KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Şubat 2026 Pazar
°C

Sesli kitap pazarý büyüyor

Frankfurt 57. Kitap Fuarı sesli kitapların her geçen yıl genişleyen pazarıyla dikkat çekiyor. Sesli kitap piyasası, 2004 yılında yüzde 20 oranında büyüdü.

Sesli kitap pazarý büyüyor
23 EKİM 2005 PAZAR 10:14
0
2715
0
AA aa
Almanya'da şu anda toplam 560 firma sesli kitap yayınlıyor. Sektörün öncülüğünü Münih Sesli Yayıncılık yaptı. 12 yıl önce faaliyetlerine başladığında, sesli kitap daha çok görme özürlülerin yöneldiği bir üründü. Zengin bir portföyü etkili ve yaratıcı pazarlama yöntemleriyle birleştiren Münih Sesli Yayıncılık, sesli kitabın Almanya'da sevilmesine katkı sağladı.

Yayınevinin basın sözcüsü Völker Sieber, farklı kanallara da yöneldiklerine işaret ediyor. Völker Sieber, “Pazara son olarak ‘ağır ürün' diye tabir ettiğimiz, toplam 36 CD'den oluşan bir Thomas Mann seti sunduk. Fiyatı 199 euro olarak belirlenen set sınırlı sayıda çoğaltıldı. Toplam 3 bin 500 nüshanın bin 300'ü kısa süre içinde satıldı” diye konuşuyor.

Sesli kitaplar, iki farklı yöntemle üretiliyor. Birincisinde yazarın kendisi ya da bir başka kişi metni seslendiriyor. Diğer üretim yönteminde ise, basılı kitaptan yola çıkarak, kimi zaman yüzlerce profesyonel seslendirme sanatçısının yer aldığı bir sesli oyun üretiliyor. Sesli kitapların süreleri de değişebiliyor. 70 dakikalık gerilimlerin yanı sıra 24 saatlik bilim kurguları da edinmek mümkün.

Genç tüketici kitlesi

Sesli kitapları yaşları 25 ila 40 arasında değişen, satın alma gücü yüksek bir tüketici kitlesi ilgi gösteriyor. Sesli kitapların kitap pazarından aldığı pay toplamı yüzde 10'a ulaşmış durumda. Hızlı gelişme birçok firmayı pazara girmeye yönlendiriyor.

Daha önce kitaplarını başka firmalara seslendiren ve merkezi Zürih'te bulunan Diogenes Yayınevi de sesli kitap üretmeyi kararlaştıran şirketlerden biri. Diogenes'in basın ve halkla ilişkiler sorumlusu Ruth Geiger, “Baskısını yaptığımız her kitabın sesli versiyonunu da çıkarmayacağız. Eserleri elden geldiğince kısaltmadan, yazarının orijinal sesiyle olmak üzere her sezon 6 ila 12 arasında sesli kitap yayınlayacağız” diyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
07.02.2026
21:12
Adaklı`da eğitim çalışmaları ele alındı
Adaklı'da eğitim çalışmaları ele alındı
Eğitime Destek Koordinasyon Toplantısı, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.
07.02.2026
21:05
Bingöl`de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'de Faciadan Dönüldü! 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine doğalgaz sevkiyatı yapan tırın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı.
07.02.2026
19:35
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
YEM-SÜT A.Ş. arsa ihalesi yeniden gündemde!
DEM Parti İl Genel Meclis Gurubu'nca Bingöl İl Genel Meclisi'ne sunulan soru önergesinde, İl Özel İdaresi hissesi bulunan YEM-SÜT A.Ş.'ye ait arsa satış ihalesinin ardından yaşanan süreç ve kamu zararı ihtimali gündeme taşındı. Önergede, ihalenin onaylanıp onaylanmadığından tahsilat sürecine kadar birçok başlıkta açıklama talep edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın