KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Su kaynakları yetmiyor!

Bingöl'de, Kürük ve Metan isale hatlarına ek olarak 20'ye kayın kuyu açılmasına rağmen içme suyu sorunu çözülemedi.

Su kaynakları yetmiyor!
01 AĞUSTOS 2022 PAZARTESİ 00:37
5
2436
6
AA aa

Bingöl'ün yıllardır devam eden en temel sorunlarından biri olan içme suyu sorunu, hala devam ediyor. Metan ve Kürük isale hatlarına ek olarak yeni kaynakların getirilmesi için yıllardır yapılan çağrılar karşılık bulmazken, Bingöl halkı susuzluk çekmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Karlıova Kaynak köyünden ilave suyun Bingöl'e getirileceğini söyledi ancak henüz bir çalışma başlatılamadı.

KÖYDE GÖLET YAPILMASI GEREKİYOR

Bahçe ve Kaynak Köylerinin bulunduğu bölgedeki içme suyunun Bingöl'e getirilmesi için köylülerin talep ettiği göletin DSİ tarafından yapılması gerekiyor.

Geçen yıl basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “İlave içmesuyu kaynak arayış çalışmalarımız doğrultusunda; Karlıova İlçesi Bahçe ve Kaynak Köylerinin bulunduğu bölgede içme suyu kaynadığı bulduk.

DSİ Bölge Müdürlüğü, Valilik ve köy sakinleriyle yapılan protokol kapsamında; içme suyuna karşılık talep edilen kaynak suyunun proje ihalesi gerçekleştirilmiş olup, yakın zamanda yapım ihalesi gerçekleştirilecektir. Söz konusu köylerden kaynaklarımıza aktarılacak olan 285 Lt./Sn debiye kaynak; şehrimizin içme suyu ihtiyacını büyük oranda karşılayacaktır.

Ayrıca aynı bölgede içme suyu göleti yapım işi DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınmış olup, kısa süre içerisinde proje ihalesi gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Köyde hala gölet yapılmadığı gibi, suyun Bingöl'e getirilmesi için de çalışma başlatılamadı.

SU KUYULARI AÇILDI

Yeni kaynakları şehrin içme suyu hattına ilave edemeyen Bingöl Belediyesi, su kuyuları açarak sorunu çözmeye çalıştı ancak kuyular da çözüm olamadı.

Bingöl Belediyesi tarafından şuana kadar açılan ve ihaleye çıkarılan yaklaşık 20 sondaj kuyusuyla su sorununa çözüm bulunmaya çalışıldı ancak içme suyu sorunu bir türlü çözülemedi.

Kültür Mahallesi, Yenimahalle, Bahçelievler, Yenişehir Mahallesinden sık sık su kesintileri haberleri gelirken, Bahçe ve Kaynak köylerinden getirilmesi planlanan içme suyu için çalışmaların hızlandırılması ve su sorununa çözüm bulunması isteniyor

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94418)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 21:31
Önce bahçe sulayanlara ceza verin içme suyu bahçelere verilemez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94404)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 16:16
Genç ilçesi SÜTAŞ şa su verirseniz tabıkı su yetmez bu başta düşünecektınız cotlak dagları su kaynıyor siz BİNGÖL den su verin GENÇ ce
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94397)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 11:39
4 etrafı su kaynakları ile dolu olan bir kentte su sıkıntısı yaşanıyorsa yaşam standardından ve yaşam kalitesinden bahsedilemez.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94396)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 10:47
Sayın Başkan ve Bingölü yöneten Milletvekilleri Bingölün ve Çapakçır' ın anlamı bile hem Türkçe hemde Zazaca su anlamına geliyor. 20 yıldır iktidarda olmanıza rağmen neden Su şehrinde su sorununa çözüm bulamadınız ??? ... Ve Özelliklede Kültür Mahallesine ciddi su kesintileri oluyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94395)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 09:42
Bingöl kürük suyu hatından Genç ilçesine giden içme suyu ne diye verdilerki bir ilin suyu ilçeye niye verilsinki Genç dağları her tarafı sudur her hizmetleri var ilçeye bir su mu getiremiyorlar bunu yapanda dönemin bld.bşk.hacı ketenalptir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94390)
01 Ağustos 2022 Pazartesi 01:39
İçme suyuyla halı yıkayan kadınlarımız var. Lütfen her daireye belirli bir kota getirin parası olsa bile aşamasın tasarruflu kullansın suyu insanlar
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın