KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

Solhan'da 132 kurs açıldı

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama toplantısında, Solhan HEM'in bu yılda 24 alanda 132 kurs açtığı ve açılan bu kurslarda 2560 kursiyerin faydalandığı belirtildi.

Solhan`da 132 kurs açıldı
25 OCAK 2018 PERŞEMBE 23:37
1
2239
0
AA aa

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılında Solhan'da açılan kurslar hakkında bilgi verilip yeni dönem için planlama yapılması görüşüldü.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş Başkanlığında yapıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme ilçe planlama ve iş birliği birinci toplantısı Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu kütüphanesinde yapıldı.

Yapılan toplantıya Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve toplantıya davetli olan kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1 Eylül 2017 ile 22 Ocak 2018 tarihleri arasında açılan 8 okuma yazma kursunda 65 kursiyerin öğrenim gördüğü, açılan 75 genel kurslarda 1667 kursiyerin eğitim gördüğü ve açılan 49 mesleki ve teknik kurslarda ise 828 kursiyerin eğitim gördüğü belirtilip toplam 132 kursta 2560 kursiyerin faydalandığı belirtildi.

Kimi alanlarda bir ve kimi alanlarda daha fazla kurların açıldığı alanlar ise şöyle sıralandı: “Spor, Bilişim Teknolojileri, Kişisel Gelişim ve Eğitim, El Sanatları Teknolojisi, Sağlık, Giyim Üretim Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri, Okuma Yazma, Gıda Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Müzik ve Gösteri Sanatları ve Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık.”

Halk Eğitim Müdürlüğü binası yetersiz!

Yapılan toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç; “Hayat boyu öğrenme ilçe halk eğitimi planlama ve iş birliği ikinci dönem toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımız yılda iki defa icra edilmektedir. Birincisini sene başında Eylül ayında yaptık,  buda ikinci toplantımızdır. Ocak ayında yapılması gerekiyor. Çeşitli okullarda kurslar açtık. Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılı sene başı yaptığımız toplantıda aldığımız kararlar gereğince bu dönem içerisinde bazı çalışmalar yaptık. Halk eğitim merkezi olarak 3 tane yöneticimiz var, 3 öğretmenimiz ve bu öğretmenlerimizden 1 tanesi okuma yazma öğretmeni olarak kurumumuz bünyesinde çalışıyor, diğer iki öğretmenimizde farklı örgün eğitim kurumlarımızda çalışmaktadırlar. Kurumumuz bünyesinde yaklaşık 40 sabit usta öğreticimiz var. Bunlar genel olarak mesleki kurslarda görev alan usta öğreticiler. Bunların dışında diğer farklı kurslarda görev verdiğimiz usta öğreticilerimiz var. Onları, ihtiyaç duyulduğunda çalıştırıyoruz. Geçen toplantıda da bahsettiğimiz gibi en büyük sıkıntılarımız derslik ihtiyacıdır. Bizim kurumumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kullanıldığı için şuan mevcut binamızda bir tane sınıfımızı kullanabiliyoruz. Bodrum katında okuma yazma sınıfı kalan diğer sınıflarımız idari birim olarak kullanılmaktadır. Bu ihtiyacımızı da kurum amirlerimizin hizmet binalarını kullanarak eğitim faaliyetlerimizi icra etmeye çalışıyoruz.Sağlık ocağının kullanılmayan binaları 3 yıldır bize tahsis ediliyor. Belediyemiz sağolsun özellikle kültür merkezi ve kendi hizmet binalarında yer tahsisi yapıyor ve bu yıl köy garajında da bize bir sınıf verdiler. Yine yer tahsisinde bulunan kurumlardan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Kurumu, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi kurumların yer tahsisi sonucu kurs açıyoruz. İnşallah hükümet konağı yeni binası yapılıp faaliyete geçerse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oraya geçtiğinde şuan ki mevcut binanın tamamını biz kullanacağız. Bizlere kurs açmak için destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın