KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Valilikten ardı ardına uyarılar!

Yoğun kar beklentisi nedeniyle uyarılarda bulunan Bingöl Valiliği, uyarıların dikkate alınması hususunda hassasiyet gösterilmesini isterken, tüm kamu kurumlarının 7/24 esasına göre teyakkuzda olacağının da altını çizdi.

Valilikten ardı ardına uyarılar!
22 OCAK 2022 CUMARTESİ 19:56
8
2090
0
AA aa

Geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren yoğun kar sonrası tipi ve dondurucu soğuklar baş gösterirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni uyarıları paylaştı ve yoğun kar geçişlerinin yeniden görüleceğini duyurdu.

Meteoroloji'nin duyurularının ardından Bingöl Valiliği de ardı ardına uyarılarda bulundu. Meteoroloji'nin yoğun kar ve tipi duyurusuna dikkat çeken Valilik, kırsal kesimlerdeki vatandaşlardan sürücülere, dışarıda kalanlardan şehirler arası seyahat edeceklere kadar birçok konuda uyarılarda bulundu.

KUVVETLİ KAR BEKLENİYOR!

İlk duyurusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 22-23 Ocak 2022 tarihlerinde Bingöl genelinde “yer yer kuvvetli kar yağışı, soğuk hava, kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına” tahmimini paylaşan Bingöl Valiliği; “Cumartesi başlayacak kar yağışının Pazar günü etkisini attırarak zaman zaman kuvvetli olması, rüzgarın yer yer kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, çığ ve benzeri hususlara karşı tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir” uyarılarında bulundu.

SÜRÜCÜLER DİKKAT!

Yoğun kar, tipi ve don olaylarına karşı bir uyarı da sürücülere yönelik yapıldı. Uyarıda; “Trafikte yaşanması muhtemel aksaklıkları engellemek adına lütfen kar lastiği yada zincirsiz trafiğe çıkmayalaım. Ayrıca yoğun karın etkili olduğu zamanlarda özellikle şehirler arası ve ilçelere yolculuk yapacak ya da yolcu taşıyacak sürücülerin gerekli tedbirleri ve ilgili kurumlardan bilgi almadan yola çıkmamaya özen göstermelerini diliyoruz”

KAMU KURUMLARI TEYAKKUZDA

Karlı ve soğuk havanın bir süre daha etkili olacağı uyarısını yineleyen Bingöl Valiliği, olası aksaklıklara karşı gerekli kamusal tedbirlerin alındığını da vurguladı.

Asılsız ihbarlardan kaçınılmasını isteyen Valilik, tedbirleri şöyle sıraladı;

  • AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karayolları, 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Özel İdaresi birimleri başta olmak üzere tüm kamu kurumlarımız 7/24 saat esasına göre teyakkuz halinde olacaktır.
  • Bimekanlar dahil kimsesiz, evde tek yaşayan vatandaşlarımız önceliğimizdir. İmkanlar dahilinde hiçbir vatandaşımız sokakta ve soğukta kalmayacaktır.
  • Özellikle karayollarında mahsur kalan vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanacaktır.
  • İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı “HAYDİ” ekiplerimizce sokak hayvanlarının beslenmelerine dikkat edilecektir.
  • Tüm araçların, özellikle ağır vasıtalar başta olmak üzere kış lastiklerine ve zincir bulundurmalarına dikkat edilecektir.
  • İhbar ve bilgi için 112 Acil Çağrı Merkezimizi arayabilirsiniz.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın