KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2024 Pazar
°C

Tekin'den su kesintileri sonrası uyarı

Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, &';Su kesintisi içme- kullanma suları açısında hastalık yapıcı amilleri bulaştırma riski taşımaktadır” diyerek, vatandaşları bu konuda uyardı.

Tekin`den su kesintileri sonrası uyarı
02 TEMMUZ 2011 CUMARTESİ 01:13
0
1892
0
AA aa

Bingöl İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin, yaptığı yazılı açıklamada su kesintileri sonrası alınacak tedbirler konusunda bilgiler vererek, bu konuda vatandaşların duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.

 

Bingöl Belediye Başkanlığı'nca Bingöl'e içme ve kullanma suyu sağlayan Kürük Suyu İsale Hattı'nda 29-30 Haziran 2011 tarihinde deplase çalışması ve 01 Temmuz tarihinde de su arızası sonucunda Bingöl merkezinde su kesintisi uygulamasına gidildiğini hatırlatan Tekin, “Bilindiği üzere İlimiz Merkez Belediye Başkanlığınca ilimize içme ve kullanma suyu sağlayan Kürük suyu isale hattında Haziran ayı içerisinde müteakip defalar yapılan yenileme çalışmaları sonucunda ilimiz merkezinde su kesintisi uygulamasına gidilmiştir. En son su kesintisi 29-30 Haziran ve 01 Temmuz tarihleri arasında olup, ilimizin büyük bir kısmında su kesintilerinin halen devam ettiği görülmektedir. Hastane ve aile hekimlerine ait poliklinik kayıtlarının incelenmesi sonucunda özellikle bebek ve çocuklarda enterit vakalarında artışların olduğu gözlenmiştir. Bilindiği gibi her su kesintisi şebekeye bulaşma riskini artırmakta olup, İçinde bulunduğumuz yaz mevsimi ve hava sıcaklıkları göz ününe alınacak olunur ise içme- kullanma suları açısında hastalık yapıcı amilleri bulaştırma riski taşımaktadır. Su kesinti ve sonrası şebekeye olası bulaşma risklerinin önlenmesi açısında halk sağlığı dikkatte alınarak Belediye Başkanlığınca suyun şebekeye verilmeden önce mutlak suretle en uç noktadaki bakiye klor oranını 1 ppm dozajının altına düşmeyecek düzeyde dezenfeksiyon işlemine tabii tutulduktan sonra suyun bir müddet klorla temasının sağlanması neticesinden sonra tüketime verilmesinin sağlanması, olası bulaşma risklerinin ortada kaldırılması için en uç noktadaki bakiye klor oranının 1 ppm düzeyinde 2-3 gün süre ile devam ettirilerek, sonrasında normal klorlama oranına geçilmesi gerekmekte olup, mümkün olduğu kadarıyla su kesintilerine hiç gidilmeyerek şebekenin devamlı dolu tutulması, zorunlu durumlarda ise az ve kısa süreli su kesintilerine gidilerek, suyun devamlı tam ve yeterli düzeyde klorlanması sonucunda dezenfeksiyonunun sağlanılarak şebekeye verilmesi halk sağlığı açısında da önem arz etmektedir. Yine her su kesintisi sonrası vatandaşlarımızca da su kesintisi sonrası şebeke hattına bulaşma risklerini göz önünde bulundurularak şebeke suyunu hemen özellikle içme amaçlı olarak kullanmamaları, bir müddet bekledikten ve akıttıktan sonra klorlama işleminin yapılmasında emin olmaları sonucunda içme ve kullanma amaçlı kullanmaları kendi sağlıkları açısından yararlı olacaktır” dedi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın