KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Nisan 2024 Salı
24 °C Güneşli

Solhan'daki silahlı kavga davası

Solhan ilçesindeki 5 yıl önce 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılandığı davaya ilişkin mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, CMK'nın 102. maddesi uyarınca 31 Aralık 2010'da tahliye edilen ve geçen ay hayatını kaybeden Mahmut Karadağ hakkındaki davanın düşürülmesini istedi.

Solhan`daki silahlı kavga davası
18 OCAK 2013 CUMA 07:49
0
4668
0
AA aa

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, CMK'nın 102. maddesi uyarınca tahliye edilen tutuksuz sanık Mahmut Karadağ'ın oğulları Behçet ve Nihat Karadağ, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Bedirhan Mollaoğulları, Zeki Mollaoğulları, Yunus Bayır ile diğer sanıklar duruşmaya gelmedi.

Sanık Mahmut Karadağ'ın avukat Ali Haydar Dereli, sanık Nazım Karadağ'ın avukatı Celalettin Köse, Baran Molaoğlulları'nın avukatı Murat Öztekin, Nihat Karadağ'ın avukatı Metin Aslan, Oktay Mollaoğulları'nın avukatı Abdulhalim Tarhan Mısırlıoğlu ve Seval Kaçıran duruşmada hazır bulundu. Bir kısım sanıklar ve müdahil sanıklar avukatı Ercan Arslan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık

Mahmut Karadağ'ın avukat Dereli, müvekkili Mahmut Karadağ'ın 27 Aralık 2012 tarihinde vefat ettiğini belirtti. Dereli, bu nedenle müvekkili hakkındaki ceza davalarının düşürülmesini talep etti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı da Mahmut Karadağ hakkındaki ceza davalarının düşürülmesini istedi. Savcı, sanıklardan Nihat Karadağ, Nazım Karadağ, Baran Mollaoğulları, Ahmet Bitmez, Abdurrahman Bengiz'in "kasten yaralama", "adam öldürmeye teşebbüs" ve "suç konusu eşyayı saklamak" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, hakkında açılan davada "5 kişiyi kasten öldürme", "9 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "bir çocuğu öldürmeye teşebbüs" ile suçlanan Behçet Karadağ, aynı suçlardan cezalandırılması istenen Nazim Karadağ ile "5 kişiyi kasten öldürme", "6 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" ile suçlanan Nihat Karadağ'ın ise bu suçlardan mahkumiyetlerine yetecek delil olmadığından beraatını talep etti.

Savcı, haklarında çeşitli suçlardan dava açılan diğer sanıklar Yunus Bayır, Niyazi Çavuşoğlu, Selami Azat, Yavuz Bayır, Yavuz Çavuşoğlu, Mehmet Mollaoğulları, İlhan Tekdemir, Maruf Mollaoğulları, Emrah Bayır, Bedirhan Mollaoğulları, Ekrem Mollaoğulları, Cihan Bayır, Bedri Kurtaran'ın da delil yetersizliğinden beraatını istedi.

Mütalaaya ilişkin diyecekleri sorulan sanık avukatları, görüş bildirmek için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Davanın geçmişi

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Erbakan Caddesi'nde, 12 Ekim 2005'te, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Kavgaya karıştığı iddia edilen Mahmut Karadağ ile oğulları Nihat ve Behçet Karadağ'ın yanı sıra aralarında dönemin ilçe belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açılmıştı.

Güvenlik gerekçesiyle Bingöl yerine Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mahmut Karadağ'ı, "Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı silahla vurarak öldürme, 7 kişiyi de silahla yaralama" suçundan 85 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Diğer sanıklardan Nihat

Karadağ'a "3 kişiyi yaralama"dan 6 yıl 4 ay hapis veren heyet, Oktay Mollaoğulları'nı "kasten adam yaralama"dan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'nı 2 yıl 6 ay, Ahmet Bitmez'i 1 yıl 8 ay, Abdullah Bengiz ve Nazım Karadağ'ı da aynı suçtan 3 ay 10'ar gün hapisle cezalandırmıştı.

Mahkeme heyeti, Behçet Karadağ ile Niyazi Çavuşoğlu'nun da yer aldığı diğer 11 sanığın ise beraatına hükmetmişti.

Yargıtay, 'X' ve 'Y' kod adlarıyla dinlenen gizli tanıkların kimliklerinin kararda açık olarak yazılmadığı gerekçesiyle davanın yeniden görülmesi için dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.

Davayı yeniden karara bağlayan mahkeme heyeti, 21 sanıktan Mahmut Karadağ'ı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azat'ı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan toplam 90 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Nihat Karadağ'ın, "Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç'ı yaralama" suçundan 5 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis, Oktay Mollaoğulları'na, "kasten adam yaralamak"tan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'na 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz'e 3 ay 10 gün, Nazım Karadağ'a da 3 ay 10 gün hapis cezası veren heyet, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer 15 sanığın ise çeşitli suçlardan beraatına karar vermişti.

Yargıtay, kararı, "savunma hakkının kısıtlandığı, sanıklara yeterince savunma hakkı verilmediği" gerekçesiyle ikinci kez bozmuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
16.04.2024
13:08
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Halkoyunları Bingöl il birincileri belirlendi
Kupaları takdim edilen kulüpler, önümüzdeki aylarda yapılacak grup finalinde Bingöl'ü temsil edecekler.
16.04.2024
13:07
Zikte Sürkap`tan zekâ testi tepkisi!
Zikte Sürkap'tan zekâ testi tepkisi!
Açıklamada; 'Maksatlı ve kaynağı belli olmayan ve her Bingöllü gibi bizi derin bir öfke ve üzüntüye sevk eden bu anketin niçin ve nasıl bir yöntemle yapıldığını bilmiyoruz. Ama amacını ve sahiplerini merak ediyoruz' denildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın