Sağlık-Sen, Türkiye'de gün geçtikçe yaygınlaşan Aile Hekimliği uygulamaları ile birlikte vekil ebe ve hemşirelerin işlerine son verilmemesi için çalışmalarına başladı.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, “Bilindiği gibi; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. Maddesine istinaden Sağlık Bakanlığı çatısı altında yaklaşık dört yıldır 3500 vekil ebe ve hemşire istihdam edilmektedir. Vekil ebe ve hemşireler, sağlık hizmetleri sunumunda görev ve sorumlulukları açısından kadrolu veya sözleşmeli diğer meslektaşlarından hiçbir farkı olmayacak şekilde aynı sorumluluk bilinci ile mesleklerini icra etme gayreti içindedir. Ancak; ülke çapında hızla yaygınlaşan aile hekimliği uygulamaları ile birlikte vekil ebe ve hemşire arkadaşlarımızın hizmet ihtiyacı ortadan kalktığı gerekçesiyle görevlerine son verilmesinin gündeme geldiği tespit edilmiştir” dedi.
Sendikalarının, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının her türlü mesleki ve sosyal sorunlarında yanlarında olduğunu söyleyen Hant, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bilindiği üzere Sağlık-Sen olarak, vekil ebe ve hemşirelerin başta döner sermaye ödemelerinden faydalanmaları olmak üzere kadrolu personelle aynı haklara sahip tek tip yasa içerisinde yer almasının mücadelesini verirken böyle bir durumun gündeme gelmesi kabul edilemez. Konu ile ilgili olarak Genel Merkezimiz, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hikmet Çolak, Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Turan Buzgan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun ile ayrıntılı olarak görüşmüş, yapılan görüşmelerde aile hekimliğine geçilen illerde görev yapan vekil ebe ve hemşirelerimizin mağdur edilmemesini talep etmiştir. Sağlık–Sen olarak Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası olarak konunun takipçisi olacağız.”