KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Solhan'daki silahlı kavga davası

Solhan ilçesindeki 5 yıl önce 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılandığı davaya ilişkin mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, CMK'nın 102. maddesi uyarınca 31 Aralık 2010'da tahliye edilen ve geçen ay hayatını kaybeden Mahmut Karadağ hakkındaki davanın düşürülmesini istedi.

Solhan`daki silahlı kavga davası
18 OCAK 2013 CUMA 07:49
0
5807
0
AA aa

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, CMK'nın 102. maddesi uyarınca tahliye edilen tutuksuz sanık Mahmut Karadağ'ın oğulları Behçet ve Nihat Karadağ, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Bedirhan Mollaoğulları, Zeki Mollaoğulları, Yunus Bayır ile diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

Sanık Mahmut Karadağ'ın avukat Ali Haydar Dereli, sanık Nazım Karadağ'ın avukatı Celalettin Köse, Baran Molaoğlulları'nın avukatı Murat Öztekin, Nihat Karadağ'ın avukatı Metin Aslan, Oktay Mollaoğulları'nın avukatı Abdulhalim Tarhan Mısırlıoğlu ve Seval Kaçıran duruşmada hazır bulundu. Bir kısım sanıklar ve müdahil sanıklar avukatı Ercan Arslan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık

Mahmut Karadağ'ın avukat Dereli, müvekkili Mahmut Karadağ'ın 27 Aralık 2012 tarihinde vefat ettiğini belirtti. Dereli, bu nedenle müvekkili hakkındaki ceza davalarının düşürülmesini talep etti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı da Mahmut Karadağ hakkındaki ceza davalarının düşürülmesini istedi. Savcı, sanıklardan Nihat Karadağ, Nazım Karadağ, Baran Mollaoğulları, Ahmet Bitmez, Abdurrahman Bengiz'in "kasten yaralama", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "suç konusu eşyayı saklamak" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, hakkında açılan davada "5 kişiyi kasten öldürme", "9 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "bir çocuğu öldürmeye teşebbüs" ile suçlanan Behçet Karadağ, aynı suçlardan cezalandırılması istenen Nazim Karadağ ile "5 kişiyi kasten öldürme", "6 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" ile suçlanan Nihat Karadağ'ın ise bu suçlardan mahkumiyetlerine yetecek delil olmadığından beraatını talep etti.

Savcı, haklarında çeşitli suçlardan dava açılan diğer sanıklar Yunus Bayır, Niyazi Çavuşoğlu, Selami Azat, Yavuz Bayır, Yavuz Çavuşoğlu, Mehmet Mollaoğulları, İlhan Tekdemir, Maruf Mollaoğulları, Emrah Bayır, Bedirhan Mollaoğulları, Ekrem Mollaoğulları, Cihan Bayır, Bedri Kurtaran'ın da delil yetersizliğinden beraatını istedi.

Mütalaaya ilişkin diyecekleri sorulan sanık avukatları, görüş bildirmek için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Erbakan Caddesi'nde, 12 Ekim 2005'te, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Kavgaya karıştığı iddia edilen Mahmut Karadağ ile oğulları Nihat ve Behçet Karadağ'ın yanı sıra aralarında dönemin ilçe belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açılmıştı.

Güvenlik gerekçesiyle Bingöl yerine Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mahmut Karadağ'ı, "Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı silahla vurarak öldürme, 7 kişiyi de silahla yaralama" suçundan 85 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Diğer sanıklardan Nihat

Karadağ'a "3 kişiyi yaralama"dan 6 yıl 4 ay hapis veren heyet, Oktay Mollaoğulları'nı "kasten adam yaralama"dan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'nı 2 yıl 6 ay, Ahmet Bitmez'i 1 yıl 8 ay, Abdullah Bengiz ve Nazım Karadağ'ı da aynı suçtan 3 ay 10'ar gün hapisle cezalandırmıştı.

Mahkeme heyeti, Behçet Karadağ ile Niyazi Çavuşoğlu'nun da yer aldığı diğer 11 sanığın ise beraatına hükmetmişti.

Yargıtay, 'X' ve 'Y' kod adlarıyla dinlenen gizli tanıkların kimliklerinin kararda açık olarak yazılmadığı gerekçesiyle davanın yeniden görülmesi için dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.

Davayı yeniden karara bağlayan mahkeme heyeti, 21 sanıktan Mahmut Karadağ'ı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azat'ı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan toplam 90 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Nihat Karadağ'ın, "Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç'ı yaralama" suçundan 5 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis, Oktay Mollaoğulları'na, "kasten adam yaralamak"tan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'na 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz'e 3 ay 10 gün, Nazım Karadağ'a da 3 ay 10 gün hapis cezası veren heyet, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer 15 sanığın ise çeşitli suçlardan beraatına karar vermişti.

Yargıtay, kararı, "savunma hakkının kısıtlandığı, sanıklara yeterince savunma hakkı verilmediği" gerekçesiyle ikinci kez bozmuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
13.08.2026
09:47
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Hikmet Tekin ve ailesi şehadetlerinin 47. yılında dualarla anıldı
Merhum Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin, annesi Hürmüye Tekin ve kardeşi Ahmet Hamdi Tekin, şehit edilişlerinin 47. yılında mezarları başında ve Bingöl Ulu Cami'de düzenlenen mevlid programında dualarla anıldı.
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın