KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Şubat 2026 Pazar
°C

Türkiye'den pakistan'a şefkat eli

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Pakistan'daki depremzedelere yönelik kampanyalarda bu güne kadar toplanan yardımların toplam tutarını açıkladı:

Türkiye`den pakistan`a şefkat eli
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 09:56
0
2163
0
AA aa
Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü,bugün itibariyle Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından toplam 115 milyon 600 bin 747 YTL 74 Ykr nakdi yardım toplandığını duyurdu.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülmekte olan insani yardım operasyonu çerçevesinde, Başbakanlık tarafından 16 askeri, Kızılay tarafından 3 Türk Hava Yolları ve 3 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 22 yardım uçağı bölgeye gönderildi.

Bölgeye bugüne kadar 226 personel giderken, 63'ü Kızılay Genel Müdürlüğü, 28'i Sağlık Bakanlığı personeli olmak üzere toplam 91 kişi insani yardım faaliyetini sürdürüyor. 2 gönüllü, 3 tercüman, 11 öğretmen, 2 radyoloji teknisyeni, 2 temizlikçi, 8 işçi ve 12 şoför olmak üzere toplam 40 Pakistanlı personel, Türk ekiplerinin çalışmalarına katılıyor. Bölgeye gönderilen 51 kişilik Türk arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla enkaz altından Muzafferabad'da 9 kişi canlı, 45 kişi ölü çıkarıldı.

Bölgedeki sağlık ekipleri tarafından 29 bin 569 kişiye aşı yapıldı, 4 bin 161 kişiye cerrahi müdahale ve poliklinik hizmeti sağlandı. Türkiye Kızılay Derneği'ne ait sahra hastanesinde 4 bin 71 hasta muayene oldu, 144 hasta yatak tedavisine alındı, 127 hasta taburcu edildi, 104 hastanın ameliyatı gerçekleştirildi. Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerde 70 bin kişiye barınma imkanı sağlanmasına dönük çalışmalar ise sürüyor.

-AYNİ VE NAKTİ YARDIMLAR-

Bugün itibariyle Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından toplam 115 milyon 600 bin 747 YTL 74 Ykr nakdi yardım toplandı.

Ayrıca bölgeye kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından toplam 18 milyon 960 bin 28 YTL tutarında ayni yardım yapıldı. Hükümet, uluslararası toplumun Pakistan'a yapacağı yardımlarda kullanılmak üzere bazı uluslararası kuruluşlara toplam 3 milyon dolar yardım yapmayı taahhüt etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne ait İskenderun depolarında bulunan battaniye, çadır, şilte ve sobadan oluşan toplam bin 160 tonluk yardım malzemesinin İncirlik Üssü'ne nakliyesi işi Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından üstlenildi. Sözkonusu yardımları Pakistan'a taşıyan NATO uçaklarına TSK'ya ait 2 adet C-130 kargo uçağı destek verirken, bu operasyonun maliyeti 650 bin doları buluyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 25 milyon dolar tutarındaki 50 bin ton un yardımının ay sonunda veya Aralık ayı başında Karaçi Limanı'na ulaştırılması hedefleniyor. Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından 340 bin dolar değerinde 250 ton toz şekerin gönderilmesi çalışmaları devam ederken, 20-25 Kasım tarihlerinde TMO'nun Toros-Adana Limanı'na gelecek gemisi ile Pakistan'a şeker sevkıyatı gerçekleştirilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.02.2026
04:22
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan ve bariyerlere çarpan otomobil, takla atıp karşı şeride geçti. Kazada, sürücü ve yanındaki kişi ağır yaralandı.
22.02.2026
04:20
Baytemur`un Zazaca `Qêriya Bêveng` Kitabı Çıktı
Baytemur'un Zazaca 'Qêriya Bêveng' Kitabı Çıktı
Şair ve yazar İsmail Baytemur'un 'Qêriya Bêveng / Sessiz Çığlık' isimli Zazaca hikâye kitabı yayımlandı.
22.02.2026
04:19
Bingöl`e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Bingöl'e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Yeri ve kapasitesiyle uzun süredir kamuoyunda tartışılan Bingöl Şehir Stadyumu projesinde beklenen açıklama geldi. Vali Cahit Çelik, yeni stadyum için ödeneğin temin edildiğini ve ihale sürecine geçildiğini duyurdu.
22.02.2026
04:18
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan dolandırıcılık operasyonunda, 'Forex yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen 16 şüpheli tutuklandı. Mali incelemelerde yaklaşık 947 milyon TL'lik para trafiği tespit edildi.
22.02.2026
04:16
Bingöl Umut Kervanı`ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
22.02.2026
04:15
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöl'den Elazığ'a giden ve 112'yi arayarak kaybolduğunu bildiren epilepsi hastası 57 yaşındaki vatandaş, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın