KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

Suriye'ye 34. İnsani Yardım Tırı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından Suriye için 'Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bingöl'den toplanan yardımları taşıyan tır yola çıktı.

Suriye`ye 34. İnsani Yardım Tırı
22 EYLÜL 2021 ÇARŞAMBA 14:53
6
1605
0
AA aa

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından kış mevsiminin gelmesiyle Suriye'ye yönelik ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık' kampanyası kapsamında Bingöl'den toplanan yardımları taşıyan tır Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde bulunan İHH Reyhanlı Kriz Koordinasyon Merkezine, oradan da Cilvegözü sınır kapısı üzerinden Suriye'deki mültecilere dağıtmak üzere gönderildi. 

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) tarafından düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Muhittin Gili, yardımların başta İdlib olmak üzere Suriye kırsalındaki diğer ihtiyaç bölgelerine ulaştırılacağını belirtti.

“BİNGÖL OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Gili, “Kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Peygamberimizden kardeşimiz açken rahat uyuyamayacağımızı öğrendik. Bu şehir bu konuda yüksek bir bilinç gösteriyor. Yardımlar konusunda Bingöl olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki tüm yardımseverler için dua ediyoruz. Yardımlarda emeği geçen tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“2021 YILINDA 6 İNSANİ YARDIM TIRINI SURİYE'YE GÖNDERDİK”

2021 yılında 6 yardım tırını Suriye'de bulunan mültecilere gönderildiğini kaydeden Gili, “2021 yılında 6 yardım tırı olmak üzere toplamda 34 İnsani Yardım Tırımızı Suriye'ye gönderdik. Yardım Tırımızda; 29 paket ayakkabı, 26 paket giyim eşyası, 16 adet döşek, masa, sıra, bisiklet, koşu bandı, şeker, PVC Pencere, bez, battaniye, yazı tahtası, masa tenisi, su, dayanıklı ekmek, elektrikli soba olmak üzere 16 kalemden oluşan malzemeler, Suriye'de iç savaştan olumsuz etkilenen insanların acısını hafifletmek için bölgeye gönderdik.  Suriye'de, her 10 kişiden 6'sı şiddetli yoksulluk içerisinde. Gelin, bu zor günlerde, hep birlikte kardeşlerimizin yanında olalım. Bizim dinimiz inanların kardeş olduğunu, inanların sıkıntılarını Müslümanların paylaşması gerektiğini beyan ediyor. Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, briket evler, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Yardımlarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın