Bingöl FM'de Çapakçur'un Sesi programına konuk olan BİN-HASAD Dernek Başkanı Mehdin Değişman ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Aşan, ‘Yaşlılar Haftası' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılar Haftası' ile ilgili Bingöl FM'nin canlı yayın konuğu olan Bingöl Hasta Hakları ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Derneği (BİN-HASAD) Başkanı Mehdin Değişman ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Aşan yaşlılar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Temel amaçlarının geçmiş ve gelecek arasında köprü kurma vazifesi olduğunu dile getiren BİN-HASAD Başkanı Mehdin Değişman, “Amacımız yaşlılarımıza güzel bir alan oluşturup, onları gençler ile buluşturmak ve geçmişteki tecrübelerini gelecek nesillere aktarmalarına imkân sağlamak.” İfadelerine yer verdi.
“Huzursuzluğun sebebi, yaşlılara gereken hürmetin ve değerin gösterilmemesi”
Toplumdaki huzursuzluğun temel sebeplerinden birinin yaşlılara gereken hürmetin ve değerin gösterilmemesi olduğunu belirten Değişman, “Hz. Ali'nin meşhur bir sözü vardır, ‘Eğri cetvel ile düz çizgi çizilmez' yani bugün yanlış yol ve yöntemlerle doğru bir amaca ulaşamayız. Son zamanlarda ülkemiz genelinde ve özelliklede Bingöl'de meydana gelen aile içi şiddetler, boşanmalar, geçim sıkıntıları, uyuşturucunun yaygınlaşması ve toplumda yaygınlaşan her türlü ahlaksızlığın yayılmasının kaynağının yaşlılara gereken hürmetin ve değerin verilmeyişinden kaynaklandığını saha çalışmalarımızdan görüyoruz.” Şeklinde konuştu.
“Yaşlılar hayatın toplamıdır”
Yaşlıların hayatın toplamı olduğunu ifade eden BİN-HASAD Başkan Yardımcısı Hüseyin Aşan, “Yaşlılar toplum için çok değerlidir. Saatlerce oturup konuşulması gereken, tecrübelerinden istifade etmemiz gereken muazzam insanlardır. Cenab-ı Allah yaşlıların hatırına bize bakıyor ve musibet vermiyor. Yaşlılarımız evlerimizin bereketidir. Bediüzzaman hazretleri bir kedinin bile eve bereket getireceğini söylüyor. Yaşlılarla beraber yaşanılan aile ortamlarında ve evlerde bereket çok fazladır, çünkü yaşlılarımız bereket kaynağıdır. Toplumlarda yaşanan bozgunculuk ve aşırılığın yaşlılara değer ve önem verildiği toplumlarda azaldığını görüyoruz. Yani bu tarz olaylar toplumsal ve sosyal bir olgu olarak karşımıza çıkıyor.” İfadelerini kullandı.
Program, dernek faaliyetlerinin konuşulması, derneğin gelecekteki planları, kurum ve kuruluşlara yapılan tavsiyeler ile sona erdi.