KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2026 Cuma
°C

Türkiye geçtiğimiz 10 yılda büyüdü

Türkiye'de günde 1 doların altında geliri olan fert kalmadığını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Türkiye geçtiğimiz 10 yılda büyüyerek gelirini de iyi dağıttı, yoksulluğu azaltmayı başardı'

Türkiye geçtiğimiz 10 yılda büyüdü
14 KASIM 2012 ÇARŞAMBA 09:03
0
1312
0
AA aa

Afyonkarahisar'da Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA) 'Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı' mali destek programını açılışına katılan Kalkınma Bakanı Yılmaz, ekonomik büyümelerin yoksulluğu azalttığına dikkati çekerek: “2 dolar geliri olanlar yüzde 3'lerden binde 20'lere kadar düştü. Günlük 4,5 dolar geliri olanlar yüzde 30'larda geçen yıl yüzde 3,7' ye geriledi. Türkiye geçtiğimiz 10 yılda büyüyerek gelirini de iyi dağıttı yoksulluğu azaltmayı başardı" dedi.

Kredi derecelendirmede 20 yıl sonrada yatırım yapılabilir bir ülke kategorisine girdiklerini belirten Yılmaz, bunun Türkiye'nin son 10 yılına performansına verilmiş bir not olduğunu, Türkiye'nin yıllardır ekonomik krizlerle boğuşmasına rağmen, dünyada meydana gelen son krizi kendisinin yöneterek büyük bir başarıları elde ettiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarının isminin rastgele konulmadığını ifade ederek, "Kalkınmanın nimetlerini en geniş kesimlere de yaymalıyız. Dar gruplara sağlanan bir kalkınmanın kimseye faydası yok. Kucaklayıcı ve kapsayıcı bir kalkınma anlayışımız var. Olaylara daha bütüncül yaklaşmamız gerekiyor. Dünyada kalkınma bilgiyle oluyor. Bölgelerin röntgenini çekerek, hangi potansiyelleri ve kendi üstünlüklerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Küresel dünyada 'küçük olsun benim olsun' mantığı artık geçerli değildir. Firmalarda, bölgelerde bunu yaparsa yanlış olur. Yörelerin büyük potansiyelleri var. Devlet destek verirken, yapana destek veriyor. Biz hiç kimseye hatır gönül için kaynak veremeyiz. Kimin projesi uygunsa ona destek veriyoruz. Sonrasında bunu uygulama aşamasında izliyoruz" diye konuştu.

Kalkınmanın yerelden başladığının hatırlatan Yılmaz, yerel kaynakları valiyi, belediye başkanını, il genel meclisini hepsi bir araya getirdiklerini, hep bir armoni içinde harekete geçirerek tek bir anlayış ve hedef birliğini geliştirdiklerini anlattı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın