KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Tarihi 'WhatsApp' kararı sonrası Türkiye'nin eli güçlendi!

WhatsApp'ın dayattığı sözleşmede geri adım atması, diğer sosyal medya platformlarına örnek teşkil edecek.

Tarihi `WhatsApp` kararı sonrası Türkiye`nin eli güçlendi!
22 MAYIS 2021 CUMARTESİ 10:15
1
5438
0
AA aa

WhatsApp, Türkiye'nin ‘veri hırsızlığına yol açabilecek' gizlilik sözleşmesine karşı verdiği mücadele sonucu geri adım attı. Rekabet Kurumu, WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesinin Türkiye'deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini bildirdiğini açıkladı. 

Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat Ergün, WhatsApp'ın geri adım attığı kararının aynı dayatmayı uygulamak isteyecek olan diğer firmalar için emsal olacağını bildirdi. Yeni Şafak'a konuşan Ergün, “Rekabet Kurumu'nun açıklamasından anlaşılıyor ki WhatsApp, Türkiye açısından bir muafiyet durumu tanıdı ve bu durumu tanımasının en önemli sebebi kurumların bu konuyla alakalı ani bir refleks geliştirmiş olması ve sağlıklı şekilde duruş sergilemiş olması. Bu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hak ve menfaatlerini korumak açısından çok önemli bir adımdı. WhatsApp'a geri adım attırılması başarıdır. AB üyesi ülkeleri vatandaşlarına tanınan muafiyetin bir benzeri artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinde de uygulanacak” dedi.

AB ÜYESİ ÜLKELERDE NE VARSA BİZDE DE ÖYLE

WhatsApp'ın dayatması karşısında vatandaşların korumasız ve çaresiz bırakılmadığını ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

“WhatsApp dışındaki farklı uygulamaların da böyle bir dayatma girişimi söz konusu olacağı zaman şunu bilecekler ki kurumlar bu noktada çalışıyorlar ve gerekli refleksi gösterecekler. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına karşı birtakım dayatmalar uygulama noktasında geri adım atmış olacaklar. Bu, emsal bir karardır. Bundan sonra nasıl AB üyesi ülkelerinin vatandaşlarına farklı bir tutum gösteriliyorsa aynı kapsamda Türkiye cumhuriyeti vatandaşları da bu firmalar tarafından değerlendirilecek ve bir hamle yapacakken bunu düşünerek yapmak zorunda kalacak.”

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Rekabet Kurulu, WhatsApp'ın sözleşme dayatmasına ilişkin ocak ayında soruşturma başlatmıştı. WhatsApp sözleşme konusunda geri adım atsa da Kurul'un başlattığı söz konusu soruşturmanın devam ettiği ve daha önce kullanıcılara ait verilerinin paylaşılıp paylaşılmadığının incelendiği öğrenildi. Soruşturmada hazırlanacak rapor doğrultusunda rekabet hukukunun ihlal edildiği tespit edilirse gerekli adımların atılacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp, Türkiye dahil bazı ülkelerde önce 8 Şubat'ta yürürlüğe gireceğini duyurduğu ancak kamuoyunda oluşan yoğun tepkiler nedeniyle 15 Mayıs'a ertelediği güncelleme için Türkiye'de geri adım attığını dün duyurulmuştu.

KAYNAK: YENİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın