KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

Skoru kötü KOBİ'ye teminat geliyor

Teminat bulamayan KOBİ'lere nefes aldıracak alacak sigortası için yetki verilen Halk Sigorta'nın Genel Müdürü Bülent Karan, acenteleri de sisteme dahil edeceklerini, skoru kötü müşterilere de teminat için çalıştıklarını söyledi

Skoru kötü KOBİ`ye teminat geliyor
08 HAZİRAN 2018 CUMA 13:55
0
2083
0
AA aa

KOBİ'lere nefes aldıracak alacak sigortasıyla ilgili yetkilendirilen Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, önemli açıklamalar yaptı. Alacak sigortasıyla KOBİ'lerin tahsilat problemlerini kaldırmayı hedeflediklerini belirten Karan, "Teminat bulmakta zorluk çeken işletmelere destek olmayı, bu teminattan bütün KOBİ'lerin yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.

RİSKİ YURTDIŞINA AKTARILACAK

Modelin sürdürülebilirliği için risklerin sigorta ve reasürans piyasalarına transfer edilebilmesinin önemine dikkat çeken Karan, "Devlet desteğinin yanı sıra reasürans yoluyla riskin bir kısmını yurtdışına aktararak ülke ekonomisine fayda sağlamaya çalışıyoruz. Modele sıcak yaklaşan pek çok yabancı reasürör var" diye konuştu. Modelin yıl sonunda netleşeceğini dile getiren Karan, "Bu model şirketlerin likiditesi ve kârlılığına olumlu etki yapacak. Vadeli satışların da önünü açarak şirket cirolarını da artıracak" dedi. Skoru kötü olan müşterilere de teminat için çalıştıklarını dile getiren Karan, "2019 yılı içerisinde 100 milyon liralık bir prim oluşacağını tahmin ediyoruz" dedi. Kurdaki hareketin suni olduğuna dikkat çeken Karan, "Gün içinde dolar 4.58 ile 4.82 arasında bir grafik çiziyorsa bu piyasa koşullarıyla anlatılamaz. Ortada çok net bir algı operasyonu var" ifadelerini kullandı.

ACENTE DE SİSTEME DAHİL EDİLECEK

Modeli tüm sigorta şirketlerine sunacaklarını dile getiren Karan, şunları söyledi: "Teminatlar daha belli değil. Çünkü böyle bir uygulama Türkiye'de ilk. Bütün sigorta şirketlerine sunacağız. Bunun için Sigorta Bilgi Merkezi'ni devrede tutacağız. KOBİ'lerin acentelerden de bu ürüne ulaşmasını sağlayacağız. Bunun için belirli acentelere eğitim verilecek. Sigorta şirketleri, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezleri üzerinde işlem yapabilecek. Riskli görünen bir alanda devlet desteği ile reasürans sağlamış olacağız."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2026
18:29
Bingöl`e TÜBİTAK`ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
Bingöl'e TÜBİTAK'ta Büyük Gurur! Matematikte Türkiye Birinciliği
TÜBİTAK'ın Ankara'da düzenlediği proje yarışmalarında Bingöl Yunus Emre Anadolu Lisesi, matematik alanında Türkiye birincisi oldu.
30.04.2026
17:39
Bingöl`de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de Gençlerden Üç Dilli Mevlid-i Nebi Programı
Bingöl'de ÇEDES projesi kapsamında düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca okundu. Gençlerin performansı katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
30.04.2026
17:21
Bal Üreticileri Birliği:
Bal Üreticileri Birliği: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı'
Bingöl Belediyesi'nin Kent Meydanı'ndaki iş yerlerini ihaleye çıkarma kararı sonrası, Bal Üreticileri Birliği'nden dikkat çeken bir talep geldi: 'Bingöl Balı için tanıtım alanı ayrılmalı.'
30.04.2026
16:52
Bingöl`de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl'de Böbrek Taşı Tedavisinde Yeni Dönem: Sevkler Azaldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde uygulanan PNL yöntemiyle büyük böbrek taşları kapalı ameliyatla tedavi edilirken, il dışına sevk edilen hasta sayısında dikkat çekici düşüş yaşandı.
30.04.2026
12:48
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Bingöl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı! Bir Hafta Sürecek
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl genelinde gök gürültülü sağanak yağışların bir hafta boyunca etkili olacağını duyurdu. Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım ve çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.
30.04.2026
11:56
İsrail`den Sumud Filosu`na müdahale! Filo`da Bingöllü iki isim var
İsrail'den Sumud Filosu'na müdahale! Filo'da Bingöllü iki isim var
İsrail'in Gazze ablukasını kırmak ve buraya insani yardım götürmek üzere yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda Yunanistan yakınlarında müdahale edildi. İsrail, 22 tekneye müdahale etti, 18 tekneyle iletişim kesildi. Sumud Filosu'ndan yapılan açıklamada 18 Türk aktivistin, İsrail askerleri tarafından alıkonulduğu açıklandı. Bunlardan ikisi Bingöllü…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın