KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Volkswagen o modellerin üretimini durduruyor!

Volkswagen, 2 litre turbo dizel (TDI) motorlu arabalarda tespit ettiği bir sorun üzerine Passat, Jetta ve Golf modellerinin de aralarında bulunduğu bazı dizel modellerinin üretimini geçici olarak durduruyor.

Volkswagen o modellerin üretimini durduruyor!
29 MAYIS 2018 SALI 05:36
0
2492
0
AA aa

Volkswagen, pek çok aracında kullandığı 2.0 TDI motorlarında karşılaşılan bir sorunu düzeltmek için bazı dizel modellerinin üretimini geçici olarak durdurdu.

Volkswagen'in açıkladığına göre etkilenen modeller arasında önden çekişli Passat'ın yanı sıra Jetta, Golf, Beetle gibi 7 ileri otomatik şanzımanlı (DSG) modeller ve Arteon da bulunuyor. Sorun giderilene dek VW bu modellerin üretimini geçici olarak askıya aldı.

Almanya merkezli üretici VW tarafından yapılan açıklamada 140 kW ve otomatik şanzımanlı 2 litre TDI Euro6 motor ekipmanına sahip araçlarda sarı motor uyarı ışığının yanmasının sorunu gösterme ihtimali olduğunu belirterek müşterilerinin bunu ciddiye almasını ve yetkili bir servise araçlarını göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

YENİ EMİSYON TESTİ NEDENİYLE AĞUSTOS AYI İÇİN UYARI

Halihazırda teslim edilen modellerin yanı sıra söz konusu modellerin üretiminin yeniden başlatılması için de düzeltici önlem amacıyla yazılım güncellemesine dair çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü

Öte yandan, Alman basınındaki haberlere göre Avrupa Birliği'nin yürürlüğe koyacağı yeni emisyon testi sonrasında Volkswagen, ağustos ayından itibaren üretimde geçici bir düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Mayıs ayı başında Bosch tarafından yapılan açıklamada dizel araçlarda zehirli NOx salınımını 10'da 1'e düşüren bir teknoloji geliştirildiği açıklanmış ve Volkswagen de Golf serisiyle ilk denemelere başlamıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın