KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Yakını vefat askere 10 gün izin

Askerlik görevini yaparken yakınını kaybeden askere 10 gün izin çıktı. Asker izinli günlerinde görevde sayılacak.

Yakını vefat askere 10 gün izin
26 KASIM 2010 CUMA 09:49
0
2754
0
AA aa

Askerlik görevini yaparken yakınlarını kaybeden er ve erbaşlara resmen izin uygulaması başlıyor.

Kanun tasarısının ilgili maddesine göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere, istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek.

24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek. Tugay, alay ve eşiti birlik komutanlığının onayıyla verilecek bu izin, askerlik hizmetinden sayılacak.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Askerdeyken yakınları vefat eden askere 10 günlük izin hakkının verilmesi konusundaki kanun TBMM'de kabul edildiğini söyledi. Coşkun, “Ak Parti tarafından verilen ve 24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre “askerlik görevlerini yerine getirirken anne, baba, kardeş, eş ve çocuğu vefat eden erbaş ve erlere, talepleri üzerine birlik komutanlığının onayı ile ek 10 günlük izin verilmesi ve bu sürenin askerlik hizmetinden sayılmasına” karar verilmiştir” dedi.

Bu kanunla, askerlik görevlerini yerine getirirken birinci dereceden yakınları vefat eden erbaş ve erlere; akrabalarına karşı son görevlerini yerine getirebilmeleri ve bu acılı günlerinde sevdikleriyle birlikte olabilmeleri için, askerlik hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük izin hakkı verildiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, bu sürenin de askerlikten sayıldığını kaydetti. Kanundan önce askerlerin yakınlarının ölümü halinde kanuni bir izin hakkı olmadığını belirten Coşkun, “Verilen izinler kanuni 1 aylık izin hakkından düşürülüyordu. Bu yeni kanuni düzenlemeyle askerlere kanuni 30 günlük izinlerinden ayrı olarak acılı günleri için 10 günlük yeni bir izin hakkı verilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın