KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Solhan'da eğitim çıtası yükseliyor!

2012 yılında icra edilen faaliyetlere ilişkin açıklamada bulunan Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Solhan’da ilköğretimde başarının her yıl giderek arttığı, 2012 yılında 339 öğrencinin sınavla öğrenci alan liselere yerleştiği belirtildi.

Solhan`da eğitim çıtası yükseliyor!
02 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 09:01
0
6023
0
AA aa

2012 yılının Solhan için başarılı geçtiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 55 bağlı kurum ile 1 bağımsız anaokulu, 35 birleştirilmiş sınıf, 10 müstakil müdürlük ilkokul-ortaokul, 4 lise, 2 bağlı kurum ve 3 özel öğretim kurumu ile hizmet veren ve hem kurum hem personel hem de bileşenleri olarak ilçenin en büyük kurumu olan Solhan MEM'in 2012 yılında bir önceki yıllara göre başarısını artırarak hızla başarı merdivenlerinde zirveye tırmandığı kaydedildi.

“Başarımız her yıl giderek artıyor”

2012 yılında eğitimde daha başarılı sonuçlar alan ve çıtayı daha da yukarılara çeken Solhan MEM'in Bingöl'ün başarısına her dalda katkı sunmaya 2012 yılında da devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada: “Hizmet açısından topluma hizmet etmeyi ibadet olarak gören ve bu felsefeyle çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bağlı kurumlarda eğitim gören öğrencilerimiz elde ettikleri sosyal, kültürel, sportif ve akademik başarılarını 2012 yılında da bir önceki yıllara göre artırarak devam etti. Her alanda birinci olma felsefesi, Solhan'a ve Solhanlıya yakıştığını 2012 yılında bir daha gösterdi. Sosyal, kültürel ve sportif alanda elde ettiği başarılara 2012 yılında birçok yenisini ekleyen Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı eğitim kurumlarımız 2012 yılı içerisinde sayısız başarıya imza attı. Bu başarılardan sadece bir kaçı bize mutlu ve umutlu etmeye yetecek. Bu başarılardan sadece birkaçı; Solhan YİBO Yıldız Voleybol takımı Türkiye yarı finalleri üçüncülüğü, Solhan Lisesi Voleybol Genç Erkekler müsabakaları bölge grup birinciliği, Hazarşah Yeni Yerleşim İÖO Atletizm Kros Geliştirme Yarışması bölge birinciliği, Hazarşah Yeni Yerleşim İÖO Erkekler Cumhuriyet Koşusu Türkiye dokuzunculuğu ve daha ismini sayamadığımız birçok branşta 24 İl birinciliği ile sayısız dereceler. 2012 SBS de elde ettiğimiz başarı ve bu başarının geçen yıllara göre artarak devam etmesi bu başarının tesadüfî olmadığını fazlasıyla gösterdi. İlköğretim okulu öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 2012 yılı sonuçlarına göre gerçekleşen yerleştirmelere göre İlçemizde 339 öğrenci çeşitli ortaöğretim kurumlarına yerleşti. Solhan'da İlköğretim Okullarının her geçen yıl başarılarının arttığı bu sonuçla kayda geçti. Solhan'da 2008 yılında 149 öğrenci sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumuna yerleşirken, 2009 yılında 214, 2010 yılında 221, 2011 yılında 219 olarak kayıtlara geçerken 2012 yılında 339 öğrencinin sınavla öğrenci alan orta öğretim kurumuna yerleşti.

“Gereken çaba fazlasıyla gösterildi”

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı birimlerin bu başarıyı gösteren öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almaları için okulların fiziki şartlarının daha da iyileştirerek eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin daha iyi imkânlarda eğitim görmeleri için gereken çabayı fazlasıyla gösterildiği ifade edilen açıklamada, “ 2011-2012 Eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmalar ve devam eden çalışmaların bir kaçının şöyle sıralayabiliriz: Mutluca İlkokulu kalorifer sistemi yapıldı. Solhan Lisesi güçlendirilmesi yapıldı. Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu konferans salonu yapıldı. (SODES kapsamında) Solhan YİBO 2 adet konferans salonu yapıldı. Yenibaşak YİBO kapalı halı saha yapıldı. Solhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 300 kişilik kız yurdu inşaat devam ediyor. Solhan Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi 200 kişilik yurdu (ihalesi yapıldı. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılıyor.) 16 derslikli yeni bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve 3 atölye yapımı devam etmektedir (TOKİ tarafından ihale edildi. 14.05.2014 de bitmesi planlanıyor). Solhan Lisesine minyatür halı saha yapılacak. SODES kapsamında yapılacak. Şu anda teknik rapor aşamasında.) Hazarşah Yeniyerleşim Ortaokuluna halı saha yapılacak. (SODES kapsamında yapılacak, şu anda teknik rapor aşamasında) Öğretmen Veli Tuğa Ortaokuluna 8 ek derslik yapıldı. (teslim alma aşamasında). Köylere Hizmet Götürme Birliğince 5 derslikli anasınıfı kaba inşaatı bitti.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
20.07.2026
08:39
Yenibaşak köylülerinden GES projesine itiraz
Yenibaşak köylülerinden GES projesine itiraz
Solhan'da düzenlenen Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi Halkın Katılımı Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Yenibaşak Köyü sakinleri, projenin tarım, hayvancılık, doğal çevre ve kırsal yaşam üzerindeki olası etkilerinin kapsamlı şekilde değerlendirilmesini istedi. Köylüler, mevcut baraj ve HES projelerinin kümülatif etkilerinin de dikkate alınması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın