KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Silikozis haslarına ‘meslek' raporu uyarısı

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalarına seslenerek, &';Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar” dedi.

Silikozis haslarına ‘meslek` raporu uyarısı
08 MART 2011 SALI 08:38
0
1918
0
AA aa

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Karaarslan, yaptığı yazılı açıklamada malulen emekli olabilmeleri için silikozis hastalarının ‘meslek' raporu almaları gerektiğine dikkat çekerek, meslek raporu almayan hastaların biran önce bu raporu almaları gerektiğini söyledi.

Meslek raporu alan hastaların emeklilik işlemlerinin başlaması için SGK'ya başvurmaları gerektiğini ifade eden Karaarslan, “Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. Bu raporlarla SGK'ya müracaat etsinler. Bir an önce emeklilik işlemlerinin başlaması için hemen hareket etmeleri gerekmektedir. Bingöl'de önceden rapor alanlar ve son rapor alanlarla birlikte toplu müracaat edeceğiz. Hastalarımızın yol giderlerini karşılayan Karlıova Kaymakamlığına, önümüzdeki günlerde Adaklı'dan gidecek olan hastalarımız için Adaklı Kaymakamlığına, Ankara Meslek Hastanesi yetkililerine, onları arayıp randevu istediğimde göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı, sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkılsın
Aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması konusunda çıkan yasada bir çalışma yapılmadığını belirten Karaarslan, “Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'den hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Umuyoruz, istiyoruz ve diliyoruz ki aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına aylık bağlanması hususu eklenir. Böylece yasa çıkana kadar kaybettiğimiz 49 kişinin evli olanlarının eş ve çocuklarına da bu yasadan yaralanma hakkı verilmiş olacak” şeklinde konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın