser varken. Bu metotla farklı belki de bakir bir üslup olsun istedik.

İkincisi, yeni nesillerin ardıl ve sıralı okuma alışkanlığı kalmadı gibi. Oysa ilim ve bilgi birikiminin tılsımı ardıl ve sıralı okumaktır. İnanıyoruz ki bu metotla okuyucu bir sonraki cildi iple çekecektir

Bu metoda bizi iten diğer sebep ise okumanın vereceği sıkılganlığı lezzete çevirmek oldu. Takdir edersiniz ki, okumak ya çok lezzetli ya da çok sıkıcı olabiliyor. Bu sadece kişilere göre değişmiyor. Kişinin ruh değişkenliğine göre de şekil alabiliyor. Okumayı çok seven biri bile bazı hallerde sıkılabiliyor. Biz istedik ki okumayı sıkıcı bulan biri bile bu eser ile okumayı sevsin.”

- Eser kaç kitaptan oluşuyor?

- “Toplamda 30 kitap. YARATILIŞ ve Peygamberlik konuları ayrıca işlendi.

Siz sormadan ben söyleyeyim ilk 10 cilt çıktı. Diğer 20 cilt yayın evindeki kardeşlerimizin uygun göreceği zamanda yayınlanır inşallah.”

- Son olarak ne eklemek istersiniz?

“Şu meşhur dua söylenecek en güzel hatme olur: Gayret bizden. Başarı Allah Azze ve Celle'den. Rabbim rızası doğrultusunda kabul etsin. İhlas ve istikametten ayırmasın.”

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Eserlerinizin hayırlara vesile olmasını dileriz.

- “Teşekkür ederim. Sizlerde bu hayırlı yolculukta yoğun gündeminizden bana zaman ayırıp duyarlılık göstererek, İslami eserlere olan hassasiyetinizi gösterdiniz.”

“Hikâyeler” adlı serinin İlk 10cilt aşağıdaki gibidir.

Peygamberlik Ve Peygamberler Tarihi

Hz. Âdem (As) Ve Şeytan

Hz. Âdem (As) Ve Hz. Havva

Hz. Şit (As)

Hz. İdris (As)

Hz. Nuh (As)

Hz. Hud (As)

Hz. Salih (As)

Hz. İbrahim (As) Ve Nemrud

Hz. İbrahim (As) Hicret olmak üzere ilk 10 cildi online satış sayfaları ve tüm seçkin kitap kırtasiyelerde.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın