Bingöl Üniversitesinin Personel Alımındaki şartlara, İş-Kur Bünyesinde belge alan kişilerin tepkisini çekti. Bu uygulamanın kadrolaşma olduğunu iddia eden kursiyerler, üniversitenin işçi alımında Tarım İl Müdürlüğü Kurslarında sertifika alanların müracaatlarını kabul etmediğini söylediler.
Bingöl Üniversitesi'nin “Tarla Ürünü Çiftlik İşçisi” alımına, İş-Kur, Halk Eğitim ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Mesleki Eğitim Programı kapsamında hayvan yetiştiriciliği kursu sertifikası alanlardan tepki geldi. Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslardan belge alan kursiyerler, üniversite kendi bünyesinde açılan kurslardan belge alanların münacatlarını kabul ettiğini ifade ederek, bu uygulamanın kadrolaşma olduğunu iddia ettiler.
Dün Dörtyol Parkında bir araya gelen sertifika sahipleri, üniversitenin kendi müracaatlarını kabul etmediği için mağdur odluklarını söylediler. Tarım İl Müdürlüğü Bünyesinde açılan Kurstan sertifika alanların adına açıklamayı yapan Mustafa Bürkek, bu kurslardan 80 kişinin sertifika aldığını, özel olarak konulan koşuldan dolayı bunlardan hiç birinin müracaat edemediğini dile getirdi.
Tarım İl Müdürlüğü Bünyesinde açılan 4 kurstan belge alan 80 kişinin mezun olduğunu hatırlatan Bürkek, “Üniversite bu kişilerin müracaatlarını kabul etmiyor. Bingöl Üniversitesi, kendi bünyesinde açtığı ‘Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği' kursu belgesi sahiplerine iş imkânı sunuyor. Bu kadrolaşmadan başka bir şey değildir. Bu kadrolaşmadan, Milletvekilleri ve Üniversite Yönetimi pay almıştır” dedi.
Bu uygulamanın adil olamadığını ifade eden Bürkek, bu konuda haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayarak, “İş Kur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü protokolleri gereği düzenlenen mesleki eğitim programlarından hayvan yetiştiriciliği işçisi (Besicilik) kursundan 20 günlük eğitim sonrası sertifikalarımızı almaya hak kazandık. Ancak Bingöl üniversitesi bünyesinde geçmiş zaman tarihli ‘Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği' kursundan mezun olanlar tek alınacağı personel alımı şartı olarak belirlendi. Bu yaklaşım, ısmarlama kadrolaşma şeklinde odluğu açıktır. Bu kadrolaşmayı, Bingöl Milletvekilleri ve Üniversite kadrosu ortaklaşa paylaştıkları açıktır. Bu konuda tepkilerimizin arkasında olacağız ve sorumlularından bunun hesabının soracağımızı herkes bilmelidir. Adil bir istihdam olacaksa, sadece tarla bitkileri yetiştiriciliği yerine, ‘Tarım ve Hayvancılık' alanında sertifika sahiplerinin müracaatlarının kabul edilmesi ve ilanların genel olması gerekmez miydi?” diye konuştu.
Bingöl Online Haber Servisi