KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Tüketiciler yine haklı çıktı

Ekim ayında Ticaret İl Müdürlüğü hakem heyeti, 144 tüketici dosyasını karara bağladı. Heyet, 118 tüketici lehine, 20 tüketici aleyhine karar verdi.

Tüketiciler yine haklı çıktı
15 KASIM 2016 SALI 23:47
0
1916
0
AA aa

Ticaret İl Müdürlüğü, Ekim ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Ay içerisinde 137 tüketici başvurusu yapıldığı belirtilen raporda, “2016 Ekim ayı içerisinde Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığımıza 137 adet Tüketici başvurusu yapılmış olup, 10.10.2016 ve 24.10.2016 tarihlerinde yapılan toplantılarda toplam 144 adet tüketici başvurusu karara bağlanılmıştır.  256 adet dosyanın incelemesi devam etmektedir. Ekim ayı içerisinde alınan kararlardan 118 adet tüketici lehine 20 adet tüketici aleyhine sonuçlanmıştır.” denildi.

Ay içerisinde Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında 8 şikâyet başvurusu yapıldığı da ifade edilen raporda, şu bilgilere yer verildi: “6502 sayılı kanun kapsamında fiyat etiketi, fiyat listesi, garanti belgesi, kullanma kılavuzu ve satış sonrası hizmetler adı altında denetim yapılmaktadır.2016 Ekim ayı içerisinde 20 işyerinde 100 adet ürün incelenerek fiyat etiketi, garanti belgesi, kullanma kılavuzu denetimleri yapılmıştır. Ekim ayı içerisinde Bingöl ilinin tüketici profili anket çalışması, 400 tüketici tarafından cevaplandırılarak ilimizin tüketici profili araştırması yapılmıştır. Çıkarılan istatistikler grafik haline getirilip kitapçık düzenlenmiş ve ilgili kurumlara teslim edilmiştir. Ay içerisinde ilimizin Ekonomik Durum Raporu çalışmaları tamamlanmış ve kitapçığımız hazırlanmıştır. Hazırlanan kitapçık ilgili kurumlara teslim edilmiştir.”

ŞİKÂYETLER İÇİN VERİ TABANI OLUŞTURULACAK

Kasım ayı hedef çalışmalarının da yer verildiği raporda, tüketici şikâyetleri için günlük ve aylık veri tabanı oluşturulacağı ifade edildi.

Kasım ayında da tüketicileri bilgilendirme, haklarını arama konusunda bilgilendirme çalışmalarının devam edileceği vurgulanan raporda, şu ifadelere yer verildi: “Tüketici şikâyetlerinin sisteme girişleri hususunda hassasiyet gösterilecektir. Şirketlerin Genel kurullarının eksiksiz yapılması anlamında genel kurul öncesi ve sonrasında gerekli belgelerin tamamlanması için hassasiyet gösterilecektir. Genel kurullarını yapmayan Şirketler uyarılacaktır. Genel kurullarını yapmayan kooperatiflerin olup olmadığına dikkat edilecektir. Genel kurullarının eksiksiz yapılması anlamında genel kurul öncesi ve sonrasında gerekli evrakların tamamlanması için hassasiyet gösterilecektir.

Zamanında genel kurullarını yapmayan kooperatifler için gerekli işlemler yapılacaktır. 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında hem tüketicilerin hem de ticari işletmelerin bilgilendirme çalışmalarına devam edilecektir. 6502 sayılı kanun kapsamında ticari işletmelerin fiyat etiketi, fiyat listesi, garanti belgesi, kullanma kılavuzu ve satış sonrası hizmetlerin denetimine devam edilecektir.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın