KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Veliler sınıf mevcutlarına sitem etti!

Merkez Kültür Mahallesinde bulunan Sarayiçi İlköğretim Okulundaki sınıf mevcutlarının fazlalığı velileri çileden çıkardı. Veliler; '40-50 öğrenci ile ders işlenemez. Bu ne kadar sağlıklı bir eğitim olabilir? Bir öğretmenin bu kadar öğrenciye sağlıklı bir şekilde bilgi aktarması da mümkün değil' diyerek, sorunun çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çağrıda bulundu.

Veliler sınıf mevcutlarına sitem etti!
09 EYLÜL 2021 PERŞEMBE 16:27
15
2647
12
AA aa

Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 Eğitimi ve Öğretim yılı başladı ancak sorunlar da beraberinde geldi.

Merkez Kültür Mahallesinde bulunan Sarayiçi İlköğretim Okulundaki sınıf mevcutlarının fazla olması velileri çileden çıkardı.

Kızının Sarayiçi İlköğretim Okulunda eğitime başladığını söyleyen anne Yeşim Gündoğdu, sorunun mutluk suretle çözülmesi gerektiğini belirtti.

Gündoğdu, “Masalar çok bitişik, sıkışık. Çocuklar kendi sıra ve masalarına geçmek için tabiri caiz ise atlayarak geçiyor. Öğretmen masası da neredeyse bu sıkışıklıktan dolayı duvara dayalı. Ön sırada ile tahta arasındaki mesafe de çok kısa bu da çocukların göz problemi oluşmasına neden oluyor. Biz ilgili kurumdan bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Gereken ne kadar kısa sürede yapılırsa o kadar iyi. Bizim talebimiz öncelik şu, sınıfı iki öğüne ayırabilirse sorun çözülebilir. Ama yine kurumun kendi bir çözümü varsa onu yapabilir ama bizlerin talebi bu şekilde” dedi.

Pandemi döneminde olduklarını anımsatan Gündoğdu, “ Pandemi dönemizdeyiz ve öğrencilerin bu şekilde kalabalık olması hastalığa davetiye çıkarıyor. Her gün bir vaka çıkar bu şekilde olur. Yada bir öğrenci Allah korusun pozitif olursa veya temaslı olursa diğer öğrencilere geçmemesi içten bile değil. Öte yandan mahalle sakinleri olarak yeni bir okul yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çağrımı Milli Eğitim Müdürü dikkate alması gerekiyor” diye konuştu.

Öte yandan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir de geçtiğimiz günlerde aynı okulun yine sınıf mevcudu sorunlarını dile getirmiş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e bir önerge sunmuştu.

Aydemir, önergesinde şu sözlere yer vermişti:

“Pandemi sebebi ile yaklaşık iki yıldır eğitim-öğretim döneminin EBA sistemi ile devam etmesinin ardından, yeniden yüz yüze eğitme geçileceği 2021-2022 Eğitim Yılı Dönemi, açıklanan programla önümüzdeki hafta başlayacak. Sosyal mesafe, maske ve hijyen konularının titizlikle yürütülmesi gerekecek olan dönemin en kritik ve dikkat edilmesi gereken durumlarından biriside sınıf mevcutları.

Bingöl Kültür Mahallesinde bulunan Sarayiçi İlköğretim Okulunda sınıf mevcutlarının 40 ile 45 arasında olduğu iddia edilmektedir. Yine Sarayiçi İlköğretim Okulu özelinde Bingöl'de birçok okulda sınıf mevcutlarının 40'ların üzerinde olduğu iddia ediliyor.

Bu bağlamda;

1.) Okulların sınıf mevcutları ile ilgili elinize ulaşmış bir bilgi var mıdır?

2.) Sınıf mevcutlarının düşürülmesi ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

3.) Temizlik ve mesafe konusunda gerekli çalışmalar yapılıp, okul idareleri bilgilendirildi mi?

4.) Sınıf mevcutlarında maksimum sayı kaç olacak?” (Haber: Metin Bürlükkara)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85380)
11 Eylül 2021 Cumartesi 08:25
Ülkemizde bu kadar kendi kurumu laşka eden itibarsızlaştiran bir camia yok. Ekdersimi alayım gerisini bosver
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85449)
14 Eylül 2021 Salı 08:22
@Misafir Kullanıcı Kendini eğitemeyen başkasını nasıl eğitir. Asıl mesele bu gezegene ayak uyduramamaları.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85361)
10 Eylül 2021 Cuma 13:26
Sendikanın atadığı bir yöneticiden beklentin ne sayın velim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85352)
10 Eylül 2021 Cuma 09:28
İl Milli Eğitim müdürü, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin şimdiki makam odaları mı büyük yoksa bu resimdeki öğrencilerin sınıfları mı büyük.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85350)
10 Eylül 2021 Cuma 08:47
Bu resimdeki öğrencilerin not verme yetkisi olsaydı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekibine değil 0 notu verme memuriyetlerine belki son verilirdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85349)
10 Eylül 2021 Cuma 08:45
Eğitim katili bunlar. Siyasetle atanan kesimden ne bekleyebilirsiniz ki
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85348)
10 Eylül 2021 Cuma 08:44
Rahmi bey mikrofon siz ve ekibinizde
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85347)
10 Eylül 2021 Cuma 08:43
Bu eğitim ve eğitim kurumlarının sorunlarını bir Allah'ın kulu adam gibi el atıpta düzeltemedi. Doğalgaz için 7 milyon lira ödenek gönderiliyor. Okulu genişletmek ve yeni eğitim okulları yapmak için bir çaba sarfedilmez mi. Bu görüntüyü (Eğitim birsen tarafından atanan) İl Milli eğitim müdürü ve ekibi görmüyor mu. göz var ama görmüyor. Kendi evlatlarınız zaten içinde değil. Allah bu çocukların vebalini sizden alsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85346)
10 Eylül 2021 Cuma 00:27
Ülkenin kaynaklarını heba ettiniz eğitimin düştüğü hale bakarmisin nasıl yetişecek bu çocuklar bu şekilde nasıl bilim ureteceksiniz böyle çivisi çıkmış bu ülkenin aklı olan zamanında bu ülkeyi terkedip Avrupa'ya yerleşmiş orada her türlü imkandan faydalanıyorlar bizde kendi ülkemizde ezilip ömür çürütuyoruz!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85345)
10 Eylül 2021 Cuma 00:22
Acilen kültür mahallesine iki adet ilköğretim okulu yapılmalıdır. Şehrin en kalabalık nüfusuna sahip mahallesinin tek okul ile egitim vermesi çağ dışıdır yazık oluyor çocuklarımıza bir nesil yok olup gidecek bu şekilde..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85341)
09 Eylül 2021 Perşembe 22:35
Kültür mahallesinin nüfusu 20.000 ve sadece birtane ilk okul var. Herhangi bir okul planı da yok. Bugün inşaata başlansa 2 yılda biter.Sorun daha da büyüyecek maalesef. Milli eğitim müdürü uyuyor resmen. Virajdaki imam hatip okulu acilen ilkokula çevrilmeli.Yoksa halimiz harap.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85360)
10 Eylül 2021 Cuma 13:23
@Misafir Kullanıcı Milli eğitim müdürlüğündeki yöneticilerin çocukları acaba devlet okullarında mı okuyor.
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın