KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

THY'den o mezunlara müjde! İşte ücreti

Türk Hava Yolları, artan pilot ihtiyacı nedeniyle pilot yetiştirme şartlarını esnetmeye devam ediyor. THY lisans mezunu dışında kapılarını önlisans mezunlarına da açtı. Son yayınladığı ilanla artık önlisans mezunlarına da pilot olmak için Havacılık Akademisi'ne buşvurma hakkı tanındı

THY`den o mezunlara müjde! İşte ücreti
29 MAYIS 2018 SALI 05:35
0
2405
0
AA aa

 THY, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel olarak filosundaki uçak sayısının artacak olmasıyla ÅŸiddetle yeni pilota ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kendi pilotunu yetiÅŸtirmeye hız veren THY,Havacılık Akademisi'ne giriÅŸ ÅŸartlarını da esnetmeye devam ediyor. Artık önlisansmezunları da pilot olmak için THY Havacılık Akademesi'ne baÅŸvurabilecek. Daha önce sadece 4 yıllık sayısal mezunların baÅŸvuruları kabul edilirken daha çok baÅŸvuru olması adına sözel ve açıköÄŸretim mezunlarına da hak tanınmıştı.

KABUL EDİLENLER YETİŞTİRME ÜCRETİ OLARAK 140 BİN EURO ÖDEYECEK

Adayların, ilana THY'nin web sitesi üzerinden baÅŸvurmaları gerekiyor. İlan 3 Eylül 2018 tarihi saat 15.00'a kadar yayında kalacak. BaÅŸvurusu kabul edilen adaylar yetiÅŸtirme ücreti olarak 140 bin Euro'yu 10 yıl boyunca maaÅŸlarından kesilerek ödeyecek. Her yıl THY 500 yeni pilota ihtiyaç duyuyor.

THY'nin yayınladığı yetiÅŸtirilmek üzere pilot aday adayı ilanındaki ÅŸartlardan bazıları ise T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,en az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öÄŸretim) olmak, 01.01.1983 tarihinden sonra doÄŸmuÅŸ olmak,
Boy uzunluÄŸunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,askerlik hizmetini tamamlamış veya eÄŸitim baÅŸlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,adli sicil kaydı ve adli sicil arÅŸiv kaydı bulunmamak, Yabancı Dil (İngilizce) Åžartı baÅŸvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aÅŸağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek, TOEFL (IBT) : 60 (speaking : min.18), IELTS : 6 (speaking : min.6)

554 PİLOT YETİŞTİRDİ

Türk Hava Yolları UçuÅŸ Akademisi KuruluÅŸundan bugüne kadar 554 pilot adayı yetiÅŸtirilip mezun etti. Akademi'de adaylar yaklaşık 16 aylık, 200 saatin üzerindeki pilot lisans eÄŸitimden sonra görev alacakları uçak tipine göre 1,5-2 ay daha eÄŸitim görüyor.Toplam 18 aylık eÄŸitim sürecini tamamlayan pilot aday adayları, filoda first officer yani ikinci pilot olarak uçuÅŸlarına baÅŸlıyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın