İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıda 2017-2018 eğitim öğretim yılında Solhan'da açılan kurslar hakkında bilgi verilip yeni dönem için planlama yapılması görüşüldü.
İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü planlama ve işbirliği komisyonu toplantısı Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş Başkanlığında yapıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılı hayat boyu öğrenme ilçe planlama ve iş birliği birinci toplantısı Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu kütüphanesinde yapıldı.
Yapılan toplantıya Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ve toplantıya davetli olan kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.
Toplantıda, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1 Eylül 2017 ile 22 Ocak 2018 tarihleri arasında açılan 8 okuma yazma kursunda 65 kursiyerin öğrenim gördüğü, açılan 75 genel kurslarda 1667 kursiyerin eğitim gördüğü ve açılan 49 mesleki ve teknik kurslarda ise 828 kursiyerin eğitim gördüğü belirtilip toplam 132 kursta 2560 kursiyerin faydalandığı belirtildi.
Kimi alanlarda bir ve kimi alanlarda daha fazla kurların açıldığı alanlar ise şöyle sıralandı: “Spor, Bilişim Teknolojileri, Kişisel Gelişim ve Eğitim, El Sanatları Teknolojisi, Sağlık, Giyim Üretim Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri, Okuma Yazma, Gıda Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Müzik ve Gösteri Sanatları ve Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık.”
Halk Eğitim Müdürlüğü binası yetersiz!
Yapılan toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muhtesim Tunç; “Hayat boyu öğrenme ilçe halk eğitimi planlama ve iş birliği ikinci dönem toplantısını gerçekleştiriyoruz. Toplantımız yılda iki defa icra edilmektedir. Birincisini sene başında Eylül ayında yaptık, buda ikinci toplantımızdır. Ocak ayında yapılması gerekiyor. Çeşitli okullarda kurslar açtık. Halk Eğitim Merkezi olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılı sene başı yaptığımız toplantıda aldığımız kararlar gereğince bu dönem içerisinde bazı çalışmalar yaptık. Halk eğitim merkezi olarak 3 tane yöneticimiz var, 3 öğretmenimiz ve bu öğretmenlerimizden 1 tanesi okuma yazma öğretmeni olarak kurumumuz bünyesinde çalışıyor, diğer iki öğretmenimizde farklı örgün eğitim kurumlarımızda çalışmaktadırlar. Kurumumuz bünyesinde yaklaşık 40 sabit usta öğreticimiz var. Bunlar genel olarak mesleki kurslarda görev alan usta öğreticiler. Bunların dışında diğer farklı kurslarda görev verdiğimiz usta öğreticilerimiz var. Onları, ihtiyaç duyulduğunda çalıştırıyoruz. Geçen toplantıda da bahsettiğimiz gibi en büyük sıkıntılarımız derslik ihtiyacıdır. Bizim kurumumuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kullanıldığı için şuan mevcut binamızda bir tane sınıfımızı kullanabiliyoruz. Bodrum katında okuma yazma sınıfı kalan diğer sınıflarımız idari birim olarak kullanılmaktadır. Bu ihtiyacımızı da kurum amirlerimizin hizmet binalarını kullanarak eğitim faaliyetlerimizi icra etmeye çalışıyoruz.Sağlık ocağının kullanılmayan binaları 3 yıldır bize tahsis ediliyor. Belediyemiz sağolsun özellikle kültür merkezi ve kendi hizmet binalarında yer tahsisi yapıyor ve bu yıl köy garajında da bize bir sınıf verdiler. Yine yer tahsisinde bulunan kurumlardan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Kurumu, Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gibi kurumların yer tahsisi sonucu kurs açıyoruz. İnşallah hükümet konağı yeni binası yapılıp faaliyete geçerse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oraya geçtiğinde şuan ki mevcut binanın tamamını biz kullanacağız. Bizlere kurs açmak için destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.”