KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2026 Cuma
°C

Sesli kitap pazarý büyüyor

Frankfurt 57. Kitap Fuarı sesli kitapların her geçen yıl genişleyen pazarıyla dikkat çekiyor. Sesli kitap piyasası, 2004 yılında yüzde 20 oranında büyüdü.

Sesli kitap pazarý büyüyor
23 EKİM 2005 PAZAR 10:14
0
3194
0
AA aa
Almanya'da şu anda toplam 560 firma sesli kitap yayınlıyor. Sektörün öncülüğünü Münih Sesli Yayıncılık yaptı. 12 yıl önce faaliyetlerine başladığında, sesli kitap daha çok görme özürlülerin yöneldiği bir üründü. Zengin bir portföyü etkili ve yaratıcı pazarlama yöntemleriyle birleştiren Münih Sesli Yayıncılık, sesli kitabın Almanya'da sevilmesine katkı sağladı.

Yayınevinin basın sözcüsü Völker Sieber, farklı kanallara da yöneldiklerine işaret ediyor. Völker Sieber, “Pazara son olarak ‘ağır ürün' diye tabir ettiğimiz, toplam 36 CD'den oluşan bir Thomas Mann seti sunduk. Fiyatı 199 euro olarak belirlenen set sınırlı sayıda çoğaltıldı. Toplam 3 bin 500 nüshanın bin 300'ü kısa süre içinde satıldı” diye konuşuyor.

Sesli kitaplar, iki farklı yöntemle üretiliyor. Birincisinde yazarın kendisi ya da bir başka kişi metni seslendiriyor. Diğer üretim yönteminde ise, basılı kitaptan yola çıkarak, kimi zaman yüzlerce profesyonel seslendirme sanatçısının yer aldığı bir sesli oyun üretiliyor. Sesli kitapların süreleri de değişebiliyor. 70 dakikalık gerilimlerin yanı sıra 24 saatlik bilim kurguları da edinmek mümkün.

Genç tüketici kitlesi

Sesli kitapları yaşları 25 ila 40 arasında değişen, satın alma gücü yüksek bir tüketici kitlesi ilgi gösteriyor. Sesli kitapların kitap pazarından aldığı pay toplamı yüzde 10'a ulaşmış durumda. Hızlı gelişme birçok firmayı pazara girmeye yönlendiriyor.

Daha önce kitaplarını başka firmalara seslendiren ve merkezi Zürih'te bulunan Diogenes Yayınevi de sesli kitap üretmeyi kararlaştıran şirketlerden biri. Diogenes'in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ruth Geiger, “Baskısını yaptığımız her kitabın sesli versiyonunu da çıkarmayacağız. Eserleri elden geldiğince kısaltmadan, yazarının orijinal sesiyle olmak üzere her sezon 6 ila 12 arasında sesli kitap yayınlayacağız” diyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
19:39
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
234 Paket Çalıntı Sigarayla Yakalandı, Tutuklandı
Bingöl'de bir iş yerinden çalınan 234 paket sigarayla yakalanan şüpheli, polis ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
30.07.2026
19:26
Gündoğdu Kavşağı`nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Gündoğdu Kavşağı'nda Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl merkez Gündoğdu Kavşağı'nda minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
30.07.2026
19:08
3. Kısım Sanayi Sitesi`nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
3. Kısım Sanayi Sitesi'nde Hedef Ulaşım Sorununu Bitirmek
501 iş yerinden oluşan ve bunlardan 200'ünün faaliyete başladığı 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde, geçen yıl 3 bin 600 metrelik sıcak asfalt tamamlanırken, bu yıl kalan 11 kilometrelik yol ağının bitirilmesi hedefleniyor.
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın