KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2026 Salı
°C

Sesli kitap pazarý büyüyor

Frankfurt 57. Kitap Fuarı sesli kitapların her geçen yıl genişleyen pazarıyla dikkat çekiyor. Sesli kitap piyasası, 2004 yılında yüzde 20 oranında büyüdü.

Sesli kitap pazarý büyüyor
23 EKİM 2005 PAZAR 10:14
0
3127
0
AA aa
Almanya'da şu anda toplam 560 firma sesli kitap yayınlıyor. Sektörün öncülüğünü Münih Sesli Yayıncılık yaptı. 12 yıl önce faaliyetlerine başladığında, sesli kitap daha çok görme özürlülerin yöneldiği bir üründü. Zengin bir portföyü etkili ve yaratıcı pazarlama yöntemleriyle birleştiren Münih Sesli Yayıncılık, sesli kitabın Almanya'da sevilmesine katkı sağladı.

Yayınevinin basın sözcüsü Völker Sieber, farklı kanallara da yöneldiklerine işaret ediyor. Völker Sieber, “Pazara son olarak ‘ağır ürün' diye tabir ettiğimiz, toplam 36 CD'den oluşan bir Thomas Mann seti sunduk. Fiyatı 199 euro olarak belirlenen set sınırlı sayıda çoğaltıldı. Toplam 3 bin 500 nüshanın bin 300'ü kısa süre içinde satıldı” diye konuşuyor.

Sesli kitaplar, iki farklı yöntemle üretiliyor. Birincisinde yazarın kendisi ya da bir başka kişi metni seslendiriyor. Diğer üretim yönteminde ise, basılı kitaptan yola çıkarak, kimi zaman yüzlerce profesyonel seslendirme sanatçısının yer aldığı bir sesli oyun üretiliyor. Sesli kitapların süreleri de değişebiliyor. 70 dakikalık gerilimlerin yanı sıra 24 saatlik bilim kurguları da edinmek mümkün.

Genç tüketici kitlesi

Sesli kitapları yaşları 25 ila 40 arasında değişen, satın alma gücü yüksek bir tüketici kitlesi ilgi gösteriyor. Sesli kitapların kitap pazarından aldığı pay toplamı yüzde 10'a ulaşmış durumda. Hızlı gelişme birçok firmayı pazara girmeye yönlendiriyor.

Daha önce kitaplarını başka firmalara seslendiren ve merkezi Zürih'te bulunan Diogenes Yayınevi de sesli kitap üretmeyi kararlaştıran şirketlerden biri. Diogenes'in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ruth Geiger, “Baskısını yaptığımız her kitabın sesli versiyonunu da çıkarmayacağız. Eserleri elden geldiğince kısaltmadan, yazarının orijinal sesiyle olmak üzere her sezon 6 ila 12 arasında sesli kitap yayınlayacağız” diyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2026
13:06
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
Yabancı plakalı araç kullanımında yeni dönem
İçişleri Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, gurbetçilerin Türkiye'de yabancı plakalı araç kullanımıyla ilgili yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla uygulamada değişikliğe gitti.
14.07.2026
12:58
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
15-18 yaş arası çocuklara müebbet verilebilecek!
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin teklif Meclis'e sunuldu. Teklifle birlikte 15-18 yaş arasın çocuklara artık müebbet hapis cezası verilebilecek. Teklif 7 kanun maddesinde değişiklik getiriyor. Yeni düzenleme ile anne ve babaların cezai sorumluluğu da artıyor.
14.07.2026
12:29
Grup Estara`ya Zazaca çalışmalarından dolayı teşekkür ziyareti
Grup Estara'ya Zazaca çalışmalarından dolayı teşekkür ziyareti
İdeal Eğitim Vakfı Bingöl İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, Zazaca müzik çalışmalarıyla öne çıkan Grup Estara'yı ziyaret ederek, dilin yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı ekibe teşekkür etti.
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın