KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mart 2026 Salı
°C

Sesli kitap pazarý büyüyor

Frankfurt 57. Kitap Fuarı sesli kitapların her geçen yıl genişleyen pazarıyla dikkat çekiyor. Sesli kitap piyasası, 2004 yılında yüzde 20 oranında büyüdü.

Sesli kitap pazarý büyüyor
23 EKİM 2005 PAZAR 10:14
0
2752
0
AA aa
Almanya'da şu anda toplam 560 firma sesli kitap yayınlıyor. Sektörün öncülüğünü Münih Sesli Yayıncılık yaptı. 12 yıl önce faaliyetlerine başladığında, sesli kitap daha çok görme özürlülerin yöneldiği bir üründü. Zengin bir portföyü etkili ve yaratıcı pazarlama yöntemleriyle birleştiren Münih Sesli Yayıncılık, sesli kitabın Almanya'da sevilmesine katkı sağladı.

Yayınevinin basın sözcüsü Völker Sieber, farklı kanallara da yöneldiklerine işaret ediyor. Völker Sieber, “Pazara son olarak ‘ağır ürün' diye tabir ettiğimiz, toplam 36 CD'den oluşan bir Thomas Mann seti sunduk. Fiyatı 199 euro olarak belirlenen set sınırlı sayıda çoğaltıldı. Toplam 3 bin 500 nüshanın bin 300'ü kısa süre içinde satıldı” diye konuşuyor.

Sesli kitaplar, iki farklı yöntemle üretiliyor. Birincisinde yazarın kendisi ya da bir başka kişi metni seslendiriyor. Diğer üretim yönteminde ise, basılı kitaptan yola çıkarak, kimi zaman yüzlerce profesyonel seslendirme sanatçısının yer aldığı bir sesli oyun üretiliyor. Sesli kitapların süreleri de değişebiliyor. 70 dakikalık gerilimlerin yanı sıra 24 saatlik bilim kurguları da edinmek mümkün.

Genç tüketici kitlesi

Sesli kitapları yaşları 25 ila 40 arasında değişen, satın alma gücü yüksek bir tüketici kitlesi ilgi gösteriyor. Sesli kitapların kitap pazarından aldığı pay toplamı yüzde 10'a ulaşmış durumda. Hızlı gelişme birçok firmayı pazara girmeye yönlendiriyor.

Daha önce kitaplarını başka firmalara seslendiren ve merkezi Zürih'te bulunan Diogenes Yayınevi de sesli kitap üretmeyi kararlaştıran şirketlerden biri. Diogenes'in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ruth Geiger, “Baskısını yaptığımız her kitabın sesli versiyonunu da çıkarmayacağız. Eserleri elden geldiğince kısaltmadan, yazarının orijinal sesiyle olmak üzere her sezon 6 ila 12 arasında sesli kitap yayınlayacağız” diyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
03.03.2026
03:36
Bingöl`de ABD ve İsrail`in İran`a Yönelik Saldırılarına Protesto
Bingöl'de ABD ve İsrail'in İran'a Yönelik Saldırılarına Protesto
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları, Bingöl Kent Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Programda yapılan konuşmalarda saldırılar kınanırken, İslam dünyasına birlik ve ortak duruş çağrısı yapıldı.
03.03.2026
03:34
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
Yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe zam var
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 19 maddelik kanun teklifini açıklarken bedelli askerliğe yüzde 25,2 zam geleceğini belirtti. Kripto Varlıklara işlem vergisi geleceğini, şans ve bahis oyunlarındaki reklamların da gider sayılmayacağını kaydeden Güler, kıymetli taşlara da yüzde 20 vergi öngörüldüğünün altını çizdi. İşte teklifin detayları…
03.03.2026
03:33
Bingöl`de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeki araç alev topuna döndü
Bingöl'de park halindeyken alev topuna dönen otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
03.03.2026
03:32
Bilaloğlu`nda kaza! 2 yaralı
Bilaloğlu'nda kaza! 2 yaralı
Bingöl–Elâzığ karayolu Bilaloğlu (Mendo) Köyü mevkiinde kontrolden çıkan otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:30
Bingöl`de 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Başlıyor
Bingöl'de 5 Kişilik İşgücü Uyum Programı Başlıyor
İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl Defterdarlığı iş birliğinde 5 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecek. Başvurular 2–6 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın