Bingöl Valiliği ile Bingöl Belediyesi'nce finanse edilen ve Sodes tarafından desteklenen ‘Gelin Engelleri Birlikte Aşalım' projesi kapsamında bilgisayar ve dikiş-nakış kurslarını tamamlayan engelli bireyler için sertifika töreni düzenledi.
Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde düzenlene törene Vali Kadir Ekinci, dernek başkanı Bahattiz Tüz, Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, kurum amirleri ve sertifika alan engelli bireyler katıldı.
Düzenlenen törenin ardından burada bir açıklama yapan Vali Ekinci, sertifikalarını alan engelli bireylerin istihdam edileceğini söyledi.
Ekinci, “Kardeşlerimizin bu projeleri daim olsun istiyoruz. Çünkü bu tarz projelerle özellikle engelli kardeşlerimiz hayata tutunacak, hayatın içinde kendilerine ait rolleri alabilme imkanlarına kavuşuyorlar. Valiliğimizce Sodes projesi kapsamında yaklaşık 160 bin liralık bir destek ile ayrıca Bingöl Belediyemizin de eş finansmanıyla birlikte burada engelli kardeşlerimiz için güzel bir merkez açıldı. Bu merkezde değerli arkadaşlarımız özellikle giyim ve bilgisayar kursundaki emeklerini sergilediler. Eğitimini tamamlayan kardeşlerimize inşallah istihdam olanağı sağlayacağız. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin büyük bir iştirakle böylesi bir projeye katılmaları bizleri mutlu etti. İnşallah bu projeleri Bingöl'de daha da genişleterek tüm engelli kardeşlerimize hitap edecek şekilde, onları iş alanı ile bütünleştirecek şekilde projelerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bahattin Tüz, kursların engelli bireylerin istihdam edilmeleri konusunda ciddi bir katkı sunacağını belirterek, “Sodes destekli ‘Gelin Engelleri Birlikte Aşalım' projesini yaklaşık 1 yıldır sürdürüyoruz. Bu süre zarfında bilgisayar kursunda 40 arkadaşımız eğitim görüp sertifikalarını aldılar. 20 bayan arkadaşımızda giyim kursundan sertifikalarını aldılar. Sertifikalarını alan arkadaşlarımızın istihdam edilmeleri konusunda ciddi çalışmalara yürüttük. Özellikle bayan arkadaşlarımızın Tekstil kentteki istihdam edilmeleri konusunda gerekli mercilerden söz aldık. İlk etapta yüzde 20-30 civarında bir istihdam olacağını düşünüyoruz ve bilgisayar kursunda da ciddi çalışmalar var. İnşallah burası engelli kardeşlerimizin istihdam edilmeleri konusunda güzel bir katkı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.
Kursiyer Ayşe Kayırtar ise, “Burada dikiş nakış ve bilgisayar kurslarımız oldu. Özellikle engelli bireyler olarak aldığımız dikiş nakış sertifikalarımız tekstil kentte istihdam edilmemiz için önemlidir. Bir engelli olarak çalışmak, yer almak bizim için gurur vericidir. Engelli bireylerin kendi işini kurması, istihdam edilmesi kadar güzel bir durum olamaz. Bize burada destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tören, engelli bireylerin sertifikalarını almalarının ardından sona erdi.