Solhan'da daha önce dört tanesi yapılan ‘Solhan Şahlanıyor' seminer serisinin geçen hafta beşincisi düzenlendi. İlçede; eğitim, moral motivasyon ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen seminerler devam ediyor.
Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Solhan Şahlanıyor' seminerlerinin beşincisi, Düşünce koçu yazar Münir Arıkan'ın katılımı ile 28 Mart 2017 Salı günü Solhan Kültür Merkezinde iki oturum halinde düzenlenen seminere; Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu ve Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz'ın yanı sıra hedef kitlelerden yoğun katılım oldu.
İki oturumdan oluşan seminerin ilk oturumunun saat: 10.30'da öğrenci velileri ve memurlara yönelik ‘Aile içi iletişim', ikinci oturum da aynı gün saat: 13.30'da imam ve öğretmenlere yönelik ‘mesleki motivasyon' konulu olarak düzenlendi.
YAYDIKLARI VİRÜSE İNANDIK!
Batılı alçakların bu toprakları işgal ettiklerinde “sizden bir halt olmaz” diye bir virüs bırakıp gittiklerini belirten Arıkan, “Batılı alçakların yaydığı “sizden bir halt olmaz” virüsüne ne yazık ki bu ülkenin yüzde doksanı inanmış. Öğretmeni, öğrencisi, annesi, babası, hocası da buna inanmış. Çocuğuna bir bakıyor ‘vallahi hocam bundan bir halt olmaz' diyor. Eşine bakıyor “bundan adam olmaz” diyor. Okula bakıyor, “bu okuldan bir şey çıkmaz” diyor. Hoca cemaatindeki yaşlılara bakıyor, “zaten bunların bir ayağı çukurda” diyerek bir şey olmayacağını söylüyor. Ben bugün bunları değiştirmeye geldim sizlerin dualarıyla. Bildiklerimle bu virüsün bize uymadığını anlatacağım. Bende keramet yok, büyü/sihir yapmayacağım. Yani bu virüsün bize uymayacağını anlatacağım. Bu salondan çıktıktan sonra çalışıp çabalandığında bir zamanlar ne yapılıyorsa dünyada en iyisini yapalım. Bu kutsal topraklarda çok şeyler yapılmış. İskender'in 872 metrelik ok rekoru 456 yıl oldu aşılmadı. Nasıl gelmişse! normal gelmiş, tersten bir daha germiş. Kılıcı öyle bir terbiye edip suyunu öyle bir vermişler ki daha da öyle bir kılıç yapılamamış. Halı dokumaları, tılsımlı gömlekleri gibi bir daha yapılmamış. Yaptıkları mimari eserleri üniversitelerde bölüm başkanları profesörler onu yapamıyor” diye tarihimizde yapılıp da kimsenin yapamadığı eserlere dikkat çekerken istediğimizde aynı başarıyı yeniden yakalayabileceğimize dikkat çekti.
‘ASIL DÜŞMANLAR ROBOTLARDIR'
Bu medeniyeti bu topraklarla bir daha buluşturma yolunun eğitimcilerden geçtiğini belirten Arıkan, “Bu toplumun kanaat önderleri olarak sizler varsanız bir daha bu medeniyet olacak. Doğum gibi, nikah gibi ölüm gibi kader ‘levh-i mahfuz'da yazılıyor. İnsanların yaptıkları seçimleri kendi kaderini kendi yazar. Bir kişinin sorumlu olan inancımızı medeniyet sözünü tutmalı. İlk öğretmen Allah'tır, ikinci öğretmen Hz. Adem. Üçüncü öğretmen ise kargadır. Kabil'in Habili öldürdükten sonra nasıl gömeceğini göstererek öğreterek öğretmenlik yapmıştır. Yenilik ve farklılık çok önemlidir, bir ürün ortaya koyarken farklı bir şey ortaya koymak lazım. Bir ürüne çift yönlü işlevler kazandırılabilir, sıra dışı bir sunumla piyasaya girilebilir. Girişimcilik emredileni ve yapılması gerekeni yapmak değildir. Kişinin kendisini tanıması, yeteneklerinin farkına varması, istekleri için özgür iradesini kullanabilmesi, başarıya ulaşması ve mutlu olması hedeflenmelidir. Bu hedeflere kişisel ve kurumsal olarak ulaşmak ise, ancak ve ancak günümüz Küresel Dünyası'nda farklı ve sıra dışı olmakla mümkündür. Dünyada 7 milyar insan var, iki milyarı yaşlı ve hasta, bunun bir milyarı annelerimiz ve ev hanımları, bir milyarı öğrenciler yani anne babasının parasıyla yaşayıp işe ihtiyacı olmayanlar, geriye 3 milyar kaldı. Bunlar ise işe ihtiyaç duyulan kişilerdir. Dünyada 1,2 milyar iş var. 3 milyardan bu rakamı çıkarttığımızda geriye 1,8 milyar kalır. İşte biz bu savaşı anlamazsak mezun olduktan sonra işsizler ordusuna katılırız. Üniversite mezunu olmak iş bulacağının garantisi değildir. Dünyada da böyle bir garanti yoktur. Dünyada ve ülkemizde yaklaşmakta olan bir meslekler savaşı vardır. İlk rakibiniz 1,8 milyon işsiz ordusudur. Bu yarışta onlardan bir adım daha önde olmanız gerekiyor. Ben sizi şanslı görüyorum, çünkü iman dolu kalpleriniz var. İkinci rakibiniz ise asıl düşmandır. Bu düşman robotlardır. 15-20 yıl önce İstanbul'da köprülerde gişe görevlileri vardı, şimdi onların yerini kartlar aldı. 1903 yılında bir arabayı 100 usta 10 günde imal ediyordu, bugün ise bir üretim bandında 170 robot var. İnsandan 100 kat daha hızlı imalat yapıyorlar. Günümüzde 10 dakikada bir araba üretiyor robotlar. Bu, korkunç bir rakamdır. Robotlar insanları yerini almaya başlamıştır.” İfadelerini kullandı.