Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki yakanın birleşmesine 247 metre kaldı. Bingöl Devlet Hastanesi'nden 3 yıl sonra başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde hizmete sokulması planlanıyor.
HERKES SUS PUS!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılan ihaleyi 32 milyon 905 bin lira bedelle kazanan Ensarioğlu İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş'nin 2013 yılında teslim etmesi gereken Bingöl Devlet Hastanesi, yapımıyla yılan hikâyesine döndü. 5 yılını geride bırakan hastane inşaatı yüzde 88 tamamlandı. Son olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun geçici kabulüne yönelik tarih verdiği ve akabinde 13 Mayıs 2016 yılına kadar tekrar uzatma aldığı ortaya çıkan hastane inşaatı, bitirilmek bilmiyor.
Ocak ayı itibariyle fiziki gerçekleşmesi yüzde 88.65 oranında tamamlanan hastane için alınan tomografi cihazı, anjiyo cihaz ve malzemeleri, iki adet röntgen cihazı, kalp ve akciğer pompaları, ameliyat masalar vb. medikal cihazları ila meşrubatlar depoya kaldırıldı.
Hastane inşaatı için art arda alınan uzatmalar, kamuoyunda tepkilere neden olurken, ilin siyasileri ve ilgili birimler dut yemiş bülbüle döndü. Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere sağlık kuruluşları başkanlarınca verilen sözler, talimatlar boşa çıkarken, TOKİ'nin firmaya yönelik yaptırımda bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor.
MUŞ HASTANESİ 2 YIL ÖNCE BİTTİ
TOKİ tarafından Bingöl Devlet Hastanesi'yle birlikte ihale edilen 300 yataklı Muş Devlet Hastanesi, 2014 yılında tamamlandı. 2 yıl önce teslim edilen Muş Devlet Hastanesi'nde 5 yataklı Yanık Ünitesi ve 9 yataklı 3. Düzey Anestezi Reanimasyon Yoğun Bakım ünitesi geçen yıl törenle hizmete açılırken, Bingöl Devlet Hastanesi'nin geçici kabulü dahi yapılamıyor.
HALK ŞİFAYI DIŞARIDA ARIYOR
Kamuoyu, Mayıs ayında geçici kabulü yapılması beklenilen hastane inşaatından ümitsiz olurken, yıllarca çevre illere mahkûm edilen vatandaşlar, 5 yıla rağmen teslim edilemeyen hastane inşaatına sitem ediyor.
Mevcut hastanedeki kapasite yetersizliği, cihazlardaki sıkıntılar ve doktor eksikliğiyle yıllarca çevre illerde şifa arayan halk, “Bingöllüler özellikle sağlık alanında cezalandırılıyor. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da dışa bağımlı bir kentiz. Sadece kurumsal anlamda değil, insani olarak dışa bağımlı bir il haline geldik. Hastalar yıllarca şifayı başka illerde ararken, 3 yıl önce teslim edilmesi gereken hastane inşaatı bir türlü bitirilemiyor. İlin siyasileri başta olmak üzere, ilgili kesimler, TOKİ ve sağlık kuruluşları firmaya diş geçiremiyor!” siteminde bulundu.