İlkbahar mevsiminin başladığı dönemde kırsal kesimlerde yaşayan hayvanların aç kalma ihtimalini göz önünde bulunduran İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kiğı ilçe kırsalında daha çok yaşadığı düşünülen yaban ve yırtıcı hayvanlar için 500 kilogram buğday, 100 kilogram darı ve kasaplardan temin edilen kemik, atık etler ile kıymayı kırsaldaki dağ yamaçlarına bırakıldı. Dün sabah saat 10.00'da başlayan yem bırakma çalışması yaklaşık 4 saat sürdü. Yemin bırakılmasından sonra Çevre Orman Müdürü Bedrettin Taşkesen, yemin bırakıldığı bölgelerde av yapılmaması için güvenlik güçlerine bilgi vererek destek istedi.
Taşkesen, yaban hayvanların hayatlarını korumak amacıyla don etkisi olan bölgelere toplam 700 kilogram yem bıraktıklarını söyleyerek, yaban hayvanların yoğun olarak yaşadıkları yerlerde çalışma yaptıklarını söyledi.
Kış aylarının bitimine doğru yaban ve yırtıcı hayvanların yem bulma sıkıntısının başladığını belirten Taşkesen: "Aşırı don etkisi ve soğuk hava ile birlikte yabani hayvanların aç kalabileceğini düşünerek her yıl yağışların ardından bu tür çalışmalar yapıyoruz. Çünkü don olduğu zaman kuşlar ve yırtıcı hayvanlar beslenme sıkıntısı yaşayabiliyor. İhtiyaca göre çeşitli bölgelere yem bırakıyoruz. Yem bıraktığımız bölgelerde güvenlik güçlerine de bilgi veriyoruz. Çünkü yem bırakılan yerlerde kesinlikle avlanmaya izin vermiyoruz” dedi.
Av yasağı başladı
25 Şubat 2008 tarihi itibariyle av sezonu sona erdi. Bununla ilgili olarak da ilgili yerlere gerekli bilgiler verilerek, avcılar uyarıldı. Bu yasak ve uyarılara rağmen avlanmaya çıkan avcıların tespiti durumunda haklarında para cezası ve yasal işlem başlatılacağını vurgulayan Taşkesen: “Bu nedenle av sezonu başlayıncaya kadar vatandaşlarımızın avlanmaması konusunda duyarlı olmalarını istiyorum” dedi.
BingolOnline/Bingöl Kent Haber