Toplantı sonunda yapılan açıklamada, 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun adının "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun" şeklinde değiştirildiği belirtildi ve yasağın uygulanacağı mekânlar şöyle sıralandı.
“Kanunun yürürlüğe girmesiyle kamu hizmet binalarının, koridorları dâhil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı özel hukuk kişilerine ait olan binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek. Taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere, kara yolu, demir yolu, deniz yolu ve hava yolu toplu taşıma araçlarında da sigara içme yasağı getiriliyor. Okul öncesi eğitim kurumları, dershaneler, özel eğitim ve öğretim kurumları dâhil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumlarının kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı ve açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek. Lokantalar ile kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde de tütün ürünlerinin tüketimi yasak olacak. Ancak, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası ve uluslararası güzergâhlarda yolcu taşıyan deniz yolu araçlarının güvertelerinde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşını doldurmamış kişiler giremeyecek.”
Ayrıca, önceki toplantıda alınan karar gereği kamu kurum ve kuruluşlarına ziyarette bulunan Kurul üyeleri, ziyaret edilmeyen kurum ve işletmeleri de dolaştı. Kurul üyeleri, dün yapılan toplantının akabinde İl Sağlık Müdürü Dr Zeki Bingöl, Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Ömer Demir, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hakan Çoban, Özel Bingöl Hastanesi Başhekimi Dr. Nesin Beki ve otogardaki otobüs firmalarının yetkilileriyle görüşülerek yasa ile ilgili bilgi verildi.
Ekiplerin, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işyerlerini denetlemeye başladığı belirtildi.