KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Solhan'da eğitim çıtası yükseliyor!

2012 yılında icra edilen faaliyetlere ilişkin açıklamada bulunan Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Solhan’da ilköğretimde başarının her yıl giderek arttığı, 2012 yılında 339 öğrencinin sınavla öğrenci alan liselere yerleştiği belirtildi.

Solhan`da eğitim çıtası yükseliyor!
02 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 09:01
0
5190
0
AA aa

2012 yılının Solhan için başarılı geçtiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 55 bağlı kurum ile 1 bağımsız anaokulu, 35 birleştirilmiş sınıf, 10 müstakil müdürlük ilkokul-ortaokul, 4 lise, 2 bağlı kurum ve 3 özel öğretim kurumu ile hizmet veren ve hem kurum hem personel hem de bileşenleri olarak ilçenin en büyük kurumu olan Solhan MEM'in 2012 yılında bir önceki yıllara göre başarısını artırarak hızla başarı merdivenlerinde zirveye tırmandığı kaydedildi.

“Başarımız her yıl giderek artıyor”

2012 yılında eğitimde daha başarılı sonuçlar alan ve çıtayı daha da yukarılara çeken Solhan MEM'in Bingöl'ün başarısına her dalda katkı sunmaya 2012 yılında da devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada: “Hizmet açısından topluma hizmet etmeyi ibadet olarak gören ve bu felsefeyle çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bağlı kurumlarda eğitim gören öğrencilerimiz elde ettikleri sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarılarını 2012 yılında da bir önceki yıllara göre artırarak devam etti. Her alanda birinci olma felsefesi, Solhan'a ve Solhanlıya yakıştığını 2012 yılında bir daha gösterdi. Sosyal, kültürel ve sportif alanda elde ettiği başarılara 2012 yılında birçok yenisini ekleyen Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı eğitim kurumlarımız 2012 yılı içerisinde sayısız başarıya imza attı. Bu başarılardan sadece bir kaçı bize mutlu ve umutlu etmeye yetecek. Bu başarılardan sadece birkaçı; Solhan YİBO Yıldız Voleybol takımı Türkiye yarı finalleri üçüncülüğü, Solhan Lisesi Voleybol Genç Erkekler müsabakaları bölge grup birinciliği, Hazarşah Yeni Yerleşim İÖO Atletizm Kros Geliştirme Yarışması bölge birinciliği, Hazarşah Yeni Yerleşim İÖO Erkekler Cumhuriyet Koşusu Türkiye dokuzunculuğu ve daha ismini sayamadığımız birçok branşta 24 İl birinciliği ile sayısız dereceler. 2012 SBS de elde ettiğimiz başarı ve bu başarının geçen yıllara göre artarak devam etmesi bu başarının tesadüfî olmadığını fazlasıyla gösterdi. İlköğretim okulu öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2012 yılı sonuçlarına göre gerçekleşen yerleştirmelere göre İlçemizde 339 öğrenci çeşitli ortaöğretim kurumlarına yerleşti. Solhan'da İlköğretim Okullarının her geçen yıl başarılarının arttığı bu sonuçla kayda geçti. Solhan'da 2008 yılında 149 öğrenci sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumuna yerleşirken, 2009 yılında 214, 2010 yılında 221, 2011 yılında 219 olarak kayıtlara geçerken 2012 yılında 339 öğrencinin sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumuna yerleşti.

“Gereken çaba fazlasıyla gösterildi”

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı birimlerin bu başarıyı gösteren öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için okulların fiziki şartlarının daha da iyileştirerek eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin daha iyi imkânlarda eğitim görmeleri için gereken çabayı fazlasıyla gösterildiği ifade edilen açıklamada, “ 2011-2012 Eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar ve devam eden çalışmaların bir kaçının şöyle sıralayabiliriz: Mutluca İlkokulu kalorifer sistemi yapıldı. Solhan Lisesi güçlendirilmesi yapıldı. Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu konferans salonu yapıldı. (SODES kapsamında) Solhan YİBO 2 adet konferans salonu yapıldı. Yenibaşak YİBO kapalı halı saha yapıldı. Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 300 kişilik kız yurdu inşaat devam ediyor. Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi 200 kişilik yurdu (ihalesi yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılıyor.) 16 derslikli yeni bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve 3 atölye yapımı devam etmektedir (TOKİ tarafından ihale edildi. 14.05.2014 de bitmesi planlanıyor). Solhan Lisesine minyatür halı saha yapılacak. SODES kapsamında yapılacak. Şu anda teknik rapor aşamasında.) Hazarşah Yeniyerleşim Ortaokuluna halı saha yapılacak. (SODES kapsamında yapılacak, şu anda teknik rapor aşamasında) Öğretmen Veli Tuğa Ortaokuluna 8 ek derslik yapıldı. (teslim alma aşamasında). Köylere Hizmet Götürme Birliğince 5 derslikli anasınıfı kaba inşaatı bitti.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın