KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Sesli kitap pazarý büyüyor

Frankfurt 57. Kitap Fuarı sesli kitapların her geçen yıl genişleyen pazarıyla dikkat çekiyor. Sesli kitap piyasası, 2004 yılında yüzde 20 oranında büyüdü.

Sesli kitap pazarý büyüyor
23 EKİM 2005 PAZAR 10:14
0
3388
0
AA aa
Almanya'da şu anda toplam 560 firma sesli kitap yayınlıyor. Sektörün öncülüğünü Münih Sesli Yayıncılık yaptı. 12 yıl önce faaliyetlerine başladığında, sesli kitap daha çok görme özürlülerin yöneldiği bir üründü. Zengin bir portföyü etkili ve yaratıcı pazarlama yöntemleriyle birleştiren Münih Sesli Yayıncılık, sesli kitabın Almanya'da sevilmesine katkı sağladı.

Yayınevinin basın sözcüsü Völker Sieber, farklı kanallara da yöneldiklerine işaret ediyor. Völker Sieber, “Pazara son olarak ‘ağır ürün' diye tabir ettiğimiz, toplam 36 CD'den oluşan bir Thomas Mann seti sunduk. Fiyatı 199 euro olarak belirlenen set sınırlı sayıda çoğaltıldı. Toplam 3 bin 500 nüshanın bin 300'ü kısa süre içinde satıldı” diye konuşuyor.

Sesli kitaplar, iki farklı yöntemle üretiliyor. Birincisinde yazarın kendisi ya da bir başka kişi metni seslendiriyor. Diğer üretim yönteminde ise, basılı kitaptan yola çıkarak, kimi zaman yüzlerce profesyonel seslendirme sanatçısının yer aldığı bir sesli oyun üretiliyor. Sesli kitapların süreleri de değişebiliyor. 70 dakikalık gerilimlerin yanı sıra 24 saatlik bilim kurguları da edinmek mümkün.

Genç tüketici kitlesi

Sesli kitapları yaşları 25 ila 40 arasında değişen, satın alma gücü yüksek bir tüketici kitlesi ilgi gösteriyor. Sesli kitapların kitap pazarından aldığı pay toplamı yüzde 10'a ulaşmış durumda. Hızlı gelişme birçok firmayı pazara girmeye yönlendiriyor.

Daha önce kitaplarını başka firmalara seslendiren ve merkezi Zürih'te bulunan Diogenes Yayınevi de sesli kitap üretmeyi kararlaştıran şirketlerden biri. Diogenes'in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ruth Geiger, “Baskısını yaptığımız her kitabın sesli versiyonunu da çıkarmayacağız. Eserleri elden geldiğince kısaltmadan, yazarının orijinal sesiyle olmak üzere her sezon 6 ila 12 arasında sesli kitap yayınlayacağız” diyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2026
13:32
Bingöl`de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucudan kaçakçılığa, aranan şahıslardan çeşitli asayiş olaylarına kadar 41 olaya müdahale edildi. Çalışmalarda 38 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.09.2026
13:28
Bingöl`de balık tezgâhları şenlendi
Bingöl'de balık tezgâhları şenlendi
Havaların serinlemesiyle birlikte Bingöl'de balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı. Karadeniz'den gelen palamut başta olmak üzere farklı balık çeşitleri satışa sunulurken, balıkçılar önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın