Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınav Güvenliği' toplantısı YYÜ Senato Toplantı Salonu'nda yapıldı. Sınav Güvenliği Toplantısı'na ÖSYM Sınav Hizmetleri Başkanı Turgay Karadere, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim H. Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Mardin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alper ve Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu ile Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal katıldı.
Toplantı öncesi bir konuşma yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM'nin yürütmekte olduğu sınavlardaki güvenlik sınırlarının yereldeki organizasyonları konusunda, Van'da bölgedeki rektörlerle görüş alışverişi yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi.
Prof. Dr. Ali Demir, "Bugünkü gündemimiz ağırlıklı olarak geçtiğimiz süreçte yerelde yaşanan tecrübeleri dinlemek ve onun ışığında gelecekteki sınavlarımızı koordine etmek, buradaki ana hedefimizde sınavın tüm Türkiye'de adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak. Ben ev sahipliği yapan YYÜ Rektörü Peyami hocama çok teşekkür ediyorum ve uzaktan gelerek ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlara hassasiyet gösteren sayın rektörlerime çok teşekkür ediyorum. Bu toplantının hem Türkiye'deki sınav organizasyonlarına hem de bu bölgedeki sınav organizasyonlarına bir katkı sağlayacağına inanıyorum. " dedi.
'Kopya ve şifre iddiaları üzerine sınav sisteminde bir değişiklik olacak mı? Sorusuna ise, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayır, ÖSYM yeterli tecrübeyi edindi. Daha mükemmel bir sınav gerçekleştirmek üzere belki bir iki küçük rötuşlarımız olabilir, ama sistemde temelli bir değişiklik olmayacak. Şu an uyguladığımız her adaya farklı bir soru kitapçığı uygulaması gerçekten sınav adaletini sağlayan en önemli unsurlardan bir tanesi. Bunu burada rektörlerimizle de paylaşacağız. Çok net bir şekilde sonuçlarını aldık. "