KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Yakını vefat askere 10 gün izin

Askerlik görevini yaparken yakınını kaybeden askere 10 gün izin çıktı. Asker izinli günlerinde görevde sayılacak.

Yakını vefat askere 10 gün izin
26 KASIM 2010 CUMA 09:49
0
2977
0
AA aa

Askerlik görevini yaparken yakınlarını kaybeden er ve erbaşlara resmen izin uygulaması başlıyor.

Kanun tasarısının ilgili maddesine göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere, istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek.

24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre, askerlik hizmeti sırasında anne, baba, kardeş, eş veya çocuğu vefat eden erlere istemeleri halinde 10 gün izin verilebilecek. Tugay, alay ve eşiti birlik komutanlığının onayıyla verilecek bu izin, askerlik hizmetinden sayılacak.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Askerdeyken yakınları vefat eden askere 10 günlük izin hakkının verilmesi konusundaki kanun TBMM'de kabul edildiğini söyledi. Coşkun, “Ak Parti tarafından verilen ve 24 Kasım 2010'da T.B.M.M'de kabul edilen 571 sıra sayılı Kanun tasarısına göre “askerlik görevlerini yerine getirirken anne, baba, kardeş, eş ve çocuğu vefat eden erbaş ve erlere, talepleri üzerine birlik komutanlığının onayı ile ek 10 günlük izin verilmesi ve bu sürenin askerlik hizmetinden sayılmasına” karar verilmiştir” dedi.

Bu kanunla, askerlik görevlerini yerine getirirken birinci dereceden yakınları vefat eden erbaş ve erlere; akrabalarına karşı son görevlerini yerine getirebilmeleri ve bu acılı günlerinde sevdikleriyle birlikte olabilmeleri için, askerlik hizmetinden sayılmak üzere 10 günlük izin hakkı verildiğini ifade eden Milletvekili Coşkun, bu sürenin de askerlikten sayıldığını kaydetti. Kanundan önce askerlerin yakınlarının ölümü halinde kanuni bir izin hakkı olmadığını belirten Coşkun, “Verilen izinler kanuni 1 aylık izin hakkından düşürülüyordu. Bu yeni kanuni düzenlemeyle askerlere kanuni 30 günlük izinlerinden ayrı olarak acılı günleri için 10 günlük yeni bir izin hakkı verilmiş oldu” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın