Gençlik Çalıştayı'na Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ev sahipliği yaparken, toplantıya Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Soydaş, İlçe milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Müftüsü Fuat Sırrı Ateş, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettişi Orhan Tunç, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nihat Ayçeman Nihat Ayçeman, Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Süt, bazı sivil toplum örgütü başkanları ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız; “Gideceğiniz memleketlerde sorumluluk sadece okumakla bitmiyor, asıl çıktığınız bu yolculukta birer fahri elçilik ve bizleri de ailenizin bu yönden bir temsilcisi olarak gibi bir sorumluluğuz olacaktır. Eğer siz gideceğiniz yerlerde başarılı, imanlı ve dürüst bir gençseniz, Solhan'ımızda sizin sayenizde öyle olacaktır. Sözün kısası herhangi davası sözü olmayan genç suyun üzerindeki ağaç dalı gibidir. Dalga hangi tarafa sürüklerse o tarafa sürüklenir hangi kıyıya vuracağını hiçbir zaman bilemez. Sevgili gençler, hepinize yelken açacak bu yeni hayatta devletine, milletine ve ailesine faydalı birer genç olmanızı yüce Rabbimden temenni ediyorum ve yeni eğitim hayatında başarılarla dolu bir hayat diliyorum” dedi.
Programı düzenleyenlere teşekkür eden katılanları ise selamlayan Kaymakam Fatih Okumuş, ise “Bu programın amacı şudur; Solhan'ın yöneticileri olarak biz Solhan'ın üniversite öğrencilerinden ümitliyiz. Biz sizin buradan ayrılıp il dışında maddi sorumluluğu sağlayıp kendisine, ailesine, şehrine, memleketine, devletine faydalı genç olmanız için bu anlamda yerel yöneticiler olarak yardım etmektir” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettişi Orhan Tunç da, “Benim sizden böyle bir isteğim var ne yaparsanız yapın nasıl bir çalışma içerisinde olursanız olun hayattan bir korkumuz olmamalıdır. Madem bir defa bu dünyaya geldik mutlu ve sağlıklı yaşayalım ve arkamızda güzel şeyler bırakalım. Tecrübeler bizim hayattaki yanlışlarımızdır size tavsiyem fazla tecrübelerinize güvenmeyin” dedi.
Programa konuk olan Bingöl Üniversitesi Öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Doktor Abdulnasır Süt, “Üniversiteler insanlara maddi imkânları sağlayan bir araçtır. İnsanlar biyolojik olarak hayvanlardan farkı yoktur. İnsanları onlardan ayıran özellik hayatının anlamı olmasıdır. İnsan nereden geldim, nereye gidiyorum, ne yapıyorum? Gibi soruları hayatta kendine sormalıdır bunların cevabı ağırlaşır. Eğer sizin hayatınızda varoluşuna dair anlam var ise siz diğer canlılardan hayvanlardan farklı olmuş olursunuz. Yoksa Kur'an'ın tabiriyle diğer canlılardan daha aşağıdasınız. Hayat bir yolculuktur ve bu yolculukta insanlar düşe kalka yol alırlar bu yolculuğun içerisinde çok önemli kavşaklar olur ve üniversite sizin hayatınızdaki en önemli kavşaktır” ifadelerini kullandı.
Programda gençlere hitaben konuşan Eğitimci-Yazar Mehmet Maşuk Uslu, “Hayat mücadelesinin türlü türlü imtihanlarıyla boğuşmaya başladık anladık ki sürekli anne baba yardımıyla şunun bunun desteğiyle ayakta durmanın imkansız olduğunu ve birçok şeye yalnız başımıza mücadele etmememiz gerektiğini fark ettik. Ve nasıl biz büyüdükçe imtihanlar zorlaştı ve biz de eski gücümüzü kaybederek birçok sorunla yalnız başımıza mücadele etmekle karşı karşıya kaldık. Olası bir sıkıntımızda yalnız başımıza kaldığımızda imdadımıza yetişen bir şeylerin olmasının arayışını girdik, Başka bir ifadeyle güçsüz kaldığımızda bir anda meleğimiz buyurun ben buradayım diye imdadımıza yetişsin diye yeni bir hayat mücadelesine yelken açıyorsunuz. Bu yolculukta; iyi bir gelecek iyi bir meslek iyi bir kariyer için üniversite yıllarını çok verimli geçirmeniz hayati önem taşımaktadır” dedi.
Yapılan bu konuşmaların ardından, salonda bulunan öğrencilerin sorunları, talepleri ve gelecek noktasındaki beklentileri dinlendi. Program, yaklaşık 3 saat sürdü.