KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Yakını vefat askere 10 gün izin

Askerlik görevini yaparken yakınını kaybeden askere 10 gün izin çıktı. Asker izinli günlerinde görevde sayılacak.

Yakını vefat askere 10 gün izin
26 KASIM 2010 CUMA 09:49
0
2892
0
AA aa

Askerlik görevini yaparken yakınlarını kaybeden er ve erbaşlara resmen izin uygulaması başlıyor.

Kanun tasarısının ilgili maddesine göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere, istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek.

24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek. Tugay, alay ve eşiti birlik komutanlığının onayıyla verilecek bu izin, askerlik hizmetinden sayılacak.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Askerdeyken yakınları vefat eden askere 10 günlük izin hakkının verilmesi konusundaki kanun TBMM'de kabul edildiğini söyledi. Coşkun, “Ak Parti tarafından verilen ve 24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre “askerlik görevlerini yerine getirirken anne, baba, kardeş, eş ve çocuğu vefat eden erbaş ve erlere, talepleri üzerine birlik komutanlığının onayı ile ek 10 günlük izin verilmesi ve bu sürenin askerlik hizmetinden sayılmasına” karar verilmiştir” dedi.

Bu kanunla, askerlik görevlerini yerine getirirken birinci dereceden yakınları vefat eden erbaş ve erlere; akrabalarına karşı son görevlerini yerine getirebilmeleri ve bu acılı günlerinde sevdikleriyle birlikte olabilmeleri için, askerlik hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük izin hakkı verildiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, bu sürenin de askerlikten sayıldığını kaydetti. Kanundan önce askerlerin yakınlarının ölümü halinde kanuni bir izin hakkı olmadığını belirten Coşkun, “Verilen izinler kanuni 1 aylık izin hakkından düşürülüyordu. Bu yeni kanuni düzenlemeyle askerlere kanuni 30 günlük izinlerinden ayrı olarak acılı günleri için 10 günlük yeni bir izin hakkı verilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
20.05.2026
19:15
Bingöl`de Feci Kaza! 1`i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'de Feci Kaza! 1'i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hayvan yüklü kamyonun iki otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
20.05.2026
18:49
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dağlık alanda düşerek yaralanan bir kişi, UMKE, sağlık ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu bölgeden alınarak hastaneye kaldırıldı.
20.05.2026
13:48
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı!
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı! '7.4'lük Deprem Üretebilir'
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanları Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İki uzman da Bingöl-Yedisu Fay Hattı'na işaret ederek büyük deprem riskine karşı uyardı.
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın