KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 PerÅŸembe
°C

THY'den o mezunlara müjde! İşte ücreti

Türk Hava Yolları, artan pilot ihtiyacı nedeniyle pilot yetiştirme şartlarını esnetmeye devam ediyor. THY lisans mezunu dışında kapılarını önlisans mezunlarına da açtı. Son yayınladığı ilanla artık önlisans mezunlarına da pilot olmak için Havacılık Akademisi'ne buşvurma hakkı tanındı

THY`den o mezunlara müjde! İşte ücreti
29 MAYIS 2018 SALI 05:35
0
2562
0
AA aa

 THY, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel olarak filosundaki uçak sayısının artacak olmasıyla ÅŸiddetle yeni pilota ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle kendi pilotunu yetiÅŸtirmeye hız veren THY,Havacılık Akademisi'ne giriÅŸ ÅŸartlarını da esnetmeye devam ediyor. Artık önlisansmezunları da pilot olmak için THY Havacılık Akademesi'ne baÅŸvurabilecek. Daha önce sadece 4 yıllık sayısal mezunların baÅŸvuruları kabul edilirken daha çok baÅŸvuru olması adına sözel ve açıköÄŸretim mezunlarına da hak tanınmıştı.

KABUL EDİLENLER YETİŞTİRME ÜCRETİ OLARAK 140 BİN EURO ÖDEYECEK

Adayların, ilana THY'nin web sitesi üzerinden baÅŸvurmaları gerekiyor. İlan 3 Eylül 2018 tarihi saat 15.00'a kadar yayında kalacak. BaÅŸvurusu kabul edilen adaylar yetiÅŸtirme ücreti olarak 140 bin Euro'yu 10 yıl boyunca maaÅŸlarından kesilerek ödeyecek. Her yıl THY 500 yeni pilota ihtiyaç duyuyor.

THY'nin yayınladığı yetiÅŸtirilmek üzere pilot aday adayı ilanındaki ÅŸartlardan bazıları ise T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,en az önlisans derecesi mezunu (örgün veya açık öÄŸretim) olmak, 01.01.1983 tarihinden sonra doÄŸmuÅŸ olmak,
Boy uzunluÄŸunun 157 cm'den kısa, 195 cm'den uzun olmaması ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,askerlik hizmetini tamamlamış veya eÄŸitim baÅŸlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,adli sicil kaydı ve adli sicil arÅŸiv kaydı bulunmamak, Yabancı Dil (İngilizce) Åžartı baÅŸvuru tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aÅŸağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek, TOEFL (IBT) : 60 (speaking : min.18), IELTS : 6 (speaking : min.6)

554 PİLOT YETİŞTİRDİ

Türk Hava Yolları UçuÅŸ Akademisi KuruluÅŸundan bugüne kadar 554 pilot adayı yetiÅŸtirilip mezun etti. Akademi'de adaylar yaklaşık 16 aylık, 200 saatin üzerindeki pilot lisans eÄŸitimden sonra görev alacakları uçak tipine göre 1,5-2 ay daha eÄŸitim görüyor.Toplam 18 aylık eÄŸitim sürecini tamamlayan pilot aday adayları, filoda first officer yani ikinci pilot olarak uçuÅŸlarına baÅŸlıyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.04.2026
03:49
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl`de Yapıldı
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali, 12 ilden 24 öğrencinin katılımıyla Bingöl'de gerçekleştirildi. Ortaokul kategorisinde birinci Bingöl Şehit Hulusi Elçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Eymen Argundoğan oldu.
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın