KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Volkswagen o modellerin üretimini durduruyor!

Volkswagen, 2 litre turbo dizel (TDI) motorlu arabalarda tespit ettiği bir sorun üzerine Passat, Jetta ve Golf modellerinin de aralarında bulunduğu bazı dizel modellerinin üretimini geçici olarak durduruyor.

Volkswagen o modellerin üretimini durduruyor!
29 MAYIS 2018 SALI 05:36
0
2266
0
AA aa

Volkswagen, pek çok aracında kullandığı 2.0 TDI motorlarında karşılaşılan bir sorunu düzeltmek için bazı dizel modellerinin üretimini geçici olarak durdurdu.

Volkswagen'in açıkladığına göre etkilenen modeller arasında önden çekişli Passat'ın yanı sıra Jetta, Golf, Beetle gibi 7 ileri otomatik şanzımanlı (DSG) modeller ve Arteon da bulunuyor. Sorun giderilene dek VW bu modellerin üretimini geçici olarak askıya aldı.

Almanya merkezli üretici VW tarafından yapılan açıklamada 140 kW ve otomatik şanzımanlı 2 litre TDI Euro6 motor ekipmanına sahip araçlarda sarı motor uyarı ışığının yanmasının sorunu gösterme ihtimali olduğunu belirterek müşterilerinin bunu ciddiye almasını ve yetkili bir servise araçlarını göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

YENİ EMİSYON TESTİ NEDENİYLE AĞUSTOS AYI İÇİN UYARI

Halihazırda teslim edilen modellerin yanı sıra söz konusu modellerin üretiminin yeniden başlatılması için de düzeltici önlem amacıyla yazılım güncellemesine dair çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü

Öte yandan, Alman basınındaki haberlere göre Avrupa Birliği'nin yürürlüğe koyacağı yeni emisyon testi sonrasında Volkswagen, ağustos ayından itibaren üretimde geçici bir düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Mayıs ayı başında Bosch tarafından yapılan açıklamada dizel araçlarda zehirli NOx salınımını 10'da 1'e düşüren bir teknoloji geliştirildiği açıklanmış ve Volkswagen de Golf serisiyle ilk denemelere başlamıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın