KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2026 Pazar
°C

'Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler' Çalıştayı

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 'Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler' çalıştayı düzenledi.

`Türkiye`de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler` Çalıştayı
29 HAZİRAN 2021 SALI 18:43
1
1520
3
AA aa

Moderatörlüğünü Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan İnci'nin yaptığı Türkiye'de Organik Tarım ve Agro-Ekolojik Gelişmeler'  çalıştayında “TRC Güneydoğu Anadolu Bölgesi TRC2 ve TRC3 Alt Bölgelerinde Organik Ürün Üretim ve Tüketim Durumu', ‘Organik Tarımda Bitki Gelişimini Teşvik Eden Bakterilerden Geliştirilen Biyoformülasyonlar', ‘Organik Tarım Uygulamalarında Toprak ve Su Yönetimi', ‘Türkiye'de Organik Hayvansal Üretimin Mevcut Durumu', ‘Organik Arıcılıkta, Uygulanabilir Arıcılık Teknikleri İle Hastalıklardan Korunma Yolları', ‘Arılarla Tozlaşmanın Organik Tarımdaki Yeri,' ‘Organik ve Konvansiyonel Olarak Yetiştirilen Kayısı (Prunus Armeniaca L.) Çeşitlerinin Verim ve Bazı Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması', ‘Organik ve Geleneksel Arıcılıkta Beslemenin Koloni Düzenine Etkisi” başlıklarında bildiriler sunuldu.

“Organik Tarım, Günümüzün Popüler Bilim Dalları Arasında Yer Almayı Başardı”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, “Uzun yıllar insanların ilgisini çekmeyen ve bilim dünyasında genellikle geri planda kalan, geleceğini güvence altına almaya çalışan aktiviteler bilimi olarak tanımlanabilen ‘Organik Tarım ve Agroekoloji,,  20. yüzyılın sonlarına doğru nüfus patlaması, besin kıtlığı ve çevre kirliliği gibi sorunların etkisi ile günümüzün popüler bilim dalları arasında yer almayı başardı” dedi.

Organik tarımın doğayla dost yeni üretim modeli olarak adlandırıldığını belirten Prof. Dr. Kökten,  “Organik tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde katkı ve devamlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları kontrol altına alarak doğadaki canlıların sürekliliğini sağlayan, doğal kaynakların ve enerjinin optimum kullanımını sağlayan bir üretim sistemidir” dedi.

Gönderilen bildirilerin önümüzdeki süreçte kitap haline getirileceğini ifade eden Kökten, çalışmalarına her anlamda destek veren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'a, teşekkürlerini iletti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84087)
01 Temmuz 2021 Perşembe 12:51
kağan kökten hocama her daim başar diliyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84067)
30 Haziran 2021 Çarşamba 14:21
Hakan ve Kaan hocalar yine maşallahınız var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84057)
29 Haziran 2021 Salı 20:14
Bingol 'de organik tarım bingol 'de sera bingol de suni tarım peki bingöl de pazar varmı masa başın 'da ahkâm kemek kolay sen once bu ile bitane salça fabrikası bitane meyve suyu fabrikası kur bu ülkede 80 'ne yakın ziraat Fakültesi var sen halen tohumu dışardan ithal ediyorsun gulé wére tüyân bu ğé
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın