KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Skoru kötü KOBİ'ye teminat geliyor

Teminat bulamayan KOBİ'lere nefes aldıracak alacak sigortası için yetki verilen Halk Sigorta'nın Genel Müdürü Bülent Karan, acenteleri de sisteme dahil edeceklerini, skoru kötü müşterilere de teminat için çalıştıklarını söyledi

Skoru kötü KOBİ`ye teminat geliyor
08 HAZİRAN 2018 CUMA 13:55
0
1993
0
AA aa

KOBİ'lere nefes aldıracak alacak sigortasıyla ilgili yetkilendirilen Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, önemli açıklamalar yaptı. Alacak sigortasıyla KOBİ'lerin tahsilat problemlerini kaldırmayı hedeflediklerini belirten Karan, "Teminat bulmakta zorluk çeken işletmelere destek olmayı, bu teminattan bütün KOBİ'lerin yararlanmasını hedefliyoruz" dedi.

RİSKİ YURTDIŞINA AKTARILACAK

Modelin sürdürülebilirliği için risklerin sigorta ve reasürans piyasalarına transfer edilebilmesinin önemine dikkat çeken Karan, "Devlet desteğinin yanı sıra reasürans yoluyla riskin bir kısmını yurtdışına aktararak ülke ekonomisine fayda sağlamaya çalışıyoruz. Modele sıcak yaklaşan pek çok yabancı reasürör var" diye konuştu. Modelin yıl sonunda netleşeceğini dile getiren Karan, "Bu model şirketlerin likiditesi ve kârlılığına olumlu etki yapacak. Vadeli satışların da önünü açarak şirket cirolarını da artıracak" dedi. Skoru kötü olan müşterilere de teminat için çalıştıklarını dile getiren Karan, "2019 yılı içerisinde 100 milyon liralık bir prim oluşacağını tahmin ediyoruz" dedi. Kurdaki hareketin suni olduğuna dikkat çeken Karan, "Gün içinde dolar 4.58 ile 4.82 arasında bir grafik çiziyorsa bu piyasa koşullarıyla anlatılamaz. Ortada çok net bir algı operasyonu var" ifadelerini kullandı.

ACENTE DE SİSTEME DAHİL EDİLECEK

Modeli tüm sigorta şirketlerine sunacaklarını dile getiren Karan, şunları söyledi: "Teminatlar daha belli değil. Çünkü böyle bir uygulama Türkiye'de ilk. Bütün sigorta şirketlerine sunacağız. Bunun için Sigorta Bilgi Merkezi'ni devrede tutacağız. KOBİ'lerin acentelerden de bu ürüne ulaşmasını sağlayacağız. Bunun için belirli acentelere eğitim verilecek. Sigorta şirketleri, Olağandışı Riskler Yönetim Merkezleri üzerinde işlem yapabilecek. Riskli görünen bir alanda devlet desteği ile reasürans sağlamış olacağız."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın