Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Mehmet Tamaç, kentte işsiz olan veya işini kaybetmiş binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 ihtiyaç sahibi ailenin öncelikli kumanya ihtiyacını karşılamak için vatandaşlardan destek talebinde bulundu.
Pandemi nedeniyle işsizliğin arttığı kentte yardıma muhtaç olan aileler için acil yardım çağrısı yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, az-çok demeden kentteki yardımseverlerden destek talebinde bulundu.
İYİLİK İHMALE GELMİYOR
Kış mevsiminin gelmesiyle beraber ihtiyaç sahiplerinin durumunun daha da zorlaştığını ifade eden Tamaç, kışlık yakacak, doğalgaz, elektrik, su ve mutfak giderlerinin arttığını belirterek, eldeki imkanlar ölçüsünde herkesin kampanyaya destek vermesini istedi. Kendilerine başvuran binlerce aile içinde durumu en kritik olan 620 mağdur ve yardıma muhtaç ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini kaydeden Tamaç, iyiliğin ihmale gelmediğini söyledi.
BİR KUMANYA BEDELİ 140 TL
El birliği ile soğuk kış günlerinin sıcağa dönüşeceğini vurgulayan Tamaç, “Mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olmak toplumun tüm bireylerinin sorumluluğundadır. Genç-yaşlı, kadın-erkek hepimizin insani yardım çalışmalarında katkımızın, tuzumuzun olması ahiretimize yatırım yapma adına büyük bir öneme sahiptir. Özellikle pandemi dolayısıyla daha önce evine ekmek götürmek zorunda olan birçok aile reisi ya işsiz ya da yeterince gündelik iş bulamıyor. Hal böyle olunca muhtaçların sayısı ikiye üçe katlanmış. İmkânlarımız da çok kısıtlıdır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu kışın bize müracaat etmiş ve bizim tespitlerini yapıp birinci derece fakir dediğimiz binlerce aile içinde durumu en kritik olan yaklaşık 620 ailemiz var. Tabi ikinci, üçüncü ve dördüncü derece olanlarda var. Bu 620 ailemize her birine 140 TL değerinde bir kumanya vermeyi düşünüyoruz. Ancak imkanlarımız hepsine ulaşmaya yeterli değil. Bu konuda durumu müsait olan, az çok demeden gıda veya para fark etmez bize destek olmak isteyen kardeşlerimizin derneğe gelerek ya da herhangi bir esnaftan gıda alarak bize bildirmesi yeterli olacak. İyilik, insani yardım ve yardımlaşma ihmale, ertelemeye gelmiyor. Lütfen ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olalım. Gelin elbirliğiyle bu mağdur kardeşlerimize soğuk kış günlerinde sıcak bir el uzatalım” diye konuştu.
Hani bakan diyordu bingol icin her şey güllük gülistanlık, Bingolde binlerce aile açlık ve sefalet içinde akpli vekiller ise her şey yolunda diyor, Yarın secim olursa bu ac olanlar karnı tok olanlara oy verecekler.
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
13.01.2026
13:00
Bingöl'de kar bereketi
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor.
13.01.2026
12:50
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı.
13.01.2026
12:35
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin'
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları…
12.01.2026
15:29
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın