KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Kasım 2025 Pazartesi
°C

Solhan davasında karar çıktı!

Solhan ilçesinde 2005'te 5 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 21 sanığın yargılandığı davada, CMK'nın 102. maddesi uyarınca 31 Aralık 2010'da tahliye edilen ve geçtiğimiz Aralık ayında hayatını kaybeden Mahmut Karadağ hakkındaki davalar düşürüldü. Diğer sanıklara 3 ay 10 gün ile 7 yıl 6 ay arasında ceza verildi.

Solhan davasında karar çıktı!
16 ŞUBAT 2013 CUMARTESİ 10:01
0
4164
0
AA aa

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Mahmut Karadağ'ın tutuksuz yargılanan oğulları Behçet ve Nihat Karadağ, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Bedirhan Mollaoğulları, Zeki Mollaoğulları, Yunus Bayır ile diğer sanıklar gelmedi.

Duruşmada söz alan sanık Mahmut Karadağ'ın avukat Ali Haydar Dereli, müvekkili Mahmut Karadağ'ın 27 Aralık 2012 tarihinde vefat etmesinden dolayı hakkındaki davanın düşürülmesini talep etti. Diğer avukatlar da müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, CMK'nın 102. maddesi uyarınca 31 Aralık 2010'da tahliye edilen ve Aralık ayında hayatını kaybeden Mahmut Karadağ hakkındaki davaların düşürülmesine karar verdi.

Tutuksuz sanıklardan Nihat Karadağ'a, Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç'ı yaralama suçundan 4 yıl 2 ay, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 10 ay hapis cezası verdi. Heyet, ayrıca sanığa ruhsatsız silah bulundurma suçundan 375 lira para cezası verilmesine hükmetti.

Diğer tutuksuz sanık Behçet Karadağ'ın, 5 kişiyi öldürme, 9 kişiyi de yaralama suçundan delil yetersizliğinden dolayı beraatına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Oktay Mollaoğulları'na, kasten adam yaralama suçundan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'na 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz'e 3 ay 10 gün, Nazım Karadağ'a da 3 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca öldürmeye teşebbüsten yargılanan Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç, kasten yaralama suçuyla yargılanan Ahmet Bitmez ve Bedri Kurtaran ile haklarında çeşitli suçlardan dava açılan diğer sanıklardan Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların beraatına hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Solhan ilçesindeki Erbakan Caddesi'nde, 12 Ekim 2005'te, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları ölmüş, 13 kişi yaralanmıştı.

Kavgaya karıştığı iddia edilen Mahmut Karadağ ile oğulları Nihat ve Behçet Karadağ'ın yanı sıra aralarında dönemin ilçe belediye başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açılmıştı.

Güvenlik gerekçesiyle Bingöl yerine Gümüşhane 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mahmut Karadağ'ı,

"Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı silahla vurarak öldürme, 7 kişiyi de silahla yaralama" suçundan 85 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Diğer sanıklardan Nihat Karadağ'a "3 kişiyi yaralama"dan 6 yıl 4 ay hapis veren heyet, Oktay Mollaoğulları'nı "kasten adam yaralama"dan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'nı 2 yıl 6 ay, Ahmet Bitmez'i 1 yıl 8 ay, Abdullah Bengiz ve Nazım Karadağ'ı da aynı suçtan 3 ay 10'ar gün hapisle cezalandırmıştı. Mahkeme heyeti, Behçet Karadağ ile Niyazi Çavuşoğlu'nun da yer aldığı diğer 11 sanığın ise beraatına hükmetmişti.

Yargıtay, 'X' ve 'Y' kod adlarıyla dinlenen gizli tanıkların kimliklerinin kararda açık olarak yazılmadığı gerekçesiyle davanın yeniden görülmesi için dosyayı yerel mahkemeye göndermişti.

Davayı yeniden karara bağlayan mahkeme heyeti, 21 sanıktan Mahmut Karadağ'ı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı öldürmek, Niyazi Çavuşoğlu, Oktay Mollaoğulları, Mustafa Bolat, Baran Mollaoğulları, Yusuf Sevinç, Furkan Gelmez ve Selami Azat'ı yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan toplam 90 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Nihat Karadağ'ın, "Bilal Mece, Yavuz Bayır ve Mahsum Ağaç'ı yaralama" suçundan 5 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis, Oktay Mollaoğulları'na, "kasten adam yaralamak"tan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'na 2 yıl 1 ay, Abdurrahman Bengiz'e 3 ay 10 gün, Nazım Karadağ'a da 3 ay 10 gün hapis cezası veren heyet, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer 15 sanığın ise çeşitli suçlardan beraatına karar vermişti.

Yargıtay, kararı, "savunma hakkının kısıtlandığı, sanıklara yeterince savunma hakkı verilmediği" gerekçesiyle ikinci kez bozmuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
16.11.2025
19:43
Bingöl`de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'de sürücüler kara hazırlıksız yakalandı
Bingöl'ün yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Bingöl- Elâzığ yolu kurucu mevkiinde sürücüler zor anlar yaşadı.
16.11.2025
19:30
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
15 yıldır ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor
Bingöl'de yaşayan Mahfuz Koçdağı, 15 yıldır 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamir ederek ailesini geçindiriyor.
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın