KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mart 2026 Cumartesi
°C

Silikozis haslarına ‘meslek' raporu uyarısı

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Semiramis Karaarslan, silikozis hastalarına seslenerek, &';Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar” dedi.

Silikozis haslarına ‘meslek` raporu uyarısı
08 MART 2011 SALI 08:38
0
1999
0
AA aa

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü Karaarslan, yaptığı yazılı açıklamada malulen emekli olabilmeleri için silikozis hastalarının ‘meslek' raporu almaları gerektiğine dikkat çekerek, meslek raporu almayan hastaların biran önce bu raporu almaları gerektiğini söyledi.

Meslek raporu alan hastaların emeklilik işlemlerinin başlaması için SGK'ya başvurmaları gerektiğini ifade eden Karaarslan, “Lütfen meslek raporu olmayanlar, onlara en yakın meslek hastanesi hangisi ise oraya gidip meslek raporu alsınlar. Bu raporlarla SGK'ya müracaat etsinler. Bir an önce emeklilik işlemlerinin başlaması için hemen hareket etmeleri gerekmektedir. Bingöl'de önceden rapor alanlar ve son rapor alanlarla birlikte toplu müracaat edeceğiz. Hastalarımızın yol giderlerini karşılayan Karlıova Kaymakamlığına, önümüzdeki günlerde Adaklı'dan gidecek olan hastalarımız için Adaklı Kaymakamlığına, Ankara Meslek Hastanesi yetkililerine, onları arayıp randevu istediğimde göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı, sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkılsın
Aylık almadan hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına maaş bağlanması konusunda çıkan yasada bir çalışma yapılmadığını belirten Karaarslan, “Sayın Bakanımız Ömer Dinçer'den hayatını kaybeden silikozis hastalarının eş ve çocuklarına sahip çıkmasını istiyoruz. Umuyoruz, istiyoruz ve diliyoruz ki aylık almadan ölen silikozis hastalarının eş ve çocuklarına aylık bağlanması hususu eklenir. Böylece yasa çıkana kadar kaybettiğimiz 49 kişinin evli olanlarının eş ve çocuklarına da bu yasadan yaralanma hakkı verilmiş olacak” şeklinde konuştu.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.03.2026
00:38
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bir süredir sert soğukların etkili olduğu Bingöl'de hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor. Oluşabilecek su baskınları ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
14.03.2026
00:37
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:36
Bingöl`de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:34
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Bingöl'de geçen yıl kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle su seviyesi büyük ölçüde düşen Gülbahar Baraj Gölü, kış aylarında etkili olan kar ve yağmurların ardından yeniden dolarak eski görünümüne kavuştu.
14.03.2026
00:32
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Muş-Bingöl karayolunda SUV tipi aracın keçi sürüsüne çarpması sonucu 10 keçi telef oldu. Kaza nedeniyle karayolu kısa süreliğine trafiğe kapandı.
14.03.2026
00:31
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın