KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Bingöl Belediyesi tarafından üniversitede okuyan öğrenciler için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencileri ile bir araya geldi
13 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:40
0
2061
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından Bingöl Üniversitesi'nde okuyan 100 öğrenciye Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi'nde akşam yemeği verildi. Üniversite öğrencileriyle yemek yiyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, öğrencilerle sohbet etti. Yemek sonrası öğrencilere Gençlik Merkezi'ni gezdiren Başkan Atalay, Gençlik Merkezi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 2009 yılında Gençlik Merkezi'ni devraldıklarını belirten Atalay, Bingöl'de yaşayan herkesin bu tesislerden faydalanabileceğini söyledi.

Burası sizin eviniz
Gençlik Merkezi'nde sportif, sosyal, kültürel faaliyetler, resim kursları, müzik kursları, çok amaçlı salonlar, fitnes salonları, satranç salonları, saunalar ve açık spor alanlardan (Basketbol, voleybol, tenis, futbol) oluşan faaliyetlerin olduğunu ifade eden Atalay, Üniversite öğrencilerinin bu alanlardan ücretsiz faydalanabileceğini ifade ederek, “Şuanda bin öğrenciye Seviye Belirleme Sınavı (SBS) eğitimi ve ETÜD eğitimi veriyoruz.

Bunlardan hiçbir ücret almıyoruz. A'dan Z'ye bütün ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Gençlik Merkezi'ndeki yemekhanemiz ücretsiz olarak öğrencilerimize hizmet ediyor. Burada okuyan öğrencilerin aileleri ile veli toplantıları yapıyoruz. Onların sorunları ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken zorlansak bile bu fedakârlığa katlanıyoruz. Şuanda okuyan öğrencilerden çok zeki öğrenciler var. Türkiye'de bu yıl derece beklediğimiz öğrenciler var.

2010 yılında Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Okuma Salonları'nda okuyan 350 kişiden 222'si Seviye Belirleme Sınavında (SBS) çeşitli tercihli liselere yerleşti,100 öğrenci de Bingöl dışına yerleşerek büyük başarı elde etti. Gençlik Merkezi'miz gençler için ciddi bir aktivite alanı. Üniversite öğrencilerin Gençlik ve Kültür Merkezlerimizdeki aktivitelerden faydalanmasını istiyoruz. Tam anlamıyla burada sosyaliteyi yaşamayabilirsiniz. Büyük şehirlerde bulduğunuz imkânları burada bulamayabilirsiniz. Sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerinizi buralarda yapabilirsiniz. Her türlü alternatif de üretebilirsiniz. Burası sizin eviniz. Bingöl'de olmayan şeyleri Bingöl'de yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor
Amaçlarının eğitime katkı sunmak olduğunu ifade eden Başkan Atalay, öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebilmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Gençlik Merkezi'ndeki aktivitelerden sonra öğrencileri Kültür Merkezi'nde gezdiren Başkan Atalay, yapılan çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Atalay, Kültür Merkezi'nde 350 kız öğrenci için Okuma Salonu ve ETÜD salonu açtıklarını söyleyerek, Kültür Merkezi'nde Kongre Salonu, Cep Tiyatrosu, Stüdyolar, Nikah Salonu, Kadın Koordinasyon Merkezi, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM), Kafeterya, Psikolojik Danışmanlık Merkezi gibi faaliyetlerin yapıldığı mekanların olduğunu söyledi.

İnsan odaklı bir hizmeti hedefliyoruz ve bu şekilde hareket ediyoruz
Kültür ve sanat faaliyetlerinin icrasından hiçbir ücret almadıklarının altını çizen Başkan Atalay, Herkesin bu mekanlardan faydalanabileceğini ifade etti. Atalay, “Biz burada iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Bu memleket ve bu memlekette yaşayan herkes çok iyi şeyleri hak ediyor. Biz buna inanıyoruz.

Buranın Edirne'den, Aydın'dan, Kars'tan bir farkı yok. Burası da Anadolu'nun bir parçası. Sonuçta hepimiz kardeşiz. Bizim tek bir ülkemiz var. Herkesin görüşü farklı olabilir. Buna da saygı duyuyoruz. Demokrasi içerisinde herkes farklı görüşler ve fikirler beyan edebilir. Bu da eşyanın tabiatının bir gereğidir. Bir evde de beş kardeş farklı düşünebilir. Dolayısıyla biz meseleye politik olarak bakmıyoruz, insan odaklı bakıyoruz. Yani bir yerde insan varsa orada biz varız. Bizim belediyecilik anlayışımızda budur. İnsan odaklı bir hizmeti hedefliyoruz ve bu şekilde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay'a teşekkür ettiler
Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tarla Bitkileri 2. Sınıf öğrencisi Miraç Sezek (24), Üniversite öğrencileri adına yaptığı konuşmasında, yaptığı çalışmalardan ötürü Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti.

Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bingöl Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) idarecilerinden Musa Gözkaman, Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın kendilerine karşı çok alakadar olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Serdar Atalay'a teşekkür etti.

Atalay coşturdu
Kültür Merkezi ana salonuna geçen Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Üniversitesi öğrencileri kendileri için düzenlenen folklor gösterisinin ardından, öğrenciler ve Başkan Atalay, sahneye çıkarak halay çekti. Program renkli görüntülere sahne oldu. Folklor gösterisi ve çekilen halayın ardından sahneyi alan Bingöllü sanatçı Avni Polat konuklara unutulmaz anlar yaşattı. Birbirinden güzel parçalar seslendiren Avni Polat'ın ardından mikrofona davet edilen Belediye Başkanı Serdar Atalay, davetlilerin alkışları arasında birbirinden güzel iki parça okudu.

Programda öğrencilerin memnuniyeti gözden kaçmadı. Program Kültür Merkezi Kafeteryasında yapılan çay ikramının ardından sona erdi.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın