Umuda Uzanan Eller Gençlik Grubu tarafından hazırlanan “Ufka düşen damlalar” proje yürütücüsü Fatih Buldağ, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığınca finanse edilen proje kapsamında 5 aylık proje uygulama süresi bulunan “Ufka Düşen Damlalar” projesinin başladığını bildirdi.
Engellilere huzurlu bir ortam hazırlamak ve onları topluma dahil etmek gibi amaçlarla hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Fatih Buldağ, “Projemiz bedensel engelli ve imkanı kısıtlı gençleri sosyal hayatla iç içe olmalarını sağlamak onları sanata teşvik amacını taşımaktadır. Proje ‘insanın tüm boyutlarda iyi ve denge içinde olma hali' olarak her boyutta (fizyolojik, sosyolojik, psikolojik, ekonomik, vb.) bireyin gelişime katkıda bulunabilen sanatsal faaliyetlerin yaygınlaştırılması için bir dizi faaliyeti içermektedir. Proje engellilerin ve imkanı kısıtlı gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve hem kendileri hem de toplumla barışık olmalarını teşvik etmektedir. Proje ile bedensel engelli arkadaşlarımıza ve imkanı kısıtlı gençlere daha önce belki hiç görmedikleri ebru sanatı, ahşap boyama ve temel bilgisayar eğitimi verilecek. Bunun yanında boş zamanlarını değerlendirecekleri mini kütüphane ve santraç oynayabilecekleri huzurlu bir ortam olanağı sağlamak onları toplumla iç içe yaşamalarını sağlamayı hedeflemektedir” dedi.
Faaliyet programlarını sıralayan Buldağ, “Proje kapsamında eğitim verilecek kişilerin belirlenmesi için bir anket-tanıma-değerlendirme formu geliştirilecektir. İlgili branşlarda eğitim verecek hocaların vereceği bilgiler ışığında hazırlanacak form tanıtım çalışması esnasında uygulanacaktır. Değerlendirme formu ile belirlenen kişiler liste halinde ilan edilecek ve çalışmalar için uygulama takvimi hazırlanarak herkesin bilgisine sunulacaktır. Proje ile Ebru sanatını ve ahşap boyama gibi dersleri A'dan Z'ye tüm kuralları ile hocasından öğrenme imkanı tanınacaktır. Proje ile yapılan faaliyetlerle engelli ve imkanı kısıtlı arkadaşlarımız arasında paylaşma ve kaynaşma imkanı sağlayarak onların sosyal hayata daha hızlı dahil olmalarına katkı sunacaktır” diye konuştu.
Buldağ, şunları söyledi: “Proje ile AB üyeliği ve entegrasyon süresinde AB toplumuna daha rahat uyum sağlanacak ve karşılıklı olarak iletişim ve fayda imkanları için hazır bulunuşluk seviyesi yükselmiş olacaktır. Böyle olumlu davranışlar sosyal hayata dâhil etme ve yer edinmeyi ve kabul görmeyi kolaylaştıracaktır. Engelli ve Dezavantajlı gençlerin sosyal hayata daha aktif ve görünür olmalarını sağlamak, engellileri ve Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak, Gençlerin serbest zamanların kullanımına katkıda bulunmak, Engellilere ve Gençle sağlıklı büyüme ve gelişmeleri için ortam hazırlamak, bedensel engelli ve Gençlerin kendilerini ifade etme ve zenginleştirme imkanı sağlamak. Bedenin birey olarak ifadede kullanılması, bedensel engelli ve Gençlere sanatsal faaliyetlerle ortamındaki etkileşim ile, duyguların kontrolü ve boşaltımı için uygun olanak sağlamak olacaktır.”