O, 1968 yılından beri yani tam 42 yıldır terzilik yapıyor. Ömrünü bu mesleğe adayan Mahmut Terzi, yorgun düşmüş o usta 42 yıl boyunca kumaşa iğne salladı. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte birçok meslek yok olmaya yüz tutarken, onun mesleği de önemini yitirmeye başladı. Terziliğin altın çağını yaşadığı dönemde Diyarbakır'dan Genç'e işçi getirdiğini ve çift vardiya halinde çalıştırdığı söyleyen Mahmut Terzi "Gece gündüz iki vardiya halinde işçi çalıştırıyorduk ama yine de yetiştiremiyorduk" diyor.
Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bir dönemin en gözde mesleklerinden olan terzilik artık bitme noktasına geldi. Geçmiş yıllarda seçkin insanların sanatı öğrenmek için torpille çocuklarını çırak olarak verdiği terzilik, hazır giyim sektörünün hızla gelişmesi ve yaşanan ekonomik krizin etkisiyle eski dönemini arar oldu. 1968 yılından beri terzilik yaptığını anlatan Mahmut Terzi diye anılan Mahmut Dinler, mesleklerinin hazır giyimin artması ve tekstil ürünlerinin ucuz olması nedeniyle yok olma noktasına geldiğini belirtti.
Eskiden bayram öncesi çok yoğun olduklarını söyleyen Mahmut Terzi, "Yoğunluk olurdu. Gece gündüz çalışmak siparişleri bitirmek için çalışırdık. Şimdi ne bayram ne seyran sadece arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Ben terziliği öğrendiğim zaman ustamın yanında çok sayıda çırak vardı. Ben 4 yıl boyunca ustamın yanında çıraklık yaptım. Şimdi bu mesleği öğrenmek isteyen bile yok. Eski birikimlerimizle zoraki geçinebiliyoruz yoksa tamir işleri yapmakla bu dükkânın elektrik parası bile verilemez.
Vergiler, kira, elektrik, telefon, sosyal güvence, su parası derken kaç lira kazanıyorsun diye soran yok. Ama hazır giyim firmalarının çoğunluğu kalite ve işçilikten ziyade ucuz fiyatla maliyete yöneldikleri için ucuz ithal kumaşlardan elbise dikiyor. Konfeksiyonlarda 45- 50 TL'ye takım elbise satılır hale geldi. Bu fiyata bizler ancak pantolonunu dikeriz. Bu durumda vatandaşın büyük çoğunluğunu hazır elbise almaya yöneltiyor. Terzilere de pantolonunun paçasını düzeltmek kalıyor. Terzi esnafı dikimci olmaktan çıkarak tamiratçı konuma geldi” diye konuştu.
"Sadece bu saydıklarımı öde ondan sonra da geçin. Geçin geçinebilirsen" diyen Mahmut Terzi, “hazır giyim ve ülke ekonomisi bizim mesleğimizi bitirme noktasına getirdi. Giyimine çok önem veren veya vücut ölçüleri konfeksiyon ölçüleri ile çakışmayanlara bir de Safet abi gibi meraklılara elbise dikiyoruz. Ekmeğimizi tamir işleri ve pantolon paçası dikerek sağlıyoruz” ifadesini kullandı.