KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Yakını vefat askere 10 gün izin

Askerlik görevini yaparken yakınını kaybeden askere 10 gün izin çıktı. Asker izinli günlerinde görevde sayılacak.

Yakını vefat askere 10 gün izin
26 KASIM 2010 CUMA 09:49
0
2702
0
AA aa

Askerlik görevini yaparken yakınlarını kaybeden er ve erbaşlara resmen izin uygulaması başlıyor.

Kanun tasarısının ilgili maddesine göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere, istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek.

24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek. Tugay, alay ve eşiti birlik komutanlığının onayıyla verilecek bu izin, askerlik hizmetinden sayılacak.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Askerdeyken yakınları vefat eden askere 10 günlük izin hakkının verilmesi konusundaki kanun TBMM'de kabul edildiğini söyledi. Coşkun, “Ak Parti tarafından verilen ve 24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre “askerlik görevlerini yerine getirirken anne, baba, kardeş, eş ve çocuğu vefat eden erbaş ve erlere, talepleri üzerine birlik komutanlığının onayı ile ek 10 günlük izin verilmesi ve bu sürenin askerlik hizmetinden sayılmasına” karar verilmiştir” dedi.

Bu kanunla, askerlik görevlerini yerine getirirken birinci dereceden yakınları vefat eden erbaş ve erlere; akrabalarına karşı son görevlerini yerine getirebilmeleri ve bu acılı günlerinde sevdikleriyle birlikte olabilmeleri için, askerlik hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük izin hakkı verildiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, bu sürenin de askerlikten sayıldığını kaydetti. Kanundan önce askerlerin yakınlarının ölümü halinde kanuni bir izin hakkı olmadığını belirten Coşkun, “Verilen izinler kanuni 1 aylık izin hakkından düşürülüyordu. Bu yeni kanuni düzenlemeyle askerlere kanuni 30 günlük izinlerinden ayrı olarak acılı günleri için 10 günlük yeni bir izin hakkı verilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın