İşsiz olan bayanlara iş imkanı açılması amacıyla Bingöl ESOB tarafından hazırlanan trikotaj kursunun açılışı dün saat 09.30'da gerçekleşti.
Bingöl ESOB toplantı salonunda gerçekleşen kurs açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü M. Mesut İlhan, ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayram, BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan, ESOB Başkanı Yılmaz Çapak ve kursiyerler katıldı.
Programda bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, bu tür kursların açılmasıyla işsiz olan vatandaşların meslek sahibi olarak iş imkanına kavuştuğunu vurgulayarak, kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Balkanlıoğlu'nun ardından açılan kurs ile ilgili bir konuşma yapan ESOB Başkanı Yılmaz Çapak, oda olarak düzenledikleri kurslarda işsiz olan gençlerin iş imkanına kavuştuğunu söyleyerek, “Esnaf ve sanatkârlarımızın, rekabet gücünün giderek azalması zor şartlarla mücadele eden esnaflarımız için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu çerçevede esnaf ve sanatkârımızın yeniden yapılanması ve çağa uygun şartlarda çalışabilmesi önem taşımaktadır. Rekabet gücünün artırılmasında, esnaf ve sanatkârımızın halkımıza sunduğu hizmetin kalitesinin artırılması büyük paya sahiptir. Bu konuda biz sivil toplum kuruluşlarına da büyük sorumluluk düşmektedir. Odamızın daha önce yaptığı İŞKUR ortaklığı ile yürüttüğü garsonluk projesinde 30 işsiz gencimizi eğiterek istihdam edilmeleri sağlanmıştır; ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı'nın açtığı SODES Projelerine sunduğumuz Meslek Hayatında Sınırsız Bir Gençlik projesi kabul edilmiştir, uygulayacağımız bu projede 15 işsiz erkek ve 15 işsiz bayana İngilizce ve Dış Ticaret Eğitimi verilecektir” dedi.
“Ülkemiz Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlatılmasıyla AB üyeliği konusunda önemli bir aşamaya gelmiştir. Avrupa Birliğine katılım sadece bir hukuki uyum ya da mevzuat uyumu değil, aynı zamanda toplumun çeşitli kesimlerinin dâhil olduğu bir uyum ve değişim sürecidir” diyen Çapak, Avrupa Birliği'nin özellikle kalkınmakta öncelikli bölgelerin geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurgulayarak, “Bingöl ilimize de bölgesel kalkınma programları kapsamında destek verilmesi kararlaştırılmış ve ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarına açık olan proje teklif çağrıları yayınlanmıştır. İlimizde önemli bir kesimi temsil eden Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak da biz de, temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkârın bu imkândan yararlanabilmesi için gerekli çalışmaları yaparak, projemizi ilgili kuruluşlara sunduk. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz projemiz “Trikotaj Sektörünün Nitelikli İşgücü Temini Projesi” çeşitli değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunarak, kabul edilmiştir. Projemizin amacı, Tarımda işsiz kalan kadınların mesleki beceri kazanarak 30 kadının eğitim almaları ve nitelikli hale gelmeleri sağlanarak trikotaj sektöründeki işgücü piyasasına girmeleri gerçekleştirilecektir. Sektörün ihtiyaç duyduğu Overlokçu, yaka hazırlama takma, makine –singer dikişçi , fitil atma-zigzag katlı uçlar ile bilgisayar desen tasarımcısı mesleğine sahip nitelikli işgünü iş-kura kayıtlı işsiz kadınlardan seçerek eğitim süreci sonunda sosyal ve ekonomik hayata etkin biçimde katılmalarına katkı sunulacaktır Bu nedenle eğitimlerini tamamlamış 30 bayanın işgücü uyum hizmetleri alması sağlanarak istihdam edilebilirlik