KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

Türkiye'den pakistan'a şefkat eli

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Pakistan'daki depremzedelere yönelik kampanyalarda bu güne kadar toplanan yardımların toplam tutarını açıkladı:

Türkiye`den pakistan`a şefkat eli
12 KASIM 2005 CUMARTESİ 09:56
0
2323
0
AA aa
Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü,bugün itibariyle Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından toplam 115 milyon 600 bin 747 YTL 74 Ykr nakdi yardım toplandığını duyurdu.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülmekte olan insani yardım operasyonu çerçevesinde, Başbakanlık tarafından 16 askeri, Kızılay tarafından 3 Türk Hava Yolları ve 3 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 22 yardım uçağı bölgeye gönderildi.

Bölgeye bugüne kadar 226 personel giderken, 63'ü Kızılay Genel Müdürlüğü, 28'i Sağlık Bakanlığı personeli olmak üzere toplam 91 kişi insani yardım faaliyetini sürdürüyor. 2 gönüllü, 3 tercüman, 11 öğretmen, 2 radyoloji teknisyeni, 2 temizlikçi, 8 işçi ve 12 şoför olmak üzere toplam 40 Pakistanlı personel, Türk ekiplerinin çalışmalarına katılıyor. Bölgeye gönderilen 51 kişilik Türk arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla enkaz altından Muzafferabad'da 9 kişi canlı, 45 kişi ölü çıkarıldı.

Bölgedeki sağlık ekipleri tarafından 29 bin 569 kişiye aşı yapıldı, 4 bin 161 kişiye cerrahi müdahale ve poliklinik hizmeti sağlandı. Türkiye Kızılay Derneği'ne ait sahra hastanesinde 4 bin 71 hasta muayene oldu, 144 hasta yatak tedavisine alındı, 127 hasta taburcu edildi, 104 hastanın ameliyatı gerçekleştirildi. Kızılay tarafından kurulan çadır kentlerde 70 bin kişiye barınma imkanı sağlanmasına dönük çalışmalar ise sürüyor.

-AYNİ VE NAKTİ YARDIMLAR-

Bugün itibariyle Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından toplam 115 milyon 600 bin 747 YTL 74 Ykr nakdi yardım toplandı.

Ayrıca bölgeye kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları tarafından toplam 18 milyon 960 bin 28 YTL tutarında ayni yardım yapıldı. Hükümet, uluslararası toplumun Pakistan'a yapacağı yardımlarda kullanılmak üzere bazı uluslararası kuruluşlara toplam 3 milyon dolar yardım yapmayı taahhüt etti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne ait İskenderun depolarında bulunan battaniye, çadır, şilte ve sobadan oluşan toplam bin 160 tonluk yardım malzemesinin İncirlik Üssü'ne nakliyesi işi Uluslararası Nakliyeciler Derneği tarafından üstlenildi. Sözkonusu yardımları Pakistan'a taşıyan NATO uçaklarına TSK'ya ait 2 adet C-130 kargo uçağı destek verirken, bu operasyonun maliyeti 650 bin doları buluyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 25 milyon dolar tutarındaki 50 bin ton un yardımının ay sonunda veya Aralık ayı başında Karaçi Limanı'na ulaştırılması hedefleniyor. Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından 340 bin dolar değerinde 250 ton toz şekerin gönderilmesi çalışmaları devam ederken, 20-25 Kasım tarihlerinde TMO'nun Toros-Adana Limanı'na gelecek gemisi ile Pakistan'a şeker sevkıyatı gerçekleştirilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın