KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

'Ya başını açacaksın ya da görevine son vereceksin'

Mesleğinden istifa etmek zorunda bırakılan Saadet öğretmen 15 yıl sonra göreve döndü. 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatan Bingöllü Türkçe öğretmeni Saadet Çiçek Bamja: 'Ya başını açacaksın ya da görevine son vereceksin. Saçlarımı kazıtıp, öğretmenliğe devam etmeyi düşündüm. Sonra yüreğime taş basıp istifa etmenin daha doğru olacağına karar verdim.'

`Ya başını açacaksın ya da görevine son vereceksin`
28 ŞUBAT 2021 PAZAR 18:47
4
3687
6
AA aa

Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle öğretmenlikten istifa etmek zorunda bırakılan Türkçe öğretmeni Saadet Çiçek Bamja, 15 yıl sonra geri döndüğü mesleğinde iki görevi birden yürütüyor.

Marmara Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra 28 Şubat sürecinde İstanbul Kartal Sanayi İlköğretim Okuluna Türkçe öğretmeni olarak atanan Bamja, göreve başladıktan sonra derslere başörtülü girdiği için gördüğü baskı üzerine 1998 yılında mesleğinden istifa etmek zorunda kaldı.

Yaşadığı sıkıntılı süreci ve mesleğinden ayrı geçen yıllarını AA muhabirine anlatan 4 çocuk annesi Bamja (44), öğretmenliğin en büyük hayali olduğunu, mesleğe başladığı ilk ayda hakkında bir ulusal gazetede "derslere başörtülü girdiği" yönünde yer alan haber üzerine istifa etmek zorunda bırakıldığını söyledi.

 "Ya başını açacaksın ya da görevine son vereceksin"

Bu haber üzerine uyarı cezası aldığını, başörtüsünü çıkarıp, mesleğine devam etmesi yönünde ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Bamja, "Başörtülü bir şekilde asla devam edemeyeceksin ve bir karar alman gerekiyor. Ya başını açacaksın ya da görevine son vereceksin. Bana, 'Sen aslında idealist bir öğretmene benziyorsun, istersen inancını öteleyebilir, erteleyebilirsin.' mesajı veriliyordu. O dönemde bayağı bir vicdan muhasebesi yaptık." dedi.

İşten ayrılmak için bir karar aşamasına geldiğini anlatan Bamja, "Saçlarımı kazıtıp, öğretmenliğe devam etmeyi düşündüm. Sonra yüreğime taş basıp istifa etmenin daha doğru olacağına karar verdim." ifadelerini kullandı.

Saadet Çiçek Bamja, 15 yıl sonra görevine geri döndüğünü belirterek, şu anda hem Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan görevlendirme ile de Bingöl Özel Eğitim Meslek Okulunda kurucu müdür olarak görev yaptığını kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81485)
02 Mart 2021 Salı 15:38
Millet ac ve sefalet icerisinde iken lebaleb iki yuzlulugu icin de biseyler soyleyin. Milletvekili (!) ozlem zengin'in ciplak arama hakkinda eril tavrini, soguk parmak sallayan tavri hakkinda da bisey soyleyin. Din istismarciligina inanmayip dini Allah rizasi icin kendi vicdaninda yasayan, her turlu cemaat tarikat bozuntulari ve din istismarcisi siyasi olusumlariniza karsi duran basortululurin neden musluman sayilmadiklari hakkinda bisey soyleyin. Sizden olmayan kim olursa olsun, terorist ilan edilmesi hakkinda bisey soylesin. Talan edilen ve yandaslara aktarilan garanti gecisler icin soylesin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81478)
01 Mart 2021 Pazartesi 21:30
ALLAH CC sizden razı olsun yanlış yorum yazanları anlamak zor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81472)
01 Mart 2021 Pazartesi 13:44
30 yil gecti aradan halen magduriyeti oynuyorsunuz,millet ac ac ,issiz insanlar,28 subat magdurlari bugun, 28 subati yapanlarla ittifak icinde...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81484)
02 Mart 2021 Salı 15:32
@Misafir Kullanıcı Aynen agzina saglik. Bugun olanlar 28 Subat surecinden de onceki butun darbe despot donemlerden de kat be kat daha agir yasatiliyor. Yetti artik din istismarciligi, herkese demokrasi hukuk adalet ve insan haklari..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81471)
01 Mart 2021 Pazartesi 13:40
Çıplak arama hakkında birşeyler söyleyebilirmisiniz. Özlem zengin le aynı fikirdemisiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81466)
28 Şubat 2021 Pazar 23:56
Keşke onur asutay 15 temmuz sizde 28 Şubat mağduru olmasaydıniz gına geldi artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81463)
28 Şubat 2021 Pazar 23:40
Maalesef ne siz eski saadet siniz ne müslümanlar.28 Şubat sürecindeki müslümanlar.. ve kusura bakmayın hiç samimi gelmiyor artık soyledikleriniz
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın