KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
10 °C Açık

Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde eğitim gören öğrenciler tarafından kurulan Bilgi ve Yönetim Topluluğu Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırladıkları çalışmalardan elde ettikleri gelirlerle, fakir ve yardıma muhtaç ilköğretim okulu öğrencilerine destek vererek örnek davranış sergiliyor.

Üniversite öğrencilerinden örnek davranış
17 OCAK 2011 PAZARTESİ 08:57
0
1976
0
AA aa

Üniversite öğrencileri tarafından fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere destek sunmak adına Konya Selçuk Üniversitesi'nde 'Yönetim günleri 1' adı altında seminer düzenlendi. Ahmet Şerif İzgören, Nurettin Özdoğan, Selim Çavuş, Fatmanur Erdoğan ve Halim Sarı'nın öğrencilere destek için katıldığı seminerde elde edilen gelir ile Bingöl, Elazığ'ın Palu ve Konya'nın Beyşehir ilçelerinde eğitim gören ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılmak üzere giyim ve kırtasiye malzemeleri alındı. 

Bilgi ve Yönetim Topluluğu Grubu adına malzemeleri öğrencilere teslim etmek üzere Konya'dan Bingöl'e İbrahim Toprak başkanlığında 13 kişiden oluşan üniversite öğrencileri geldi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Sarayiçi İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Burtaçkıray ve Okul Öncesi Anasınıfı Öğretmeni Nesrin Albayrak organizesi ile Bingöl'e gelen üniversite öğrencileri, okul idaresi tarafından tespit edilen fakir ve yardıma muhtaç 30 öğrenciye giyim ve kırtasiye malzemelerini dağıttı.

Üniversite gençleri olarak bir araya gelip imkanlar dahilinde insanlara yardım edebilmek üzere çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Bilgi ve Yönetim Topluluğu Başkanı İbrahim Toprak, bu tür etkinliklerini sürdüreceklerini söyledi. Bingöl'de 30 öğrenciye yardım ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Toprak, amaçlarının insanlar arasında yardım köprüsü kurup ihtiyaç sahiplerini sevindirmek olduğunu belirtti.

"Böyle gençler var olduğu müddetçe geleceğimize şüphe ile bakmayız"
Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bu projenin örnek teşkil edecek kadar önemli olduğunu belirten İMKB Sarayiçi İlköğretim Okulu, Okul Öncesi Anasınıfı Öğretmeni Nesrin Albayrak ise, böyle gençleri gördükleri sürece geleceğe daha emin baktıklarını ifade etti. Albayrak, "Gelir dengesizliğinin olduğu ülkemizde sosyal bakımdan yardıma muhtaç çocuklara böyle bir proje kapsamında destekte bulundukları için üniversite gençliğine teşekkür ediyoruz. Üniversite öğrencilerinin gösterdikleri duyarlılık takdire şayan, örnek teşkil edecek bir davranıştır. Gençlere bu duyarlılıklardan dolayı teşekkür eder başka projelerde de isimlerini görmek isteriz. Böyle gençler var olduğu müddetçe geleceğimize şüphe ile bakmayız. Bu sosyal projelerin diğer üniversitelerdeki topluluklara örnek teşkil etmesini diliyoruz" dedi.

Üniversite öğrencileri tarafından kolilerle getirilen yardım malzemeleri okul idaresi tarafından belirlenen 30 ilköğretim okulu öğrencisine dağıtıldı. Yardım paketlerini alan öğrenciler, üniversite öğrencileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bingöl'deki dağıtımlarını tamamlayan üniversite öğrencileri daha sonra Elazığ'a hareket etti. Üniversite öğrencilerinin Elazığ'ın Palu ilçesinde de bir ilköğretim okulunda yardım kolilerini dağıttıktan sonra Konya'nın Beyşehir ilçesine hareket edecekleri belirtildi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın