Afyonkarahisar'da Zafer Kalkınma Ajansı(ZEKA) 'Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı' mali destek programını açılışına katılan Kalkınma Bakanı Yılmaz, ekonomik büyümelerin yoksulluğu azalttığına dikkati çekerek: “2 dolar geliri olanlar yüzde 3'lerden binde 20'lere kadar düştü. Günlük 4,5 dolar geliri olanlar yüzde 30'larda geçen yıl yüzde 3,7' ye geriledi. Türkiye geçtiğimiz 10 yılda büyüyerek gelirini de iyi dağıttı yoksulluğu azaltmayı başardı" dedi.
Kredi derecelendirmede 20 yıl sonrada yatırım yapılabilir bir ülke kategorisine girdiklerini belirten Yılmaz, bunun Türkiye'nin son 10 yılına performansına verilmiş bir not olduğunu, Türkiye'nin yıllardır ekonomik krizlerle boğuşmasına rağmen, dünyada meydana gelen son krizi kendisinin yöneterek büyük bir başarıları elde ettiğini kaydetti.
Bakan Yılmaz, kalkınma ajanslarının isminin rastgele konulmadığını ifade ederek, "Kalkınmanın nimetlerini en geniş kesimlere de yaymalıyız. Dar gruplara sağlanan bir kalkınmanın kimseye faydası yok. Kucaklayıcı ve kapsayıcı bir kalkınma anlayışımız var. Olaylara daha bütüncül yaklaşmamız gerekiyor. Dünyada kalkınma bilgiyle oluyor. Bölgelerin röntgenini çekerek, hangi potansiyelleri ve kendi üstünlüklerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Küresel dünyada 'küçük olsun benim olsun' mantığı artık geçerli değildir. Firmalarda, bölgelerde bunu yaparsa yanlış olur. Yörelerin büyük potansiyelleri var. Devlet destek verirken, yapana destek veriyor. Biz hiç kimseye hatır gönül için kaynak veremeyiz. Kimin projesi uygunsa ona destek veriyoruz. Sonrasında bunu uygulama aşamasında izliyoruz" diye konuştu.
Kalkınmanın yerelden başladığının hatırlatan Yılmaz, yerel kaynakları valiyi, belediye başkanını, il genel meclisini hepsi bir araya getirdiklerini, hep bir armoni içinde harekete geçirerek tek bir anlayış ve hedef birliğini geliştirdiklerini anlattı.